Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Freehub hakkında

Bende de aynı sorun var 1 yıl önce başladı arada bir zincir toplama oluyordu bir süre sonra freehub yani kasetin dönmesi iyice sertleşti. Bir kere yokuş asagi inerken pedalu cevirmeyi biraktim ve kaset zinciti geri sarmadigi icin zinciti koparmıştı, kulak yamulmuştu. Ankarada Harun abiye verdim benim freehub un tırnaklarını bulamadigi icin bakımını yapıp kapatmıştı yazın. Düzelmişti fakat Şimdi havalar soğudukça freehub sesi kesildi ayni sorun zincir toplaması 1 aydır yavaştan kendini gösteriyor. Göbek değişitrmem lazım. Yani demek istediğim bakımını yaptır ama bir süre sonra eski haline dönüyor. Harun abide öyle demişti düzelirse şansına diye dediği gibi de oldu.
Benim sıkıntım freehubdan kaynaklanmıyormuş. Ruble sıkıştığı için öyle olmuş. Bisikletçiye gittim, hâlletti.

Scudo
Aşağıda videoda ki ses bozuk freehubdan.

streamable.com/ykcrng
(link paylaşamadığım için linksiz verdim)

Aynakola herhangi bir noktadan tork uyguladığınızda böyle ses geliyorsa freehubın tırnaklarını tutan yay işlevini kaybetmiştir. Açıp baktığınızda yay ve tırnaklar gayet normal görünür, tekeri kaldırdığınızda boşta freehub mükemmel çalışır ancak işini iyi yapmaz. Aynı zamanda bisikleti sürerken pedal basmayı kestiğinizde ritmik olarak takırtı tukurtu duyarsınız. Sesin hangi parçadan geldiğini teşhis etmek çok zor oldu ama sonunda başardık.

Bilenlere sormak istediğim soru ise şu: 8-9-10 shimano uyumlu freehublar standartmıdır? 8-9-10 uyumlu bir shimano freehub içeren 142mm göbek alsam freehubını kendi 190mm göbeğimde kullanabilirmiyim?

Aşağıda videoda ki ses bozuk freehubdan.

streamable.com/ykcrng
(link paylaşamadığım için linksiz verdim)

Aynakola herhangi bir noktadan tork uyguladığınızda böyle ses geliyorsa freehubın tırnaklarını tutan yay işlevini kaybetmiştir. Açıp baktığınızda yay ve tırnaklar gayet normal görünür, tekeri kaldırdığınızda boşta freehub mükemmel çalışır ancak işini iyi yapmaz. Aynı zamanda bisikleti sürerken pedal basmayı kestiğinizde ritmik olarak takırtı tukurtu duyarsınız. Sesin hangi parçadan geldiğini teşhis etmek çok zor oldu ama sonunda başardık.

Bilenlere sormak istediğim soru ise şu: 8-9-10 shimano uyumlu freehublar standartmıdır? 8-9-10 uyumlu bir shimano freehub içeren 142mm göbek alsam freehubını kendi 190mm göbeğimde kullanabilirmiyim?
Freehubun uyumsaglamasi göbegin Marka ve modeline bagli. Göbegin 135, 142, 190mm vs olmasi önemli degil.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Kerem Tarık Shimano'lar freehub-göbek bağlantısı bakımından birbiriyle uyumlu. Ben yine de freehub'ın içini açıp kırılan tırnağı veya yayı başka bir göbekten çıkma olanla değiştirmeyi öneririm. Bundan ayrı olarak, bilgi danıştığınız bir gönderide neden bilgi veren bir paragraf var onu anlamadım.

@Kerem Tarık Shimano'lar freehub-göbek bağlantısı bakımından birbiriyle uyumlu. Ben yine de freehub'ın içini açıp kırılan tırnağı veya yayı başka bir göbekten çıkma olanla değiştirmeyi öneririm. Bundan ayrı olarak, bilgi danıştığınız bir gönderide neden bilgi veren bir paragraf var onu anlamadım.
Ama bu deginiz sadece Shimano göbekler icin gecerli , onlar aralarinda uyum saglaya biliyor. Yinede onlarin aralarinda da farkli freehub tarzlari olanlar var. Yalniz biz arkadasin göbekleri shimanomu degilmi bilmiyoruz.

Quando markada kendi içerisinde uyumluymuş, fatbike için rulmanlı quando marka iyi bir arka göbeğim var. Komple arka göbek 1300tl civarı. Allahtan quando tüm 8-9-10 kaset için 2 çeşit freehub kullanıyormuş, komple göbeği almaktansa bana uygun freehub içeren mtb göbeği bugün 350tl ye alıp freehubını kullandım.

@can_celik freehub sorunları ile ilgili google aramasında bu konuda çıkıyor. Eğer göndediğim videoda ki gacırtı ve pedal basmadan gelen ritmik takırtı sorunu olan varsa direk olarak müdahale etmesi gereken yeri belirttim (freehub yayı). Ben bile bisikletçiye gittiğimde öncelikle orta göbeği açtı yağladı, jant tellerini gerdirip ayar çekti vs vs, boşuna bir kaç gün kaybettik. Bisikletin ellenmedik yeri kalmadı, bizzat kendimiz dahil freehubı kaç kez yağladık temizledik. Freehub şüphenilecek son noktadaydı. bendeki yay sorunu bisikleti bir süre kullandıktan sonra (30dk üzeri sürüşlerde) oluşuyordu. Gıcırtı yaptığı yerde arka göbeği dağıttık bişey çıkmadı, freehubı dağıtınca tırnakları tutan yayın kasma direncini kaybettiğini gördük.

Böyle gıcık bir sorunu olan varsa şüphelenmesi yeri belirtmek için o açıklamayı yaptım.

@Murat Cömez Kendisi Shimano diye sormuştu. O yüzden Shimano'dan bahsettim. Shimano'ların body-göbek bağlantısı aynı (10t rubleler için olan özel göbekler hariç). Hepsi body tarafından açılıyor.

Freehub sökme aleti ile ilgili bir gelişme var mı ? Dahon mariner d8. Katlanır bisiklet için lazım öncelikle. 20”. Bu sökme aleti modele göre vs farklı oluyor mu ? Alırken. Nelere dikkat etmek lazım. ?

Amaç freehub'ı sökmek (göbekten ayırmak) mi, yoksa içini mi açmak? Sökmek için 12 mm alyan anahtar gerekiyor. İçini açmak için ise şu anahtar lazım. Göbeğe/freehub' a göre farkeden bir şey değil. Hepsini açıyor.

(link)

Amaç freehub'ı sökmek (göbekten ayırmak) mi, yoksa içini mi açmak? Sökmek için 12 mm alyan anahtar gerekiyor. İçini açmak için ise şu anahtar lazım. Göbeğe/freehub' a göre farkeden bir şey değil. Hepsini açıyor.

(link)
Teşekkürler 🙏. Bunun siparişi verdik 15 Mart gibi gelir herhalde .
Bu arada. Elimizde bunlar var. Başka birşey almaya gerek var mı ?

shimano Freehub gress yağı 350 lira istiyorlar.

Dosyalar

• 805e09e6-36ed-4b0c-b047-232d0d891126.jpeg
    805e09e6-36ed-4b0c-b047-232d0d891126.jpeg
    91,1 KB · Okunma: 17
Son düzenleme:
Geri