Scudo Sports

fren bacağı yapışık kalıyor

mergin

Daimi Üye
Tepki
135
İsim
mehmet ergin
Bisiklet
Mosso
arkadaşlar yeni aldığım mosso legarda 1621 bisikletimde frenleri ayarlamakta bayağı zorlanıyorum. aslında bu 4. bisikletim ve hepsinde fren ve vites ayarlarını yapıyordum yani elim yatkındır. problem şu arka freni sıkıp bırakınca sağdaki bacak tekrar eski halini alıyor ama sol bacak yapışık kalıyor. yay sertliğini ayarlayan vidayı sıktım veya açtım ama bir işe yaramadı. çözümü olan var mı?

Scudo
Benim anladığım kadarıyla ; ( burdan yardım etmek zor kusura bakmayın yanlış çözüm ise )

image.jpeg

Janta yapışık olan taraftaki pabucun bağlı olduğu bacaktaki vidayı sıkmak gerekiyor. Yani siz sol demişsiniz sol bacaktaki görselde yazan " Spring Tension Centering Screw " yani merkezlere ayası yapan vidayı sıkmanız gerek.

Janta yapışıksa pabuç o vida sıkılır ( saat yönü ) eğer janttan çok uzaksa sola doğru çevirmeniz gerekir. İki pabuç da eşit hale gelene kadar uğraşmanız gerek,sanırım siz yönü karıştırmışsınız yani rastgele sıkmışsınız.

diğer yayın sertliğinide ayarlamanız lazım ikiside aynı sertlikte olacak biri diğerinden daha fazla sert olursa sert olan tarafa çeker. ayrıca fren telinde yeterli boşluk olması lazım.ama yeni aldıysanız götürün yapsınlar hiç uğraşmayın bence @mergin

@Tolga Çelebi o vidaları sıktım. ama işe yaramadı malesef. bir ihtimal yayda bir problem var belki.
@pcmnyk servise götüremiyorum çünkü bisikleti internetten alıp kendim monte ettim.

@mergin fren bacaklarını sök.bağlı olduğü mili ve fren bacaklarini iyice sil, yağla..3 sertlik kademesini ayarinı goreceksin.karşılikli olarak tak.sıkıntın geçecektir.

Aynı sorunu eski bisikletimde defalarca yaşadım , problem kesinlikle yayda , yay zamanla oksitlenme yapıyor yada taş kum gibi parçalar kaçıyor, vida sıkmak , pabuç değiştirmek pek işe yaramıyor, yapabiliyosan yayı değiştir

@Asusmune işe yaradı galiba. ayakları çıkardım yatağı ve dönen yerleri yağladım ve ikisini de orta mile taktım. oldu gibi teşekkür ederim.

@Alper Yiğitler bisiklet sıfır. söktüm baktım yayda sıkıntı yok ama kuru kuru takmışlar yağlamamışlar.

benimde ön sol yay sıkılı kalıyor. vidalardan sıktım ama bu kezde çek bırak yapmıyor sabit kalıyor. nasıl çözebilirim?

Geri