Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fren değişikliği ve fren tavsiyesi

ihalcicek

Üye
Tepki
2
İsim
İbrahim Hakkı
Bisiklet
Kron
Merhaba arkadaşlar , 2 hafta önce kron xc1000 model bisiklet aldım , ancak frenlerinden pek memnun değilim , üzerindeki fren Shimano Br m445 modeli , üstüne fazla para vermeyeceğim (maks 50 TL ) ancak daha iyi olabilecek fren tavsiyeleriniz var mıdır ? yada avid , hayes vs. başka markaya geçmeli miyim ?

Scudo
@ihalcicek
Üzerine 50 TL vererek daha iyi ne almayı düşünüyoruz anlamadım. Elinizdekinden 50 TL fark ile aldığınız çok tatmin edecek mi sizi.

Hocam daha keskin olmasını istiyorum sadece , yani demek istediğim , üzerindekiyle yaklaşık fiyatlara avid e geçsem mesela daha iyi olabilir mi ? yada daha iyi fren için ne kadar vermem gerekir ?

@soneryen mesela az önce dolaşırken magura, avid ve hayes frenler gördüm bu fiyatlarda , bunların tutuşu shimano dan iyi midir ?

@ihalcicek shimanodan hayese geçtim. Daha 1-2 günlük çok yorum yapamayacağım. Görsellik açısından daha çok hoşuma gitti benim. Yalnız daha frenleri takarken balatayı düşürmüşüm. Doğru bisikletçiye koştum. Tabi o balatadan yok.(Şükür ki sonradan düşürdüğümü buldum.) Demek istediğim shimanodan hayes veya maguraya geçerseniz ilk yaşayacağınız sorun parça sorunu olacak. Internetten tabii sipariş verebilirsiniz. Ancak büyük bir şehirde değilseniz bulunduğunuz yerde hemen temin etmeniz zor. Aklınızda bulunsun.

@ihalcicek
aynı fiyatlara alacağınız avid magura veya diğerlerinin shimano'dan artı kalır pek yanı olmayacaktır. Zaten @Two_Wheels kardeşimizde doğru söylemiş, ben ona ek olarak, yedek parçadan ziyade, ona yağ basmak için sırınga vs. gibi ekipmanlarda her bisikletçide olmayacaktır. Shimano'dan vazgeçmeyin derim. Eğer çok iyi frenleme performansı istiyorsanız üst sıflara çıkmanız lazım oda 50 TL. fark ile olmaz.

@ihalcicek Bugün frenleri güzel bir şekilde deneme fırsatım oldu. Yaklaşık 20 km kadar kullandım. Frenler kendine geldi gevşekliği gitti. Shimano m390'dan sonra performansı beni bariz tatmin etti. :) Sonradan öğrendiğim bir avantajı ise sanayide kolaylıkla bulabileceğiniz DOT yağ kullanabiliyorsunuz hayes frenler için.

@ihalcicek cebinden fren için 200 - 300 liralar çıkmayacak ise hiç kalkışma fren değiştirmeye

• Beğen
Tepkiler: Two_Wheels
Bir nevi benim konum sizlere bir sorum olacak hd frenmi v frenmi kolaylik açısından v diyorlar degistirmesi felan tabi bende o tecrube yok cunku 13 senedir binmedim hd fren kullanmadım nasil bir sorunla karsilasirim kestiremiyorum bisiklet secimi de fren türüne göre alacam tabi sizin bana verebileceginiz bilgiler sayasinde bisikletime kavusacam

@ihalcicek

Bisiklet yeniyse balatalarin alisma suresi vardir. Kac km surdunuz?

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
@Kaplan53 performans açısından kesinlikle disk fren. V frene göre biraz maliyetlidir. Bakım-onarım konusuna gelecek olursak evet v-fren diske göre daha basittir. Ancak elinden azcık iş gelen insan disk fren ayarı, yağ yenileme vs. öğrenip kendisi yapabilir. Sonuçta kimse bunları bilerek dünyaya gelmiyor.

@ihalcicek Frenleri değiştirmene gerek yok abicim ki 50 tl ile zaten değiştiremezsin ;) Biraz daha sür balataların iyice alışsın randımana gelsin :)

Üzerine 50 TL ekleyerek en iyi ihtimalle mevcut sisteminizin sıfırını alırsınız.

Brm355 fren setinden Deore m615 sete geçtim.( Frenleri geliştirmek değildi amacım, eski setin kolları çatladı.) Değiştirmişken rotorları da değiştirdim slx rotor aldım. 1 aydır da kullanıyorum. Açıkça söyleyebilirim ki hiç bir farkı yok eski frenimden. Malzeme kalitesi, ağırlık vs konularından bahsetmiyorum. Verdiği his aynı. İkisi de beni rahatlıkla durduruyor. Bu frenler yetersiz geldi gibi laflara, eğer performans sürüşü yapmıyorsanız, inanmıyorum.

@Kaplan53 Daha hiç yağ değişimi yapmadım. Onun yerine fren değiştirdim. Bu nedenle fiyatları bilmiyorum. :D Eski frenlerimi 3 sene kullandım. Yağını boşaltmadığınız veya herhangi bir sıkıntı çıkmadığı sürece uzun süre gidiyor.

@Two_Wheels bu guzel haber tek bisey kaldi secim yapmam ya carraro 227 yada 330 tam karar veremedim aslinda meridia dusunuyom oda pahalı max 1500 1600 verebilirim

Ben de m355 sistemden yeterli performans alamıyorum şuan. Ancak bisikletim yeni şuanda. 120 km civarı yol yaptım bunun çoğu düz mesafede. Balatalar iyice bir alışsın sonra yorum yapacağım. Misal arkadaşımda Tektro'nun HDC300 hidrolik frenleri var düşük hızlarda zank diye çakıyor bisikleti ancak benimkiler öyle değil mesela. Çok daha sert basmam lazım frene.

@Saikou 200 km kadar sürdüm , bisikleti alalı 2 hafta kadar oldu

neyse , herkese teşekkürler arkadaşlar :) bakalım yakın zamanda uludağdan inmeyi planlıyorum :D balatalar alışır inş :)

Geri