Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Freni sıkınca ön masada esneme

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Tepki
328
Bisiklet
Salcano
Arkadaslar merhaba. Bir yerden elime gt 2.0 bisiklet gecti ve on takimi komple lendi bisikletime taktim. Suspansiyon, fren tekerlek.

Eski frenim avid single digit 7 idi. Bunda tektra augire hidrolik disk var.

On freni asilinca fotograflardaki gibi tekerlek bildiginiz sola yaslaniyor gibi birşey. Normal mi degilse tahmini ne olabilir?

Dosyalar

• P_20180221_135847_vHDR_Auto.jpg
    P_20180221_135847_vHDR_Auto.jpg
    56,7 KB · Okunma: 121
  • P_20180221_135831_vHDR_Auto.jpg
    P_20180221_135831_vHDR_Auto.jpg
    56,5 KB · Okunma: 117
Scudo
@Sinan Coşaran
anahtarim kırıktı acip bakamadim aklima geldi o. Mili çevirdiğimde sorun belli oluyor ama acamadim. Gerci yataklardan da olabilir benim algiladigim. Oteki gobekte de vardi, b8sikletin orjinal gobeginde.

@Yusuf !!WOW!!
sizin aldığınızin linki adi sani var mi. Bir bakayim olmadi?

@Levent Kırça
Novatec marka kullanıyorum memnunum. 20 liraydı ben aldığımda

(link)

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
Muhtemelen göbek çanaklarındaki bilyeler ile çanaklar arasında boşluk oluşmuştur, mandal da oturmamış olabilir. 2si yüzünden böyle bir durum oluşmuş olabilir. Kolay çözülebilecek bir problem.

@efeozata
anlamadım?

@darkdream
daha eski gobekte öyle bir sorun vardi. Yataklarda zedelenmisti onlari onaramadi bisikletci. Gobek degismesi lazim dedi. Mil uzerindeki yataklari değiştirmisti sadece.

Gene ayni sorun galiba. Dediginiz gibi

@Levent Kırça
Maşa diyeceğine masa yazmışsın, onu diyor.:)
Soruna gelince, ön tekeri söküp elinle çivir bakalım dönerken bir anormallik var mı, kadroya taktığında yine elinle salla, bastır göbekten mi yoksa mandaldan mı olduğunu görmeye çalış derim.Olmadı bir bisikletçiye götür orada deneyin.

• Beğen
@Raptor8
telefondan girince duzeltmeden kaldi masa pardon maşa :)

sökünce var anormallik zaten. Yatak donerken hafif tikirdiyor takilma hissi var. Bisikletin kendi göbeğinde de vardi zaten. Bilye yataklari gidikti. Mildekileri degistirdik ama gobekte kalan kisim kaldiydi. Usta dedi cok zarari dokunmaz ama illa olsun diyorsan yeni gobek demisti. Sanirim aynisi.

Ya iste anahtari kırmasam acacam kendim görecem. Eger mil uzerindeki yataklarsa tamam ama gobekte kalan kisim gidikse gene bu sefer kasmayacam alacam bi gobek.

Hiç uğraşmadan göbeği kaliteli bir göbekle değiştir, bu sıkıntıdan sonsuza kadar kurtul.

• Beğen
@darkdream
o uzun bir zamamdir aklimda da karar veremedim.

Fotoğraftaki gobeki aliexpressten getirtsem mi diye düşünüyorum.

Dosyalar

• Screenshot_20180221-234958.jpg
    Screenshot_20180221-234958.jpg
    23,6 KB · Okunma: 14
  • Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Levent Kırça
Tecrübemi söyleyim, ucuzundan bir göbek ve mil alırsan tekrarlama olasılığı yüksek oluyor.En az rulmalı göbeklerden al derim. Aslında iyi göbek bulmak sıkıntı değil, sıkıntı onu jant çemberine takabilmek...:)

Göbeğe bakım yaptım. Bir halı azaldı esneme. Şuan çok çok az birşey var. Onu da artık lastik esnemesi, masanın kecesi falan vuruyorum. Eski bisikletinin göbeği gibi değildi neyse ki. Ferdi değiştirip silmek temizlemek yeterli geldi. Bilye yatakları sağlamdı.

Geri