Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Frenim paralel baskı çalışmıyor.

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Fren bacağının altındaki vidaları sıktım olmadı, bacak alyanlarını sıktım yine olmadı. Ne yapmalı arkadaşlar?
Sol bacak sıkıyor sağ bacak janta yapışıyor.

Scudo
@Harun. Yapışan tarafı sıktığınız kadar diğer tarafıda gevşetin. Yetmezse biraz daha yapışanı sıkıp açıkta kalanı gevşetin eninde sonunda dengeye gelecektir bi sıkışma söz konusu değilse.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Harun.
Hocam siz bacakları sökün . Paslanma vs var mı kontrol edin . Takarken oturacağı yere gres sürün . Bacaktan gelen telin oturması için 3 delik mevcut onlardan tel en gergin olacak konumdaki deliğe takın diğer tarafa da aynı işemleri uygulayın

@Harun.

Kırmızı okun olduğu alyan ayar alyanı
Yapışan taraf sıkılıp karşı taraf gevşetilerek denge bulunur.
Sarı okdaki birleşme yeri paslanmış ve sıkışmış ise ayar fayda etmeyebilir.

Resim

Dosyalar

• IMG_5383.JPG
    IMG_5383.JPG
    1,3 MB · Okunma: 60
@MAERKEK En iyisi bizim Reis'e götüreyim elimde kalmasın. Kırmızı yerdeki vidalar gevşeteyim derken söküldü takamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Hocam sistem eski değilse eğer frenlerin üzerinde kaliper ayarı için alyan olması lazım onunla oynayarak düzeltebilirsiniz. Eğer yoksa pivotların sabitlendiği yerden alyan ile gevşetip ortalayıp tekrar sıkmanız lazım.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Fren pivotlarını temizleyip gres ile yağlayın.( fren bacağının kadroda takılı olduğu yer.)
Fren kablosunu salıp baştan ayar yapmayı deneyin.
Fren bacağında fren pedlerini sıkıp geri salan yay bozulmuş da olabilir.
İnce ayar yapılan küçük alyan vidalarının olduğu kısım bazen içinden kırılıyor o da olablir.

Kolay gelsin :)

Kendim yapabildim. (link)

@Harun. Eğer sertleşmiş ise ortadaki lastiği kesip çıkarmanızı tavsiye ederim. O da düzgün frenlemeyi bozabiliyor bazen. Çirkin görüneceğini düşünüyorsanız küçültün en azından.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Ben bu ayarı yapıyorum çok ince bir noktada istediğim gibi oluyor ama bir kaç sürüşten sonra bozuluyor sebebi ne olabilir

@Cagatay26 Bu ayar terazinin kefelerini eşitlemeye benziyor biraz. Kompanentler eskiyip paslanmışsa, düşük kalitedeyse, frenlemede bi yerleri oynayıp aynı konuma gelmiyorsa kolayca bozulacaktır ama yine de işini yapacaktır.

@karanbatu aslında eski sayılmaz bisikletim bir kaç aylık mosso legarda 1821. Yandaki alyanlardan ince ayar yapıyorum tek bir noktada eşit mesafede oluyor.bir kaç sürüşten sonra tekrar ayarı bozuluyor ve dediğim durum ön frende arka frenin ayarı yaptığım gibi duruyor...

Kablo ve fren koluda sebep olabilir bakmadan kesin bişey demek zor ama eski ve alt kalite bisikletlerin genel sorunudur

Geri