Selamlar,
2015 2.1 kullanıcısıyım. Bu bisikletle tanışmam ve almam bir anda oldu. sedona, merida ve cannondale araştırmalarımdan sonra cannondale'in carbon maşa bir modelinde karar kılmıştım. quick serisiydi yanlış hatırlamıyorsam. Fakat bu karbon maşa benim bütçemi aşacaktı (fakat eminim çok güzel bir bisiklet olacaktı), bende araştırmalarım sonucunda fujiyi buldum ve direk 2.1 i aldım. Quick serisinin 4 ve 5 i ile fujinin 2.1 ve bir alt modeli fiyat olarak yakınlar. dediğim gibi bütçemi aşma yoluna gitseydim bu iki markadan quick 4 ve absolute 1.5 karşıma çıkıyordu, bu kıyaslamayı o günkü indirimli indirimsiz fiyat ve nakit alışveriş kıyaslamasıyla yaptığımı not düşeyim. Fuji 1.5 indirimli fiyatına göre çok cazipti ama şimdilik beyaz 2.1 ile yetindim.
Markayla ilgili bilgi ve izlenimlerimi aktaracak olursam.. öncelikle köklü bir marka olduğunu gördüm ve bu bisiklete bir tarz olarak yansımış. Gerçekten özel bir bisiklet, aranızda bir bağ ve iletişim oluşuyor en azından bende öyle oldu. Modelime gelince, şehir içi asfaltta geçen gün "tam bir makina" derken buldum kendimi fakat onda ne bir motor var ne başka elektrikli bir sistem. Rahatlıkla 50 km hıza çıkıyorum. Yakında biraz daha hız denemesi yapacağım. Daha yavaş gitmek isteyenleri de hiç yormayacak bir bisiklet. Dik yokuşları çıkarken son derece rahat. beden olarak cannondale'in L bedeni fuji'de M ye denk geldi. Boyum 1.78 m bana fazlasıyla oldu. Alacak arkadaşlara küçük bir not olarak düşeyim, tabi boy ölçüm konusunda başka ayrıntılar var onlarda göz önüne alınmalı.
Bende zamanla tecrübelerimi yazarım. An itibariyle kesinlikle tavsiye edeceğim bir model 2.1 fakat bütçenizi biraz zorlayabilirseniz ve bisikleti evde yatırmayacaksınız o tatlı mavi rengiyle de 1.5 u test etmemiş olmama rağmen gözüm kapalı öneririm. Tabiki tarzınıza, zevkinize, ihtiyaçlarınıza uygun muadilleriyle kıyasladıktan sonra karar verilmeli...