@Odeonn
Merhaba, boyunuz kaç acaba merak ettim. Sizin sorununuzun tersi de bende var Benim boyum 1.78 cm ve bacak iç ölçüm de 81-82cm gibi 54 cm Fuji kullanıyorum ve ve üst boru hep bana kısa mı diye düşünüyorum. Gerçi üst boru hafif temas ediyor, 56 kadroda bariz ittiriyordu. Biraz daha uzanma mesafem olsa sanki daha iyi olabilirdi. 56 cm kadroda sadece üst boru değil kadronun açıları da bariz şekilde değişiyor.
Belki de yol bisikletine alıştığım için kadro kısa gibi hissediyor olabilirim. Sonuçta tur bisikletlerinde biraz daha dik oturuluyor. İşte böyle, alalı 1 sene oldu ama hala acaba küçük mü aldım diye düşünüyorum.
@Genç89 FX 7.3 aldım bile.. @ilker boyum 1.78 iç bacak 83 cm ve kesinlikle 56 cm büyük oluyor.. bende 54 alsaymıştım diye çok düşündüm. Bence sizinki gayet ideal, seleyi biraz daha arkada kullanırsanız bir problem kalmaz diye düşünüyorum..
@Odeonn
Not olması için düşüyorum selenin pozisyonu diz, pedal merkezine göre ayarlanır. Eğer gidonunuz yakınsa gidonu ileri almayı tercih etmelisiniz, aksi halde dizlerde sıkıntı yaşayabilirsiniz.
@Odeonn
Keşke biraraya gelme durumu olsaydı o zaman Tabi şöyle de bir şey var örneğin yol bisikletim 55 kadro olmasına rağmen yapısından dolayı Fuji daha heybetli duruyor. Yol bisikletimde iki tekerin arası 98 cm, daha küçük olan Fujide 102cm.