Scudo Sports

Fuji touring 1.71 cm?

melih3576

Daimi Üye
Tepki
132
Merhabalar,
Kısa zamanda elimde olmasını arzuladığım bir bisiklet.Geçen hafta Güngörler Bisiklet ile bağlantıya geçtim ve çok yakında ellerinde olacağını söylediler,gelince ödemesini yapıp alacağım ancak kadro boyu için tereddütlerim var.Kullanan arkadaşlardan bir tanesinin boyu 1.84 cm olmasına rağmen M kadro tercihi yapmış ve tur bisikletçilerinin bir boy ufak kadro tercihi yapmaları gerektiğini savunmuş.Ancak hem yurtdışı sitesinde hem de görüştüğüm Güngörler bisiklet bana M kadronun uygun olacağını ve denemem gerektiğini söylediler.Sitede kadro boyutu için bilgiler var ancak tur bisikletleri ve özellikle dropbarlı Fuji Touring için pek fazla bilgiye ulaşamadım.Lütfen yardım 1-2 hafta içinde alacağım,sevgiler...

Scudo
(link)

Önce doğru bir şekilde iç bacak boyunuzu ölçün.Sonra yukarıdaki linkte"Geometry" kısmına bakın...
XS/S=49 cm kadroda Standover height(aşağıdaki linkte "H")değeri:75.8 cm; M=54 cm kadroda ise bu değer:79.2 cm'dir.Sizin iç bacak boyunuz hangisinden 2-3 cm daha uzunsa o kadro boyu size uygundur ki büyük olasılıkla XS/S=49 cm kadro uyacaktır.

(link)

• Beğen
Tepkiler: ilker
@melih3576
Bende bir fuji touring kullanısı olarak yazayım hemen:cool:
Benim boyum 1.82 cm iç bacak boyum 83 cm geliyor. Almadan bende çok kararsız kalmışdım. Forumdaki Derya beyin incelemesinden sonra M kodroyu aldım.M kadronun size büyük olacağını düşünüyorum. Ben oldukça memnunum kadro boyundan. Benim deneme şansım olmamışdı sizin varsa denemenizde fayfa var genede.

@melih3576 çok fazla heveslenmeyin. 2 aydır bizde öyle uyutulduk. bana 1 adet antalyadan kozmetik çizimleri olan buldular. Önümüzdeki sevkiyatta çıkıp cikmayacagi belli değil. Umarım çıkar. Bu arada M beden size uygun olur. Boyum 1,70 M kullanıyorum.

S Alırsanız dizleriniz vites kollarına vurabilir.

Peki arkadaşlar bu bisiklet için Merida T1 bisikletimi satayım mı? 50-60 km civarı gezinti çok rahat yapıyorum. Günlük düzenli olarak en az 20-30 km kullanıyorum düzenli olarak. Touring bu kullanım stilinde beni tatmin eder mi?

Arkadaşlar merhaba,
Bu bisiklete sahip olan Kaya Bey ile temasa geçtim.Kendisi geçen hafta Ankara'dan Çanakkale'ye bu bisiklet ile yolculuk yaptı.Boyu 1.72 cm ve bana kesinlikle M kadronun olacağını söyledi.Hatta arkadaşının boyunun çok daha kısa olmasına rağmen M kadro siparişi verdiklerini söyledi.Sonra Güngörler bisikletle temasa geçtim.Zaten xs(49cm) gelmeyeceğini söylediler.Bakalım artık ne olacak.Sedat Bey'in çizimine göre bisiklet bana biraz büyük ama kullananlara göre olur diyorlar.İnşallah hüsrana uğramam...

Boy kadar önemli olan bacak arası uzunluğu. Bacak arası uzunluğunuz bisikletim standover height denen uzunluğundan fazla olmalı

Selamlar Melih,

Boyum 1.70 m ve 78-80 cm arası iç bacak boyum var. Güngörler Bisiklet'te M boy touring denedim. Bisiklet bacak aramdayken üst boru rahatsız etti baya. Sonradan kadro boylarını fuji'nin sitesinden inceledikten sonra XS/S kadronun bana uyacağına karar verdim. Bisikleti almadım, orası ayrı :) Zaten XS/S boy da gelmiyormuş sanırım, orası da ayrı.

Sizde son durum nedir?

güngörlerde örnek fuji touring varmı şu anda?

Aşağıdaki linkte güzel bir uygulama var. Eğer doğru ise yararlı geldi bana.

(link)

Geri