Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fuji Touring Modifiye Alternatifleri

ento_ag

Üye
Tepki
96
Bisiklet
Fuji
Selam,

Bir Fuji Touring fanı olarak internetten her seferinde acaba fuji touring kullanıcıları ne tip modifiyeler yapmış diye hep büyük bir merak ile araştırıyorum. Tabiki kendi fujime ne yakışır ne yakışmaz diye cok kafa yoruyorum. Bu nedenden olayı böyle bir konu açtım. Bisikletforum'da zaman zaman farklı farklı yerlerde kullanıcılar çeşitli aksesuarlar taktıklarının fotoğraflarını paylaşıyor.
Modifiyeli resim ve hangi marka ne model parçaları kullandıklarını ve tecrbülerini yazarlar ise diğer Fuji touring kullanıcıları için çok faydalı olacağına eminim. Tabiki internettende buldukları fotoğrafları ve parça isimlerini bu konuda paylaşmak, bu konuyu daha da zenginleştirir kanaatindeyim.
Bisikletforum'da da azınsanmıyacak kadar fanı olduğunu zaman zaman görüyorum.
Fuji Touring'cilere şimdiden hayırlı olmasını dilerim. Tabiki ilk paylaşımı da internetten bulduğum bir Fuji Touring ile yapmak istiyorum.

WP_20170210_10_08_31_Pro.jpg

Model 2016
Değişiklikler (Siteden olduğu gibi yapıştırıyorum).
MAIN FRAME Custom Butted Elios 2 Chromoly
FENDERS Honjo 45mm Smooth
FRAME BAG Fairweather Frame Bag Black
REAR TRIANGLE Custom Butted Elios 2 Chromoly, Rack/Fender Mounts, Spare Spoke Holder
REAR RACK Tubus Cosmos
REAR PANNIERS Brooks England Land’s End Panniers [2]
FORK Elios 2 Chromoly, 1-1/8¨ Steerer, Low Rider Fork Mounts
FRONT RACK Tubus Nova
FRONT PANNIERS N/A
CRANKSET Shimano Deore, 48/36/26T
BOTTOM BRACKET Phil Wood Outboard V2
PEDALS Touring w/ Clips & Straps
FRONT DERAILLEUR Shimano Deore, 28.6mm Clamp
REAR DERAILLEUR Shimano Deore, 9-Speed
SHIFTERS Microshift Bar End, 9-Speed
CASSETTE Shimano HG300, 11-34T, 9-Speed
CHAIN KMC X9 w/ MissingLink, 9-Speed
WHEELSET Mavic A719 36H w/ Shimano DH-3N72 Hub, Mavic A719 36H w/ Shimano Deore Hub
TIRES Schwalbe Marathon Plus, 700 x 32c
BRAKE SET Tektro RX6, Stainless Cable Guide
BRAKE LEVERS TRP RRL SR
HEADSET Phil Wood, 1 1/8¨, Sealed
HANDLEBAR Nitto Mod 176, 26.0mm
HANDLEBAR BAG Fairweather Handle Bar Bag Black
STEM Nitto / Fairweather UI-7 90mm
TAPE/GRIP Brooks England Cambium Cotton Bar Tape Black
SADDLE Brooks England C19 Cambium Saddle
SADDLE BAG Fairweather Seat Bag Mini
SEAT POST Nitto Jaguar NJ-SP72-W44 Seat Post, 250mm, 27.2mm
PANNIER LOCKS Ortlieb Security Cable w/ Abus Padlocks [2]
FRONT LIGHT Busch & Müller IQ-X Silver
REAR LIGHT Busch & Müller Toplight Line Brake Plus
BOTTLE CAGES King Cage Stainless Steel [2]
KICKSTAND Click-Stand Max
NOTIFIER Spurcycle Bell Silver
WEIGHT, LB./KG. 42.2lbs / 19.1kg

Scudo
Güzel konu, ben üst borunun altına takılan pompalardan düşünüyorum, ne olabilir acaba?

Bir soru daha sorayım, öne takılan Tubus Tara bagajın iki çeşidi var, bizimkine hangisi uyar acaba?
Lowrider (link)

Big Apple
(link)

Sn @ento_ag yüksüz olarak 19.1 kg'lık ağırlık, tur bisikleti için normal mi? Bu konudaki görüşlerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?
Esen kalın

Dinamolu ön göbek. Ön ve arka aydınlatma. Sti kol. Cantilever fren.22 32 44 aynakol. Daha ne olsun. Bundan iyisi tereyağlı ballı ekmek.

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
@Mesut DOĞRU normal fabrika çıkış 13 kg. civarında. Tabiiki sonra takılan malzemler ile 19 kg cıkmış ama görünüşe bakılırsa değer fazladan 6 kg taşımak. :). Ama ciddi turlarda tabiki bir kilogramın bile yeri gelince hesabını yapıyorsunuz, özellikle yukuşlarda. İnişlerde de fazla yük aşırı hızlanmanıza neden oluyor ki bu da tehlikeli. Frenleriniz önemli bu nedenden dolayı.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Maşallah bisikletin gıpgıcır duruyor bana bide bu "tur" bisikletiylen gittiğin yerleri bi anlatsana.

bide bisiklete bi ayaklık tak. bisikletin üzeri çarşamba pazarı gibi aradığın herşeyi buluyosun da diynek ile mi gezecen bi yere dayamak için.

@mehmetsunu Selam, bencede Maşallah keşke benim olsa... :ssrtcbya: Ancak bisikleti benim değil. Bu konudaki amaç fuji touringdeki modifiyeleri paylaşmak, fikir sahibi olmak.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@ento_ag

Bisiklet cok güzel olmus, ama degistirdigi parcalar bisikletin fiyatindan fazladir, bu masrafi yapana kadar ben olsam bir tane full donanimli Koga Miyata Randonör alirdim.

km-_57-25.jpg

krom ve gümüs renkli parcalar celik bisiklete iyi yakisiyor, siyah daha ucuza geldigi icin siyah yapiyorlar artik.

Metal camurluk bulmak da günümüzde bayagi zor, heryerde plastik satiyorlar.
"Hammered fender" Camurluk güzel yakisir Fuji'ye?

Simdilik sadece seleyi degistirdim, özellikle Brooks tercih etmedim, onun yerine Selle Anatomica aldim.
Yagmura karsi daha dayanikli ve en önemlisi binlerce km sürmeden de hemen rahat ettiriyor.
kötü yönü Brooks'dan yaklasik iki kat pahali olusu.

WP_20170430_17_57_51_Pro_LI(1).jpg

Fuji Touring'in hosuma gitmeyen parcalari, gidon bandi ve barend shifterler,
Pedallari da klickli pedalla degismek gerekecek.

• Beğen
Tepkiler: ento_ag
2012_2.jpg

En sevdiğim model 2012 ve teknik detayları; Kadro rengi müthiş.

XS/S (49cm), M (54cm), M/L (56cm), L (58cm), XXL (64cm)
Color(s)

Gold
Main frame

Elios 2 custom-butted CrMo w/ outer butted seat tube, double water bottle mounts
Rear triangle

Elios 2 CrMo w/ forged dropout, eyelets, spare spoke holder, rack mounts
Fork

Fuji 1 1/8" custom-tapered CrMo w/ low rider mounts
Crankset

FSA Vero forged alloy triple, 30/39/50T
Bottom bracket

VP sealed cartridge
Pedals

Fuji alloy road
Front derailleur

Shimano FD-453 triple
Rear derailleur

Shimano Deore SGS
Shifters

Shimano Dura-Ace bar end shifter
Cassette

Shimano, 11-34T, 9-speed
Chain

KMC Z99
Wheelset

Fuji sealed alloy road 36H hubs w/ Alex Ace 19 black CNC sidewall rims, 36H
Tires

WTB Freedom Ryder-sport, 700x32c
Brake set

Tektro CR510 mini canti
Brake levers

Tektro RL320
Headset

Fuji 1 1/8" standard semi-cartridge
Handlebar

Fuji alloy, classic drops
Stem

Fuji superlight road alloy, 30 degree
Tape/grip

Fuji custom cork wrap
Saddle

Velo custom saddle
Seat post

Fuji micro-adjust alloy, 300x27.2mm
Fenders

N/A
Headlight

N/A
Taillight

N/A
Rear Carrier

N/A
Others

Weight

27.72 / 12.57

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@ento_ag

Bence de cok güzel, benim Fuji 2017 model, eger secme imkani olsaydi yukaridakinin renginden alirdim.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Renk konusunda siyah kadro bence en şık duranı. Hem uzun turlarda pek dikkat de çekmiyor. Bu da bilmediğiniz bir yerde turlarken bisikletinizi basit gibi gösteriyor. Ama bilinmez ki içinde bir süper kahraman var.

Merhaba
Forumda Touring kullanıcıları olarak fikir alışverişi yapılabilecek burada bir grup kurulsa iyi olmazmı bana izin vermedi hakkım yok sanırım bir arkadaş yapabilirse çok süper olur.
Ben jant göbeklerini uzun turlar için lx-xt yaptım yine , spacer sele kelepçesi ve gidon kapağını sarı renk yaptım lasrikleride gravel lastiğe çevirdim gidon bandının renginide ileride değiştirebilirim

Dosyalar

• IMG_20210309_173401.jpg
    IMG_20210309_173401.jpg
    390,2 KB · Okunma: 74
  • Beğen
Tepkiler: sspl ve MakRo
Merhaba
Forumda Touring kullanıcıları olarak fikir alışverişi yapılabilecek burada bir grup kurulsa iyi olmazmı bana izin vermedi hakkım yok sanırım bir arkadaş yapabilirse çok süper olur.
Ben jant göbeklerini uzun turlar için lx-xt yaptım yine , spacer sele kelepçesi ve gidon kapağını sarı renk yaptım lasrikleride gravel lastiğe çevirdim gidon bandının renginide ileride değiştirebilirim
Tur bisikletinde bence ilk yükseltilmesi gereken șeylerden birisi göbeklerdir. Bu arada fuji'nin bu bisikleti her yenilendiğinde donanım maaliyetlerinden bir șekilde kısması da ayrı bir ironi galiba. :)

Kesinlikle,yüklü bisikletin en hassas noktası jant göbekleri ve jant telleri oluyor,kaliteli tellerde önemli,fuji'nin en son göbekleri fena değildi,eğer değişmediyse deore idi(çoğu tur bisikletinde yoktur tabi yeterlimidir tartışılabilir) bu arada fren bacaklarınında yüklü olması düşünerek daha üst modellerle değişim yapılabilir.
Cromoly yada alu çok tur bisikleti kullandım ama içlerinde en zevkli konforlusu bana göre Fuji Touringdi kesinlikle kıymeti bilinesi bir efsane bir bisiklet :)

@hakan şahan Bir de specialized sequoia (chromoly) dene derim 😊

Fuji Touring'i satın alabileceğimiz güvenilir bir yurt dışı sitesi aranıyor.
İkinci eline paramız yetmiyor, sıfırını alacağız.

Fuji Touring 2016 için V-fren dışında alternatif sistem deneyen oldu mu? Hidrolik V fren gibi

Geri