Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fuji touring?

@Aloha Bende benim Fuji Touring i uzun vadede bir gravel bike formatına dönüştürmeyi planlıyorum. Zira tura herzaman cıkılmıyor, ancak her zaman dağ bayır gezebiliyorum. Ama tur ile gravel özellikleri farklı.
Uzun vadede yapacaklarım;
- İlk olarak sizin gibi daha geniş bir dropbar planlıyorum,
- Daha sonra lastikler ekte linktende görüldüğü gibi panaracer gravelking sk 35 sanırım bu işlerde iyi (daha farklı arayışlarım devam etmekta ancak)
- Rubleyi 11-36 ile değiş tokuş yapacağım.

(link)

Scudo
@Aloha facebookta katıldığım bir grupta bugün bu gönderiye rast geldim. Fuji için sizin istediğiniz tarzda bir gidon kullanmışlar.
@ento_ag bende bir ara tur bisikleti almayı düşünüyordum daha sonra sizinde de dediğiniz gibi her zaman tur olmuyor ama şehir içi olsun hafif arazi her zaman oluyor. Chromoly bir kadro bulmuştum 2. el 61cm ama doların bir anda tavan yapması ve kadronun satılması ile gravel projesi biraz ertelendi. benimde aklımda 1x11 shimano veya sram HD sistem vardı. 11-42/50 X 42 şeklinde. Hatta bir kaç buna benzer bisikletin konusunu incelemiştim. Kısmet şimdilik o proje askıda. Dediğiniz gibi panaracer markasının gravel king model lastiği çok tutuluyor. Bazı seri üretim bisikletlerin üzerinde mevcut lastik olarak geliyor. Alt tarafa attığım grupta genelde drop barlı her türlü bisiklet var, her ne kadar garip gelse de çift süspansiyon bisiklet dahi var. :)
Birde şu grup var ona yakın kalitede. (link) Steel Is Real - Road/Gravel/Cross

Ekran Alıntısı.JPG

@ento_ag

Ben sadece gidonu degistirmeyi düsünüyorum, günlük turlarimda stabilize yol cikabiliyor, onun icin.

Bu panracer lastik icin cant degistirmek gerekir mi? 2. bir cant seti alip panaracer alinir aslinda, zaten bende MTB yok, bu sekilde ihtiyaca göre rahatca gecis yapilir.

11-36 orijinali kacti ki?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Aloha
:D ehehe evet mtb ye drobbar takicam

• Beğen
Tepkiler: Aloha ve MakRo
@mariokaldato elin adamları yapıyorsa, sana da yakışır abi. O dirt drop handlebar sayfasına bak neler var en çok hoşuma giden marin pine mountain olmuştu. Adama 27.5+ bisiklete drop bar takmış 2.8 lastik var üzerinde, resmen ortaya karışık yaptırmış. Resimler biraz fuji dışında olacak ama istenirse gayette yapılabilir şeyler. Fujinin touring modelinde dışında çıkardığı jari modelleride çok hoş. Örneğin çok hoşuma giden 2 örnek ama üzerindeki donanımları görünce fiyatı markaya ve kadroya veriyorsun olarak düşünüyorum.
(link) (link) @mariokaldato senin kona çok hoşuma gidiyor ilanda fiyat ve donanım olarak bakınca gerçekten şahane maalesef kadro boyu. Zaten olur da bir projeye yol alırsam danışacağım 2 kişiden birisi sensin, öteki de Murat abi/ bey.

Gravel gidon montajı yapılan 93 model fuji'den

39522487_1951113928265897_2888521478297354240_n.jpg

Dosyalar

• 30710158_10155724946749118_2310105353391923824_n.jpg
    30710158_10155724946749118_2310105353391923824_n.jpg
    73,1 KB · Okunma: 35
@MakRo Dropbarı değişmiş fujiyi merak ettim fotoğrafını bulursanız paylaşabilir misiniz?

Aslında one by drive train diorlar gavurlar 1x11 veya yeni 1x12 vites oranları 3x9 kadar iyi oluyor ve rublede 50 dişe kadar bulunabiliyor ve ön tarafta tek yaprak aynakol olduğundan kafa da rahat, zincir çarpraza düştü düşmedi korkusu yok, çok hoşuma gidiyor. Sram ınki daha ucuz. Mantıklı bir dönüşüm olabilir. Ancak malesef hayaller paris ve cok pahalı. Çok ileri bir zamanda haydan bir para gelirse masraf edilip olabilir. Yoksa şimdilik sadece rubleyi değiştirmek daha gerçekçi ve masrafsız.

@Aloha Orjinal ruble 11-34, panaracer için ekstra canta ihtiyaç yok resimlerden gördüğüm kadarı ile

@MakRo
8 bin liraya da sırf o kadro için çok gerek yok abisi.Benim sana tavsiyem yine 90lardan bir atb kadrosu bulup restore etmendir .hatta şahane iki bisiklet bulduk Restorelik bodrumda makinalar ama adam kargo yapmıyor malesef.biri yine orjinal kona,diğeri claud Butter ikiside retro makinalar

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Aloha
@Aloha

Dropbarlara dirt drop diyorlarmış.
Aşağıdaki linkte bir makale var bunula ilgili;
(link)

burda bir model daha varki cok agresif bir model, yeni modelinin ismi Gary Ergo Sweep OS
(link)

Bu gravel bisiklet piyasası cok cekici, kendimi alamıyorum komponentlere bakmadan :)

RJ The Bike Guy

Bu videoda yol bisikleti nasil gravel bike'e cevrilir onu göstermis, bu adam amerikali bir bisiklet ustasi, adam gercekten iyi anlatiyor ve iyi anliyor bu isilerden, üstesinden gelemedigi sorun yok gibi.
Catal mesafesini degistiriyor, 2x7 sistemi 1x10 sisteme ceviriyor vs vs. kanalinda daha bircok farkli projelerin videosu var.

@Aloha bu adamın başka bir kaç videosuna daha bakmıştım açıklayarak anlatıyor. Anlayamadığım yerde tekrardan dinliyorum. bazen alt yazılar tam çıkmayabiliyor.

@mariokaldato

@Aloha
Peki salkano ng 650 mtb yi fuji türInk e cevirebilirmiyim

@mariokaldato Bence bi etikete bakar. Aynı performansı vermez ama olsun. O kadarı kadı kızında da olur.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ento_agBi benzeri aktif pedalda var. Specialized burra burra modeli

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ento_ag

foto gelir, degistirme konusunda acelem yok, bu sene zaten sezon sonu geldi, tura cikmam gelecek yaza kadar.

Salsa woodchipper'i alirim galiba, almadan önce bulup incelemem lazim.

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
Boyun ağrısı yaşadığım için drop bar açısıyla oynadım. Vites uzaklaştı biraz. Henüz herhangi bir turda denemedim ama site içinde dolaşmalarımda daha rahat bir pozisyonda sürdüğümü düşünüyorum. İleri bakarken boynumu kaldırma durumu sinir sıkışmasına neden oluyor gibi, emin değilim. Ne dersiniz drop barı bu şekilde kullanmaya?

IMG-20180920-WA0003 (480x640).jpg IMG-20180920-WA0002.jpg

@jazzpub Üstadım ilk etapta uygun gelmiş olabilir fakat bu pozisyonun kesinlikle doğru olacağını düşünmüyorum. Touring bisikletimde kelebek gidon dahi kullandım ama bu gidonda düz bar kısmı haricinde herhangi bir yeri rahat kullanamazsınız, kullansanız bile başka sağlık problemlerine yol açar. Fren kolları ve alt bardan tutmak da pek mümkün olmayacak gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: jazzpub
@jazzpub bu durumda kullanmak size zarar verebilir.hakimyet azalır.ya gidonu spacer ler ile yükseltinin yada gidon yükseltme aparatı var onu satın alıp takın

• Beğen
Tepkiler: jazzpub
@ento_ag @MakRo

Fuji_Ritchey 2.jpg 177142 dosyayı görüntüle
Ritchey VentureMax 42 cm

Gidonu degistirdim, önce Salsa Cowchipper alacak gibi oldum, sonra bizim burdaki bisikletci Ritchey VentureMax modelini önerdi. Taktim cok memnunum, tam istedigim acilara sahip, droplardan sürülüyor artik.

ritchey'in fiyati da uygun 35 öro + 5 öro kargo, Salsa 80 öro + kargo

Geri