Scudo Sports

Fullface kask hakkında genel konu

geçmiş olsun çok kötü kaza yapmışsın. adada gerçekten çok ani tehlikeler olabiliyor. bi kere bayır aşağı hızlıca inerken viraj çıkışında yolda itfaiye hortumu olduğunu son anda görmüştüm. kiralık bisikletin frenleri hiç tutmuyodu zar zor yavaşlayıp düşük bi hızda bi arkadaşıma çarpmıştım.

bayır aşağı hız yapmak çok zevkli ama tehlikeli olabiliyor..

Scudo
@ErkaL

Haklısınız hani hafiflik konusunda da ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ancak bisiklet sürmek istiyorum. Ondan açık alamam. Zaten açık kaskım parçalanmadı duruyor. Yokuş çıkacağım zaman onu takarım. Ya da çantamda taşırım. :) Şimdi şöyle bir şey var. Ben ameliyatlarıma 12.000 TL para ödedim. Artık ailemi herhangi bir şeye sokamam. Artık zaten düz yol yapacağım. Sürekli pedal yaparak bir yerlere gitmek. En azından bir süre...

Mesela İstanbulda böyle yolu düzgün uzun bir bisiklet yolu var mı ? Kadıköy ile bi yer arası varmış sanırım.

çok büyük geçmiş olsun ama bir yandanda bu durum sonrası düşüncelerinizi takdir ediyorum.

@sanitarium

@sanitarium

istanbulda kadıköyden tuzlaya kadar sahil şeridinde bisiklet yolu var dümdüz hiç iniş çıkış yok :)

Full face kaskaların nerde kullanıldığı ve seçimin nasıl yapılacağı konusunda bildiğiniz bişiler varsa paylaşımların bekliyorum ve full face kask alırsak gozlük seçimi nasıl yapılmalı :):)

Full face kasklar genelde downhillde kullanılır. zira şehir içine biraz fazla gelir o kasklar. Size önerim normal bir kask almanız full face istiyorum dersenizde gözlük olarak istediğinizi takabilirsiniz sanırım onun dısında snowboardcıların kullandığı geniş gözlüklerdende kullanılıyor.

Fullface bir kask aldım.Bell Marka.
M beden olarak aldım, ama kafaya tam oturdu, yani hiç oynama payı yok, uzun yolda acıtabilir, acaba zamanla yandaki süngerler yumuşarda daha rahat takabilirmiyim? yoksa geri vereceğim.bütün sitelere baktım kaskların hepsi M beden, standart mı üretiliyor acaba? hiçbiryerde M bedenden başka fullface kask yok.

Modeli paylaşabilir misiniz? Benim de full face kasklara ilgim var. MTB'yle kullanacaksınız sanırım?

Merhaba arkadaşlar, Carraro Sportive 227 alacağım. Yani aklımda o var. Ancak Cross Kask'ta da gözüm var. 125 liraya güzel bir tane buldum. Ancak sırıtır mı şehir bisikleti üzerinde ve terletir mi?

Full face kasklar, birçok insana göre gereksiz fakat bence çok da gereksiz değil. Sonuçta kafanın tamamını kaplıyor ve tamamı güven içinde oluyor. Normal bisiklet kaskında çene kısmını koruyamıyoruz. İşin sırıtma boyutuna gelirsek, normal kask takarken bile bazen uzaylı görmüş gibi bakanlar olduğu aşikar. Full face söylemeye gerek bile yok.
Bir diğer sıkıntı, hiç kullanmadım ama terleticeğini düşünüyorum. Forumda kullanan üyeler var. Onların yorumu daha sağlıklı olucaktır.

Bence şehir içi kullanım için biraz fazla olur.)Özellikle sürdüğünüz bisiklette bir şehir bisikleti ise.) Ancak arazi sürüşleri için imkanım olsa kesinlikle alırdım.

Ben de hibrit bisikleti şehir içinde kullanıyorum ve fullface kask kullanıyorum. Malum istanbul trafiği ve normal kasklarla düşünce çeneyi korumayacağı aşikar.

kullandığım kask protec:
http://img.tapatalk.com/d/14/05/17/thumbnail/a6ene4ag.jpg

10dan fazla havalandırma kanalı var, kafa hava alıyor ama yine de terliyor. Yazın sıcaklarda biraz bunaltıyor haliyle ama terlemek yaralanmaktan iyidir.

Kaskın sitesi:
(link)

Örnek görsel: (soldaki)
http://pro-tec.net/images/helmets/bike-action.jpg

@halil ibrahim duran

Bilgilendirme için teşekkürler. Şunu çıkardım yazdığınızdan kışın işe yarar gibi görünüyor :D

@Hakan ÇELİK

Yüz maskeniz de varsa kışın istediğiniz yere gidebilirsiniz, hiç sorun olmaz.

Terleme sorunu olmasa komple ekipman da olur da terletiyor bu melet.

Eger full koruma istiyorsaniz ama terlemek istemiyorsaniz, cene korumasini takip cikarmali normal kask alin. Hem full face olarak hem de normal kask olarak kullaniliyor.

http://s14.directupload.net/images/140522/f8hj6xgd.jpg

Geri