Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fullface kask hakkında genel konu

@Spook

Arkadaşlar forumun arama çubuğunu kullanırsanız yanıt aradığınız soruların cevaplarına daha hızlı ulaşabilirsiniz, mesela forumun arama çubuğuna c-maniac yazdığımda karşıma çıkan sonuçlardan sadece biri LİNK

@maboc

Scudo
@maboc ,Demek ki ihtiyaç duymamışlar. verdiğin sitede (ingilizce açıklaması) çift fonksiyonlu olduğunu dağlık alanlarda (full face) şehirde ise çene kısmının çıkartılıp normal olarak kullanılabileceğini açıkca belirtmişler.

Bulabilirsem vardı isteğince kilitlerini açıp normal kask olarak kullanıyorduk hatta ben siparişini verecektim.Akşam linkini bulup atarım umarım :harika::harika:

@Spook ölçünüzü doğru alırsanız bi problem olacağını düşünmüyorum.Forumda siparişle kask alan çoğu arkadaş,abi var.Üstelik yurt dışından.

Kasklarla ilgili bilgi sahibi değilim ama şöyle bir şey var, belki ilginizi çeker.

(link)

Mrb @can onur. Verdiğiniz linkteki ürün ilginç bir şeymiş lakin ben görüntüye çok önem veriyorum. Gündelik kullanımda (sabah,akşam sporu) yanlış olduğunu bile bile kask takmıyorum. Full Face'i haftaya bahçeköy,belgrad ormanına geçeceğim için almak istedim. şayet çift fonksiyonlu olanını bulabilirsem,Bu vesile ile gündelik kullanıma da alışırım gibi geliyor.

100 lira daha fazla verin 2 tane kask alın.
hem full face hemde normal.
bir motorcu olarak, çeneden açılır kask kullanmadım kullanmanızı da tavsiye etmem.
Allah korusun, kafadan bir darbe aldığınızda o takılan yerlerin çıkma / kırılma ihtimali çok yüksek.
o yüzden çift kask almanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
cratoni'nin full face kaskını sadece dağ bisikletimde kullanmaktayım.Bisiklet için üretilmiş olmasına rağmen yolda kullanmayı denedim çok rahatsız edici ve inanılmaz insanın boğan bir yapısı var. Tavsiyem kesinlikle motor kaskı almayın boş yere para vermiş olurusunuz ne kadar isteseniz de kullanamazsınız. İiyibir bisiklet kaskı işinizi görecektir. Ama dağ bayırda süreceğim birazda agresif kullanıyorum diyorsanız cratoni'nin kaskını tercih edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@Volks
cratoni ve giro nun kasklarını elinize alıp esnetiniz, sonra tamam bu beni korur diybiliyorsanız eyvallah :) bende çene açılıra güvenmiyorum, çeneye gelen darba tüm kaska iletilmeli, sadece, kilit yerleri ne kadar darbe emebilir ki ?

@Spook
bence önce fullface al, extremde kullanırsın, şehirdede şimdiye kadar alıştığın gibi git, gene ihtiyaç duyarsan alırsın

Kontrollü hızı seviyorum. Fakat daha da ötesi ormanda,sık çalılık alanlarda dal vb unsurların surata gelmesi. Dediğiniz de mantıklı. Sanırım en güzeli yerinde incelemek olacak. ilgilenip cevap veren herkese teşekkür ederim.

@Spook bir shoei arai cross kask ı alırsan ve incelersen görürsün :)
downhill yapan kişiler vardır, onlara sorarsan bu konuyu bizden daha iyi yardımcı olacaklardır sana.
dene elinden geldiğince dene ve araştır en sağlıklısını ve içine sineni al derim..

@Volks
neyi görücem ? anlamadım

Kaskın asıl amacı downhill ama çenesi filan çıkabiliyor sanırım. 700 gram olduğunu okudum. Bende yol bisikleti, fazla iyi olmayan mtb birde orjinal olmayan bmx var. Bu kaskı alırsam çenesini çıkarmadan günlük kullanabilir miyim ? 700 gram bi kask için fazla mı az mı bilmiyorum. Yol bisikletini kullanırken tabiki çenesini çıkararak kullanırım. Demek istediğim mtb veya bmx dediğim bisikletle çenesi takılı bir şekilde kullanmam sorun yaratır mı ? (bu model kaskları sevdiğim için bi şansımı deniyim dedim, eğer sorun olmaz derseniz almayı planlıyorum, ayrıca kullanım alanı olarak tekrar belirteyim parkur vs. yok)

Merhaba arkadaşlar bugün veledromdaki kazamın ardından sert sürüşlerde kullanmam için bi full face kask almak istiyorum. Tavsiye verebilirmisiniz ?

birinci paragrafta almak istememin nedenini anlattım isteyen 2. paragrafa geçebilir sorum orada:

Hepinize iyi akşamlar ve saygılar ben birkaç yıldır mtb ile ilgileniyorum ve aksarayda olduğum için birçok parkurumuz var.Bir cumartesi 4 arkadaş yola çıktık mamasın barajı var 17 km yaklaşık o yol üzerindede bizim mtb alanımız var.mtb alanına giriş yaparken dalgınlığıma gelmiş amortisorü kapalı unutmuşum oraya kadar çıktık, aşaya hızla gidiyorum (yaklaşık 28 km/s) ani bir dönüş var ardından bir çukur ve birdaha dönüş var hepsi çok keskin o çukura gelince bisikletimde sıkıntı oldu aşaya uçtum çenem,btwin kaskım ve kolum kırılmış bacağımda derin yaralar oluşmuştu ara vermek durumunda kaldım.

bir süre önce tekrardan başladım fakat bu sefer işi sağlama almalıyım tam kask önerileriniz ne olur benim için sağlam ve 400 tl üstü olmaması lazım.yardımınızı bekliyorum

@JamesFord
Aynı şekilde bende bu sorundan muzdarip olduğumu söyleyebilirim yeni bir kask alicam fakat hem goruntu hemde koruma işlevinden dolayi full face istiyorum fakat alirsam bende genellikle şehir içinde kullanıyorum mtb'yi insanlar ne derler ne düşünürler diye kendime soruyorum

@Oglcnbrt insanların ne dediği değil cangüvenliğiniz önemlidir. Ama illa merak ediyorsanız ben kask takanların bu sporu ciddiye aldığını ve profesyonel gösterdiğini düşünüyorum.

@Mustafa Zeybek
Orası öyle zaten hali hazirda şuan kask takıyorum 1-2 kaza geçirdim yenilemeyi düşünüyorum ve fullface de aklim kaldi bu konuyu birazdaha araştıracağım.

Geri