Scudo Sports

Futbola gösterilen ilgi ve harcanan para bisiklete harcansa ne olurdu

Hayata dair hiç bir olguyu olması gerektiği gibi kullanabilen bir millet olmadığımız için, bisikletin söylediğiniz derecede desteklenip yaygınlaştırıldığı bir Türkiye'nin de öyle hayalimizdeki gibi güllük gülistanlık olacağını sanmıyorum. Çünkü iş yatırımda bitmiyor, insan kalitesinde bitiyor. Üzgünüm ama benim zihnimde; bisiklet yolunda yol vermedi diye birbirini bıçaklayan, sinirlendiğinde bisikleti karşısındakinin kafasına atan, trafikte gruplar halinde terör estirip araç sürücülerini tartaklayan, otobanda tır arkasında 100 km yapmaya çalışırken cırk diye dorseye yapışıp ölen, çeşitli maddeler etkisindeyken bisikletle viyadükten aşağı düşen vb. bir insan güruhu canlanıyor :(

Scudo
@starbuck

Bireysel ve kitlesel spor dalları gibi farklı oldukları için ayrılmıyor. Söylediğiniz şey amcam halam olsa benzetmesine benziyor. Amca hala değil maalesef.

Önce insanımızın gelişmesi lazım bence. Sporcularımız elbetteki gereken destekle yukarıları zorlarlar fakat, bizim insanımız koca stadta, basket salonlarında bile taş, çakmak, pet işe ile tribünden sahaya head shot yapabiliyor. Bisikletçilere neler yapmazlar.

Sosyal aktivite ve lokal ligler harici hiç bir şey olmazdı ki zaten bir futbol kadar para harcanması gerekmiyor bu spora. Her ilde olamaz tabi biliyoruz ama büyük şehirlere kapalı veledrom yapsalar standartlara uygun, o şehrin ve ya ilçenin belediyeleride lokal ligler düzenleseler bitti gitti işte. Düşünsene ayda bir bile olsa yarışlara katıldığını...

*düşünemedi

• Beğen
Tepkiler: ottcci ve CaGe
futbola harcanan para bisiklete harcansa
bisiklete paramı harcanır lén altı üstü bisiklet 200 liraya satıyorlar. diyenler çoğalırdı.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
olurmu canım bisiklet çocuk işi hem tayt giyiyoruz erkek adama yakışırmı hiç :) (ama futbol maçına şortla çıkıyorlar ?

• Beğen
Futbol mu? Bisiklet mi?

Gerek sosyo/ekonomik, gerek sosyo/kültürel, gerekse, sosyo/psikolojik olarak hangisi hayata artı katıyor?
Hemen her meselede olduğu gibi, toplumları yönetim ve algıda yönetim söz konusu olduğunda "insan" faktörünün nelere yol açabileceğinin elbette farkındayım.

Ancak yukarıdaki kriterler baz alındığında, günümüz dünyasında spor olmaktan öte "sosyal statü", "genç toplumlara yön veren karakter", yahut "idol" olarak karşımıza çıkan futbol icracıları ve yöneticilerinin mikro ve makro bazda toplumlara hiç bir fayda sağlamadığı, aksine "başkan" sıfatı ile toplumları kutuplaştıran karakterlerin arka planda çok daha "sisli" operasyonlar yaptığı da yadsınamaz bir gerçektir.

Futbol mu? Bisiklet mi?
Ütopik olsa da elbette bisiklet.

Esen kalın.

Bisikletle futbol yerdeğişseydi büyük ihtimalle ya at yarışlarına benzerdi ya bisikletçiler yola atılan yabancı maddelerden tonla kaza yapardı ya da takım-kişi hayranları birbirine girip veledromu yada pistin ettafını önce talan eder sonra yakardı yani böyle kalsa daha iyi

süper olurdu harika olurdu 10 numara olurdu.. ama hep sözlerimizde -di li geçmiş zaman eki kullanıyoruz sonuç: bu ülke adam olmaz

Tour de france'ta derbi karşılaşmalarındaki gibi taraftarlar olduğunu hayal ettim bir an,aman evlerden ırak.Böyle iyi iyi :)

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
bisiklet pahalı bi spor. devletin yapabileceği tek şey velodrom ve bisiklet yolları yapmak. diğer türlü insanlara bisiklet hediye ederek gelişeceğini düşünmüyorum bu sporun.

@Onur YCL

Olabilir ama tek başına çık futbol oyna göreyim seni. Bugün isteyen bisikletçi ferdi olarak yarışlara katılabilir. Tek başımıza çıkıp bisiklete binebiliyoruz. Zaten çoğumuz da böyle yapıyor.

Bahsettiğin takımlar bisiklet sporunun takım sporu olduğunu göstermez. Takım halinde de yapılabildiğini gösterir. Bunu ayırt edemiyosan daha fazla yazmayacağım.

Benim felsefe, tarih, düşünce, anlayış vb... yapıma göre şöyle olmasaydı böyle olurdu diyemeyiz. Yani biz bilemeyiz.
Böyle gelişmiş süreç. Ama bundan sonraki süreci planlayabiliriz. Akışı değiştirebiliriz.
Bu tarzda bir konu açmıştım. Çöpe gitti 1-2 hafta önce. Biraz trol oldu kusura bakmayın.

Franz Beckenbauer'e soruyorlar 10 sene önce falan tam hatırlamıyorum.
Neden Alman Milli Takımı eskisi gibi başarılı değil?
Beckenbauer: - Artık Alman çocukları eskisi kadar çok oranda futbol oynamıyorlar. Çocuklar artık sokaklarda, sahalarda futbol oynamazsa,
o ülkenin milli takımı konusunda endişelenmeye başlayabilirsiniz.

Bir de neden futbol bu kadar çok oynanıyor diyorlar.
- Tek ihtiyacınız olan bir top ve 4 tane taş. Top oynamak için başka bir şeye ihtiyaç yok. (pota, raket vb... ihtiyaç yok.)

Yanılıyorsam, yanlış hatırlıyorsam düzeltiniz.

• Beğen
"Biri takım sporu diğeri bireysel spor. Böyle bir karşılaştırma ve önerme imkansız."
Cümlesini sen kurdun,
"bisiklet için salt bireysel spor demek doğru bir yaklaşım değil."
Cümlesini kullanan da benim. Yani 'ortalama zeka' düzeyinde bir insan senin cümlendeki mutlak ve istisnasız ifadeyi ve benim cümlemdeki bu husustaki kesin yargının yanlış olduğunu anlar. Senli benli konuşma cesaretini nereden buluyorsun bilmiyorum ama hukuk diliyle temyiz kudretinden yoksun biri varsa o da sensin. Sizin gibiler yüzünden forum git gide çekilmez bir hal alıyor. Ama sen ve senin gibilere inat ben ve benim gibiler burada olmaya devam edeceğiz.

Devletin el atması lazım bisiklete. Yani yapması gereken sadece yol. Sadece yol istiyoruz. Hepsi bu.
Bakın nasıl değişecek herşey. Ne güzel olacak.

Geri