Scudo Sports

İnceleme gaciron mars 1000 ön far incelemesi

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
772
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
bugün elimde gaciron mars 1000 var.

IMG_20240123_125523.jpg

tipik modellerden farklı ve ilginç özellikleri var, birazdan değineceğiz.

kutu içeriği;

siyah bir kutuda gelen mars 1000 in kutusu dolu. kutudan bisiklet bilgisayar tutucu ve kumanda gibi şeyler de çıkıyor. aksesuarlar ve lamba ayrı kartonlara konulmuş. muhtemelen kargoda hasar görmesin diye böyle bir çözüm düşünülmüş. kutudan şunlar çıkıyor;

- ön far
- vasat bir bisiklet bilgisayar tutacağı
- sağlam bir kumanda
- lambaya ve bilgisayar tutucuya takılan çeşitli sabitleme aparatları
- tip c kablo

IMG_20240123_121936.jpg

IMG_20240123_121941.jpg

IMG_20240123_121925.jpg

yapı;

lamba temel olarak 2 parçadan oluşuyor. arka taraf plastik ve ön taraf alüminyum. neden ön taraf farklı? lamba 1000 lümen, 1000 lümen demek ısı demek. 1000 lümeni soğutmak için de farklı yöntemler gerekiyor. yani ön taraf soğutma plakası olarak kullanılmış diyebilirim.

standart modellere göre büyük bir lens var, ilginç duruyor. muhtemelen ortadaki lens ışığı topluyor, kenardaki buzlu cama benzeyen kısım ise ışığı belirli açılardan kesiyor. zaten ışık profili de bunu doğruluyor, yanlara fazla ışık veren bir model değil.

IMG_20240123_123527.jpg

IMG_20240123_123536.jpg

IMG_20240123_123541.jpg

IMG_20240123_123548.jpg

IMG_20240123_123557.jpg

IMG_20240123_123602.jpg

şarj yuvası lambanın arka tarafına konumlandırılmış. diğer modellerin aksine kauçuk bir kapak yerine hareketli bir plastik kapak tercih edilmiş. kauçuk parçayı da yuvanın içine eklemişler. yuva ciddi anlamda derin ve kapak iyi kapatıyor. kapağın açısı 180 derece değil, yani dikkat etmeniz gerekiyor. ön tarafta bir çanta vesaire varsa kırabilir. bu yuvanın iki işlevi var. birisi şarj ve diğeri de kumanda bağlantısı, kumandayı da tip c yuvasından bağlıyoruz.

IMG_20240123_122600.jpg

IMG_20240123_122610.jpg

üst tarafta tipik bir ray sistemi kullanılmış. lamba standart olarak bilgisayar tutacağına sabitleniyor. gidon montajı yok fakat aksiyon kamerası aparatıyla gidona takılabilir.

IMG_20240123_122932.jpg

lambanın sol tarafında bir tane kauçuk tuş var, zaten lamba üzerinde başka bir tuş yok. bu tuştan lambayı açabilir ya da lümenler arası geçiş yapabilirsiniz.

bu kauçuk tuşun içerisinde farklı renklerde yanabilen bir tane led var. neden farklı renklerde yanıyor? bu led pil durumu ve şarj durumu gibi bilgileri gôsterebiliyor.

IMG_20240123_125655.jpg

hazır kumandadan da bahsedeyim;

kablosuz olsaydı iyi olabikirdi fakat kablo ile birlikte geliyor. yine kauçuk bir düğme var fakat bu sefer lambaya göre daha sert.

gidona sabitlediğimiz bant kauçuğa benziyor ve kaymıyor. benzer bir parçadan kumandanın tuşunun olduğu uçta da var. hem kaymasın hem de gidonu çizmesin diye eklemişler. kablo uzunluğu 50 santimetre kadar var.

IMG_20240123_123821.jpg

IMG_20240123_125808.jpg

kumandanın kablosu l tipi, bu bir zorunluluk. kablo ağzında da yuvaya uygun bir çıkıntı var.

kılavuzda gözüme kumanda ile ilgili bir uyarı takıldı. yanlış olumadıysam.kumanda takılıyken su geçirmezlik seviyesi düşüyor. standart olarak ip 68 var lambada ve ciddi bor su geçirmezlik. kumanda takılıyken su geçirmezlik komple mi gidiyor yoksa düşük seviyelere mi düşüyor onu bilmiyorum.

yuvaya baktığımda kumanda kablosu iyi kapatıyor gibi duruyordu.

IMG_20240123_115835.jpg

IMG_20240123_115905.jpg

pek çok ışığı denedim, genellikle kumandanın önemsenmediğini biliyorum. burada durum biraz farklı, kumanda iyi bir yapıda.

birkaç teknik özellik;

model isminden belli olduğu gibi lamba 1000 lümen, 5 tane modu var. modlara birazdan değineceğiz. hafıza modu da var, lambayı en son hangi modda kapattıysanız açtığınızda o modda açılıyor.

lamba 1.5 saatte şarj oluyor. 1.5 saat diyince direk batarya tipini doğrulamak istedim ve firmaya sordum. tahmin ettiğim gibi 18650 imiş.

şarj ile ilgili kafamda bir soru işareti;

18650 için tavsiye edilen akım sınırı kapasite / 2 miliamper diye hatırlıyorum. 3000 lik 18650 yi 2 amper ile şarj etmek uzun vadede batarya ömrünü etkiler mi diye merak etmiyor değilim.

IMG_20240123_125214.jpg

lambayı açmak için düğmeye basılı tutuyorsunuz, mod değiştirmek için ise tıklamanız gerekiyor. burada birkaç detay var;

düşük mod;

lümen - 200
pil süresi - 8 saat

daha basit şeyler için, hafif bir aydınlatması var. şehirde kullanılabilir.

orta mod;

lümen - 400
pil süresi - 4 saat

400 lümen iyi aydınlatıyor, çoğu kullanıcı için yeterli. şehir dışı hariç 400 lümen iyi bir rakam, klasik bir kullanım için çoğunun ihtiyaçlarını karşılayabilir.

parlak mod;

lümen - 800
pil süresi - 2 saat

çok parlak, gece uzun yol sürüşleri için de gayet iyi bir rakam 800 lümen.

hadi biraz işlerin değiştiği noktaya gelelim;

diğer iki moda geçmek için tuşa 2 saniye boyunca basılı tutmanız gerekiyor.

nefes işlevine benzeyen mod;

pil süresi - 12 saat

lamba yavaşça yanıp sönüyor, çoğu lambada var fakat amacını çözemedim. 12 saat iyi bir pil süresi.

gündüz ışığı;

işler burada da değişti, nefes işlevi modundayken tıklayınca gündüz ışığına geçiyor. yine tek dokunursanız nefes işlevi moduna dönüyor.

güçlü bir ışık ve ciddi görünür bir mod, bendeki xl800 deki gündüz ışığının süresi bunun çevreği kadar bile yoktu. garip bir gündüz modu var, benzer çoğu lambadan daha görünür.

pil süresi - 24 saat

hafızadaki en son moda tekrar dönmek için 2 saniye basılı tutmanız gerekiyor.

parlak moda direk geçiş;

standart olarak modlar arası geçiş için kısa tıklama gerekiyordu. aniden 800 lümene geçmek gerekiyorsa tuşa 0.4 saniyelik iki tıklama gerekiyor.

kilitleme modu;

lambayı yanlışlıkla yakmamak için olmasın kilitleme özelliği eklemişler. tuşa 10 saniye basılı tutunca lamba kilitleniyor, bildiğim kadarıyla lamba açıkken tuşa basmanız gerekiyor.

tuştaki ledler nasıl okunur;

leddeki ışık renklerini takip etmek gerekiyor.

IMG_20240123_125655.jpg

pil durumunu öğrenmek;

lamba açık değilken tuşa tıkladığınızda 5 saniye boyunca pil durumunu gösteriyor.

sarı ışık - %21- %60

kırmızı ışık - % 1 - %20

mavi ışık - %61 - % 100

pilin ne kadar şarj olduğunu anlamak;

burada iki farklı işaret görüyoruz. 2 renk, birisi pilin şarj olduğunu gösteriyor ve diğeri de pilin dolduğunu gösteriyor

sarı ışık - şarj oluyor

mavi ışık - şarj oldu

burada renkleri karıştırıyor olabilirim.

sabitleme seçenekleri;

yukarıda bahsetmiştim, bu lamba standart olarak bisiklet bilgisayarı tutacağı ile kullanmak gerekiyor. bu aparatların hepsi kutudan çıkıyor.

IMG_20240123_122312.jpg

IMG_20240123_123758.jpg

lambada ray sistemi var, raya takılan parça yaylı olduğu için söküp takması çok basit. raya parçayı oturtup aksiyon kamerası vidasına benzeyen bir aparat ile lambayı bisiklet bilgisayarı tutacağına bağlıyorsunuz.

IMG_20240123_114701.jpg

IMG_20240123_114710.jpg

tutacak biraz fazla hacimli, tipik tutacakları daha iyi buluyorum. kesinlikle tercih ettiğim bir parça değil.

IMG_20240123_123652.jpg

peki bisiklet tutacağına sabitlenmiş bir lamba nasıl görünüyor?

önce aparatı taktık, sonra lambayı.

IMG_20240123_124149.jpg

IMG_20240123_124329.jpg

bu tarz bir sabitlemenin en kolay yanı açıyı birkaç saniyede değiştirebilmek. benzer sistemi kullanan bir xl800 denemiştim, gidonu daha derli toplu görmek için iyi bir yöntem.

biraz aydınlatmadan bahsedelim;

bu bir bisiklet lambası ve çoğu lamba gibi belirli açıyla ayarlanmış bir lens kullanıyor. ışığı daha yumuşak, rockbros rhl1000 gibi kör etmiyor. ışık profili ise aşağıdan basık kare gibi, yan taraflara fazla ışık veren bir lamba değil.

bundan önce incelemeye gelen rhl1000 ışığı çok fazla topluyordu ve kullanıcıyı rahatsız ediyordu. bunda öyle bir durum yok, ışık profili iyi. ışık mesafesi için 200 metre denilmiş. tahmin ettiğim kadarıyla 6500 kelvin renk sıcaklığı var, fazla beyaz çünkü. zaten çoğu bisiklet lambası benzer bir standardı kullanıyor.

IMG_20240123_122950.jpg

son söz;

mars 1000 tipik modellerden çok farklı ve ilginç bir lamba, piyasada bulunan benzer lümenlerdeki rockros, towild gibi modellerden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

kumanda var, kutu tam set geliyor ve tipik modellerin yuvarlak bir model değil. 800 lümende 2 saat, 21700 pil kullanan diğer modeller ile benzer süreler. belki bir tık daha iyi olabilirdi fakat 1.5 saatte şarj edilebiliyor olması iyi. benzer lümendeki piyasa modelleriyle karşılaştırmaya bile gerek yok, çoğu modelden daha iyi.

not;

bu lambayı dürüst bir inceleme karşılığında gaciron gönderdi, inceleme örneği dışında marka ile ilgili herhangi bir bağlantım yok. her zamanki gibi dürüst bir inceleme oldu çünkü dürüst bir bisiklet forum üyesiyim.

gaciron kimdir?

sadece bisiklet ışıklarına odaklanan bir firma, bu da lamba konusunda uzman oldukları anlamına geliyor. lambayı denediğimde direk farkı anladım, piyasadaki markadan daha iyi bir yapı.

bu arada lambanın fiyatı 40 dolar.

lambayı (link) sipariş verebilirsiniz;

burada (link) adresi var.

Son düzenleme:
Scudo
Paylaşımlarınız da ışıkların gece performansında ekleyebilirsiniz, almayı düşünenlere fikir vermesi açısından daha da etkili olabilir. Emeğinize sağlık

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Bir ışık incelemesinde neden ışığın karanlıktaki görüntüleri yok? Diğer kısımlar iyi güzel ama en büyük eksik bu. Ayrıca görüntüsünü de kaba buldum. 40 dolar verip de böyle kaba görünümlü bir şey alacağımı zannetmiyorum. İnceleme için teşekkürler.

Geri