Scudo Sports

Galata Köprüsü'nde hızlanamayan bir ben miyim ?

Bilal Öz

Aktif Üye
Tepki
80
Bisiklet
Geotech
Herkese merhaba,
Son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey var bilmem size de oluyor mu, ne zaman Galata Köprüsü nün üstünden geçecek olsam sanki bisikletim köprü üzerinde ağırlaşıyor ve hızlanmakta zorlanıyormuşum gibi bir his veriyor. Lastiklerim CST traveller cross. Normal yolda giderken veya herhangi bir yokuşu çıkarken hızlanmada hiç sorun yaşamıyorum, çok fazla olmasa da kondisyonum iyidir yani sorunun bende olmadığından eminim, özellikle dikkat ettim ne rüzgarlı ne sakin havada köprü üzerinde istediğim hıza ulaşamıyorum, anlamadım gitti.
26" tekerlekli MTB kullanıyorum, bir kaç gün önce de kilitli maşa taktırdım ve bugün onunla da denedim ama yine aynıydı, siz de Galata Köprüsündeki bu durumu farkettiniz mi yoksa benimki psikolojik mi ?:eek:

• Beğen
Tepkiler: Emre Gözütok
Scudo
Açılabilir bir köprü olmasıyla alakası olabilir, mi acaba? Yol ve lastik sertliği nasıl? Yolun düzgünlüğü nasıl? Veya belki de en basit sorun: Klasik Eminönü trafiği. Hayatımda o köprüden hızlı geçtiğimi bilmem. Köprüde geçtiğiniz yerlerde köprüyü açıp kapatan güçlü motorlar varsa, muhtemelen güçlü de mıknatıslar vardır. Gibi. Ben elime geleni yazdım. Elemeyi yaparsınız.

Genellikle güzergah olarak geçtiğim bir mevki idi ama böyle bir şey hiç dikkatimi çekmedi.

İnsan yapımı bir eğim olduğu için, göründüğünden daha dik oluyor o eğimler. Her köprüde, üst geçitte bu durum mevcut.
Ben de genelde hiç sevmem yapay eğimleri.

Fizik üstü bir durum yok kısacası. Sadece gördüğünüzden daha dik bir eğim orası :)

ben her gün geçiyorum ve evet ortasına kadar çok hızlanamıyorum. yalnız benim yolun sonu olduğu için de artık hız yapma isteği kalmıyor. bunun yanısıra hem ortasına kadar iyi kötü bir yokuş var hem de kalabalık olduğundan çok da hızlanmak içimden gelmiyor.

arabaların ve metronun geçişi nedeniyle oluşan titreşimler de belki etkileyebilir.

Dikkatle inceledim, köprünün üzerine gelince bir acayiplik oluyor, Sirkeci tarafından hızlanarak geldiğim halde sanki birşey hızımı yiyor performansımı emiyor gibi, sanırım psikolojik benimki:rolleyes:

e yokuş çıkıyorsunuz ? köprü girişinde genelde ayağa kalkıyorum mesele çok güzel bir eğim var. köprünün ortasında düz bi kısım var oraya kadar tırmanıyorsunuz. düzlük geliyor sonra.

Geri