Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Galiba Ülkemize 64 Bisiklet Yolu Daha Geliyor

Yapılan yolları gördüğümüzde kimse utanmasın sonra. Yorum yapmak çok kolay...

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Scudo
@arda22

bu da acı bi gerçek ,bisikleti hala çocukluk hastalığı gören zihniyetler ile savaş devam edecektir her cephede,,

@Halil EROĞLU

halil bey,
siz izmirdesiniz bi gelinde görün istanbulun halini her tarafını gezdim gördüm bisiklet yolu var adı var cismi yok alt yapı bozuk bunları kim düzeltecek bu iş parti işi değil bu iş için topyekin bu işe kafa patlatmak lazım , nerde görelim bakalım istanbulun her tarafını bisiklet yolu ile örmek için paranız olacak paranız ,varmı para çevre ve şehirçilik bakanlığında yok bütçe dahilinde diyor sayın bayraktar 10 senedir ne yapıldı koca hiç ondan öncekiler ne yaptı onlarda hiç bu iş poiltika meselesi değil ,bisiklet siyasa üstüdür onun bunun çiftliği değildir..

http://img.tamindir.com/ti_e_ul/vernum/google-maps-biking-directions.jpg

EuroVelo bisiklet yollarının standartları:

• Yol eğimi %6'nın üzerine çıkmamalı.
  • İki bisikletin geçebileceği kadar geniş olmalı.
  • Ortalama gün başına bin motorlu taşıttan daha fazla motorlu taşıt geçmemeli.
  • Yolun %80'i kapalı olmalı.
  • 365 gün boyunca açık olmalı, 30 kilometrede bir servis, 50 kilometrede bir konaklama, 150 kilometrede bir "toplu taşıma" imkânı olmalı.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/R1_Rabenstein.jpg/450px-R1_Rabenstein.jpg

Avrupa’da Bisiklet Rotalarını Genişletiyor

Google Haritalar Amerika’da ilk olarak 2012’de çıktı ve şimdi Almanya, Fransa, Polonya, Lihtenştayn, Lüksemburg ve İrlanda için son derece popüler bir özellik haline geldi.
Bugün resmi Google Avrupa bloğunda yayımlanan bir yazıya göre Google Haritalar, Google Harita çizer kullanıcılar ve ortak organizasyonların yardımıyla bisiklet yolu bilgisi, önerilen rotalar ve yüzlerce kilometrelik yola sahip. Bisiklet yolu yönergelerini kullanabilmek için, Android cihazlarda Google Haritalar’ı açarak bisiklet yolu yönergelerini seçmek ve Google Haritalar’a yönerge sormak gerekiyor. Servis sorulan rotanın en iyisini, tahmini süreyi ve bisikletçiler için navigasyonu gösteriyor. Bisiklet sürmeyi sevenler için son derece yararlı olan bu özellik, Tour de France için de tavsiyeler verebilecek.

Google Haritalar, bloğuna “Çok sayıda hızlı bisikletçinin bu özelliği beklediğini biliyorduk.” diye yazdı ve ekledi: “Öyleyse Google Haritalar’ı açın ve rota göster seçeneğine tıklayın. Sonra da bisiklet sürmenin tadını çıkarın.”
Şu anda 14 ülkede ve ABD'deki 150'den fazla şehirde sunulan bisikletle yol tarifi özelliğinin Türkiye’ye ne zaman geleceği ise bilinmiyor. Özelliğin kullanılabildiği ülkeler: Avusturya, Avustralya, Belçika, Kanada, İsviçre, Almanya, Danimarka, Finlandiya, İngiltere, Hollanda, Norveç, Yeni Zelanda, İsveç ve ABD.

evet mesele nereye geldi,,

evet bu ülkemin gerçeği ,,

bunlar dünyalı biz marslıyız..

Kudret Bey lafım size değil, öyle hissettirdiysem kusura bakmayın. Kafa patlatmak lazım doğru diyorsunuz; fakat kafayı patlatacak olan aynı zaman da bizler de değil miyiz? Bu konuda birşeylere yön verecek olan o konunun oyuncuları değil midir? Bakın yorumlara, hep alay hem olumsuz yaklaşımlar. Bisiklet yolları için 1 milyar dolar da ayrılsa bu kafayla zaten yine bozulur yine sökülür o yollar...

@Halil EROĞLU

valla halil bey ,
kafa patlatacağız milletçe oturup aynada kendimize bakacağız ,biz neden böyleyiz diye 60 milyar dolar 10 senedir cebimizden çıkıyor enerjiye hala daha çare yaratamıyor isek o zaman millet olarak tenbeliz ,10 senede ödenen 60 milyarı on ile çarpar isek o kadar iş sahası açılır idi ve ekmek yerdi insanlar ama hala enerji sorunumuzu çözemedik bisiklet ile ne alakası var diyeceksiniz çok var bisiklet sayesinde kısa mesafe işine gider insanlar yolları yaparsınız tabi rampalı etap istanbul bisiklet asansörleri yaparsınız böylelikle alın size enerji tasarrufu ,hollanda halkı bunun bilincinde işine bisiklet ile gidiyor benzin yakmıyor para kazanamıyor yabancı petrol şirketleri olay budur zati,,

Enerji işine gelene kadar bir sürü iş var. İlk başta sizin de dediğiniz üretim işi ve akabinde ithalat-ihracat arasında açığın kapanması. Enerji konusunda nükleer santral girişimleri var. Çevreye zararlı diye yıllardır propagandası yapılıyor inşanın durdurulması için. Bunu yapan da biziz. Yeri geldi mi çevreci oluruz, yeri geldi mi bir ağaç dikmekten eriniriz. Yeri geldi mi üretici emektar oluruz yeri geldi mi onu ben mi düşüneceğim başkası düşünsüncü oluruz. Toplum birlik içinde değil ki bu isteklerimiz şak diye olsun. Biz ne bir Japonya'yız ne de bir Almanya. Rahatımıza düşkün ve bir o kadar da tembel bir toplum yetiştirdik son 20 senedir. Daha öncesindeki sıkıntılar yüzünden hak veriyorum. Yoksa bu neslin kökeni 50-60 sene öncesine dayanıyor. Gerisi boşa kürek...

Ben bu işlerin düzelmesi için milletçe zihniyetimizin düzelmesi gerektiğini düşünüyorum ki bu da en az bir hatta iki nesil değişmesi demek. Yani bisiklet kültürü bakımından Avrupa seviyesine gelmemiz için en az 20 sene geçmesi gerekiyor. Bayramdan önce Brüksel'deydim. Millet her yere bisikletle gidiyor, bizim Türkler arabadan inmiyor :D

Bu zihniyet düzelmesini gerçekleştirmenin bizim elimizde olduğunu düşünüyorum. Bugün ben insanların bakışlarına aldırmadan takım elbisemle bisiklete binip işe gidiyorsam, yaptığım iş bu zihniyetin düzelmesine katkıda bulunmaktır. Pes etmeyeceğiz, eleştiri yerine proje üreteceğiz, projelerimizi yerel yöneitmlere sunacağız ki bu uğurda yatırım yapmak zorunda kalsınlar.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Az önce Ankara'da yaşayan bir vatandaş olarak hem büyükşehir belediyesi hemde Altındağ belediyesine bisiklet yollarıyla ilgili bilgi edinme taleplerinde bulundum... Bakalım ne cevap gelecek...

@Halil EROĞLU

düşünceleriniz son derece isabetlidir..

@M.Ozkul

teşekkür ederim özkul dostum,

@mtkeskin

takım elbise ile bisiklete gidilebileceğini sizden öğrenecekler tabi,sonra jeton düşecek ,1-2 nesil geçecek korkarım,

Sevindim,

Caddebostan , Maltepe sahil yolunda ki inişleri çıkışlarıda halletseler tadından yenmeyecek. Bir gün kıracağım maşayı :(

• Beğen
Tepkiler: murat aslan
yapılır veya yapılmaz diyemiyorum ama olursa çok güzel olur... bisiklet yolu güvenli ve kesintisiz :)

(link) Gaziantep'te olan bilgisi olan aydınlatabilir mi? Orası bisiklet yolu mu?

Geri