Scudo Sports

Garibanlar için bikepacking projem

Scudo
Bu olayın tadı kaçtı artık, öncelikle bisiklet dünyasına bu bikepacking olayını sokarken ünlü bisiklet kanalları/siteleri aracıyla bu ürünleri iyi şişirdiler. Bu bikepacking olayından sonra bizim bildiğimiz heybe fiyatlarıda ciddi derecede arttı görduğüm kadarıyla.

Ürünün başına 'bikepacking' yazan satıcı fiyatı %50 artırıyor, fiyatlar biraz daha uygun olsa keşke.
Ama işte yol bisikletleri gibi eğik gidonlu bisikletlere efsane derecede yakışıyor bu çantalar.

Merhaba.

Yaptığım küçük bir modifikasyon var. Sevgili Raşit'in de isteği üzerine konuya bir resim ekleyip kısaca bilgi vermek istedim.

Elimde çok eskiden kalma bir çanta vardı, Baumax henüz Türkiye piyasasından çekilmeden önce almıştım. Araba için üretilmiş bir oto buzdolabı aslında ürün, 12v çakmak ve 220v priz girişleri olan içi yalıtımlı soğutucu bir çanta aslında. Ben bütün bu soğutucuları devreleri fanı adaptörü kabloyu nesi var nesi yoksa hepsini söktüm attım. Geriye sadece çanta kaldı.

O çantayı da tuttum bisiklete taktım.

Şimdi olayın yapılış anına ilişkin bir fotoğraf video filan yok. Ama kısaca anlatmaya çalışayım. Bisiklete önce Raşit'ten aldığım Mercedes'in bagajını monte ettim. Daha sonra çantayı bunun üzerine koyunca düz durmadı haliyle. Düz durmasını sağlayacak çanta boyunda bir raf koydum. Rafı çanta ile bagaj arasına koydum. Hem rafı hem çantayı ikisini birlikte bagaja somunlu vida ile sıkıca bağladım. 4 tane 7 cm'lik civata, 4 tane somun, 8 tane 4-5 cm'lik pul kullandım. Bu arada raf dediğim şey, yapı marketlerde satılan seyyar 4'lü raf aslında. Mutfakta filan kullanılıyor genelde. ben ona da kıydım buna da kıydım. Ortaya istdiğim gibi bir şey çıktı.

Bagaj, hacim olarak ne alıyor derseniz, 4.5 kiloluk omo, 1.5 litrelik yumoş, 1.2 litrelik ajax, üç beş parça da ufak tefek şeyler çay may hepsini aldı. Toplamda sanırım 7-8 litre filan alıyor.
2591c401a785450bfdc79cb3bfb4175c.jpg

@Şeffaf

Ehehe super olmus Burak.
Onemli olan eldekileri degerlendirmek ise , ekonomiye fayda saglamak ise gerisi teferruattir.
Tesekkurler paylasim icin

18 haziran 2018
Şok magazasindan 9 tl ye aldigim katlanir pazar torbasindan heybe projem.

Selam arkadaslar.
Bendeki heybeleri forumdan bi arkadasa satinca yeni bi heybe alana kadar şok dan aldigim katlanir pazar torbasini bisiklet heybesi yaptim.ustunde hic bir degisiklik yapmadim. Saglam ve ucuz bi canta ve gunluk turlar icin ideal. Litre hacmi tahminim 30 litre vardir.

Katlanmis hali
2018-06-18_10-06-33_HDR.jpg
Ic kismi
2018-06-18_10-08-14_HDR.jpg
Normal hali
2018-06-18_10-07-48_HDR.jpg
Herhangi bir cengel vs yapmadim. Yanlarinda bulunan zimbirtilardan cirt cirtlari gecirip bagaj demirine genisce bi sekilde cirtladim.

Ve sonuc ;

2018-06-18_12-34-10_HDR.jpg
2018-06-18_12-19-00_HDR.jpg
2018-06-18_11-58-26_HDR.jpg

Ve meşur tugla desenli duvarimiz :D
2018-06-18_15-16-56_HDR.jpg
2018-06-18_15-17-13_HDR.jpg

@Anonim laf kakiyordun noldu o is diye al sana al al :D

2018-06-18_11-57-54_HDR.jpg

@Celâl Y.
Onun heryeri zarar olsa ne yazar bilader

Uzun araç
Screenshot_2018-09-20-20-25-47.png

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
IMG_20180913_164556.jpg
Bu da benim bikepacking projem, terziye gidip eski çanta askılarını cırtcırtlı sabitleme noktalarına çevirdim bi alt bi orta da var. Bi de bu noktaların yükünü hafifletmek amacıyla kuşak taktım zımba gibi oldu 10 lt backloader :)

@Yoldaki SoloTürk
On Numara olmuş hocam Tebrikler beğendim :)

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@mariokaldato
Eyvallah patron keşke bu konuyu daha önce görseydim yeni gördüm başka ilhamlar alabilirdik :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Yoldaki SoloTürk
Silindirik şekilli antreman çantaları var piyasada çok ucuza bulunabiliyor, boyutları uygunundan bulup gidon çantasıda uydurabilirsin hocam

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@mariokaldato
Benim yol pisikletine nasıl bağlanır daha tam çözemedim mevzuları

Screenshot_2018-09-20-22-06-55.png

Hocam fren vites kollarının arasındaki mesafeyi ölçüp tam oraya uyacak ölçüde bir silindirik çanta bulman yeterli

Şu anlattıklarınız, çok güzel yüksek masraftan kaçınma yolları Sn. mario hocam ama yaşadığım yerde bu tamiratlarla uğraşmak iki çanta (orta hallilerden) almak gibi olur. İşçilik burada çok yüksek fiyatlarda. Alet-edevatınız varsa ve işten anlıyorsanız orası ayrı [emoji16].

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
175329 dosyayı görüntüle dört sene önce aldığım omuzdan asmalı çantamı terzide cırt cırt diktirerek gidon çantası yaptım. Umarım rigit olmuştur abiler :) 175330 dosyayı görüntüle

Dayımın askerden gelirken getirdiği çantayı da sağından veya solundan selenin altına uyduracagim arkasına da üçgen reflektörlu uyarı işaretini astım miydi arizonada bikepacing yapan garibanlardan hiçbir farkim kalmayacak diye umuyorum. images.jpeg

Geri