Merhaba.
Yaptığım küçük bir modifikasyon var. Sevgili Raşit'in de isteği üzerine konuya bir resim ekleyip kısaca bilgi vermek istedim.
Elimde çok eskiden kalma bir çanta vardı, Baumax henüz Türkiye piyasasından çekilmeden önce almıştım. Araba için üretilmiş bir oto buzdolabı aslında ürün, 12v çakmak ve 220v priz girişleri olan içi yalıtımlı soğutucu bir çanta aslında. Ben bütün bu soğutucuları devreleri fanı adaptörü kabloyu nesi var nesi yoksa hepsini söktüm attım. Geriye sadece çanta kaldı.
O çantayı da tuttum bisiklete taktım.
Şimdi olayın yapılış anına ilişkin bir fotoğraf video filan yok. Ama kısaca anlatmaya çalışayım. Bisiklete önce Raşit'ten aldığım Mercedes'in bagajını monte ettim. Daha sonra çantayı bunun üzerine koyunca düz durmadı haliyle. Düz durmasını sağlayacak çanta boyunda bir raf koydum. Rafı çanta ile bagaj arasına koydum. Hem rafı hem çantayı ikisini birlikte bagaja somunlu vida ile sıkıca bağladım. 4 tane 7 cm'lik civata, 4 tane somun, 8 tane 4-5 cm'lik pul kullandım. Bu arada raf dediğim şey, yapı marketlerde satılan seyyar 4'lü raf aslında. Mutfakta filan kullanılıyor genelde. ben ona da kıydım buna da kıydım. Ortaya istdiğim gibi bir şey çıktı.
Bagaj, hacim olarak ne alıyor derseniz, 4.5 kiloluk omo, 1.5 litrelik yumoş, 1.2 litrelik ajax, üç beş parça da ufak tefek şeyler çay may hepsini aldı. Toplamda sanırım 7-8 litre filan alıyor.