Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garip bir Tıkanıklık ve Nefessiz kalma hali

Taygun Kon

Forum Demirbaşı
Tepki
1.486
İsim
Taygun K.
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Yaklaşık 1 buçuk senedir bisikletim var. Sakatlandigım 3 ay dışında aralıksız her hafta muhakkak kullanıyorum. Hem de öyle az buz da değil, şöyle bi hava almak için 20 30 km yapıp dönüyorum eve. Genelde 65 - 70 km civarı sürüyorum özellikle çıkıyorsam. Ki geçen hafta 120 km yol yaptım.

Bu güne kadar kendimi çok zorlandığım, Yoros kalesi rampaları, uçmakdere gibi yerler dışında hiç nefessizlik ve tıkanma yaşamamıştım.

Ancak son iki sürüşümde ki bunlardan ilki aç karnına idi, inanılmaz zorlandım ve tıkandım. Hadi ilkini aç karnına verdim ama geçen günkü sürüşümde daha 6.km'de eve dönmek ve dönmemek arasında çok kaldım.
Hicbir yorgunluğum yoktu, bacaklarım çalışmaya çok elverişliydi ama belden yukarısı gerçekten iflas etmişti benim için.

Sonra zamanla açıldım normale döndüm ama son ikidir bunu yaşıyor olmam beni çok meraklanırdı. Üstelik bu güne kadar hiç yaşamadığım bu acayip durumu neden yaşıyor olabilirim ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Sürüş esnasında su tüketmemek, bir gece öncesinden alkol kullanımı?

Sürüş esnasında su tüketmemek, bir gece öncesinden alkol kullanımı?
Su tüketiyorum özellikle başlarda hatta. Sürüş öncesi günlerde asla alkol almam. Hatta erken yatarım. Sigara da kullanmıyorum. Garip ki son iki sürüşümde oldu. Yarın uzun soluklu bir sürüş daha yapacağım bakalım yarın ne olacak.

Su tüketiyorum özellikle başlarda hatta. Sürüş öncesi günlerde asla alkol almam. Hatta erken yatarım. Sigara da kullanmıyorum. Garip ki son iki sürüşümde oldu. Yarın uzun soluklu bir sürüş daha yapacağım bakalım yarın ne olacak.
Canını sıkan, kafana taktığın şeyleri aklına getirip anlık nabız yükselmesi ile belki böyle bir yorgunluk da yaşıyor olabilirsin. Bilemiyorum bende tam olarak, fikir yürütüyorum sadece. Genelde Bisiklet sürerken hayatın içerisindeki kafam taktığım, canımı sıkan şeyleri aklıma getirdiğimde bende de hemen bir performans düşüşü bir bezginlik geliyor. Gene de kendini çok zorlamadan bir kez daha dene, olmadı doktora görün derim.

Bu tür durumlar, kalp damar yolu sisteminde bir sorun yoksa şayet genelde vitamin eksikliğinden kaynaklanır.
B12 takviyesi yapabilirsin. Fakat şüphelendiğin bir durum varsa da doktora gitmeni öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Buradan okuyup tahminde bulunmak tabiki doğru değil. Bence bir doktora görünmenizde fayda var. Ama aklıma başka bir şey geldi. Daha önce hiç alerji gibi bir durum yaşadınız mı? Özellikle şu günler tam alerji mevsimi. Belki böyle bir sorununuz olabilir.

@Mad Buddha Aslında ne zaman moralim bozuk olsa bisiklete binerim ve benim bütün dertlerini unutturur, çok mutlu eder. Bisiklet ile depresyonu yendim ben. :)
Ama son günlerde keyfim kaçık evet. Moral olarakta pek iyi değildim son gün. Bunu bir kenara yazayım.

@bitinya_s Bu dönemki havalarda sürekli bir öksürük sorunum vardı çok eskiden. Böyle sebepsiz iğrenç bir öksürük hali. Hatta sebebini verem savaş bulamamıştı. Devlet hastanesi de çok oyladığı için boşvermiştim 2013 senesinde. O günden beri yaşamıyorum. Ama tam başladığı dönemlerdi şu an.
@Mortevita Ben yarin bir sürüş yapacağım bakalım.ne olacak. Yine can sıkıcı bir durum olursa böyle, en iyisi bir doktora gözükeyim.

Beni şaşırtan şey özellikle geçtiğimiz gün bu durumun yolun ilk 10 km'si içerisinde olması oldu. Ardından 890 metre tırmanış yaptım Termessos Antik kenti'ne. Tabi ki yer yer durup dinlendim ama hiç öyle bir sorun yaşamadım geri kalan süreçte.

Acaba sürüşe başlarken hatalı bir şey mi yapıyorum farketmeden diyerek buraya yazdım. Çunkü cidden ilginç.

Geçmiş olsun öncelikle.

Sıcak ortamdan dışarıya yani soğuğa çıktığınızda hemen öksürük başlıyorsa sebebi faranjit olabilir. Soğuğa alışınca boğazınız rahatlar.

Tekrarlayan faranjitin temel sebebi de reflü olabilir. Kronikleşirse astım-bronşit benzeri sıkıntılar yaşatabilir.

(Sağlıkçı değilim. Kendi deneyimimden çıkarım yaptım sadece.)

Faranjit durumum yok çok şükür.
son iki günün aksine dün yaptığım sürüşte hiçbir sorun yaşamadım. Hatta baya sağlam bir sürüş yaptım 244 km kadar, tek bir tıkanıklık anım olmadı.

Herhalde ben kendimi gereksiz zorladım ikidir o yüzden böyle oldu.
Tekrar bir şeyler yaşarsam ve benzeri bir sey olursa bi doktora gözükecegim ama sanırım benim başlarda bisiklet ile yeterince ısınmam ile alakası var.

@Taygun Kon Dostum 244km nedir ? Vay vay vay helal olsun !

Sıkıntınızın geçmesine de ayrıca sevindim.

demek ki son zamanlarda vücudunu zorlamışsın. vucudun biraz dinlenmek ve toparlanmak istiyor. ayrıca şu sıralar mevsim geçişi olduğundan bedensel yorgunluk hissetmen de doğal.
dinlen. uyu. beslen. performans sürüşü yapma. bir hafta kendini nadas bırak.

Düzelme olmazsa bir hastanenin kardiyoloji birimini ziyaret edin derim. Damar tıkanıklığı çok sinsidir. Belli bir yaş aralığı da yoktur. Sebepsiz yere performans düşüklüğü, çabuk tıkanma, yorulma gibi belirtileri göz ardı etmeyin, geç kalmayın.

Geri