Scudo Sports

Garmin edge 520 duyurulmuş yepyeni özellikler var.

Konu hakkında çok bigi sahibi olmadığım için soruyorum.

Bunu yerine akıllı telefon kullansak, gidona montaj için bir aparat alsak, pil bitmesine karşı yedek batarya yada taşınabilir şarj aletide olabilir taşısak bunun yapabildiklerini yapamıyor mu?

Scudo
Uzun yolculukta o kadar veriyi programi kapatmadan tutmak imkansiz. Ayrica program yaktigin kaloriyi kadans sayisini falanda tutuyor. Ayrica gps tutarliligi daha saglam. Bazen telefondaki programlar sapitiyor yuksek hiz yaptigini gosteriyor. Gunluk 20-30 km yapiyorsaniz ve kadans , kalori vs onemli degilse farkli tabi.

@osiosborn
Artık tüm telefonlarda GPS stantart, bu sayede hız, gidilen mesafe, ortalama hız vs gibi hız ve mesafe ilgili bilgiler için telefonu kullanabilirsiniz. Buna ek olarak telefon ile uyumlu sensor kullanarak (Bluetooth, ANT+ vs.) kadans, nabız, power verilerini takip edebilirsiniz. Sensör ile kullandığınız takdirde Garmin cihazın yaptığı bütün özellikleri kullanabilirsiniz.

@osiosborn gidonun ortasına elim kadar akıllı telefonu koymak bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca çoğu akıllı telefonun ekranı direkt gün ışığında verimli görüş sağlamıyor.
Şahsen ben amacına uygun cihaz kullanma taraftarıyım. Telefonda her ne kadar bi ton uygulama olsa da bu tip aktiviteler için kullanıcı dostu olduklarını düşünmüyorum.

Uzun süredir turlarımı telefon ile kayıt ediyorum hatta inat da ediyorum bu konuda. Ama hep bir yerinde sıkıntı çıkıyor. Tam verim tam performans alamıyorum.
Garmin satın alma arifesinde idim ama edge 810 ile 510 arasında gidip geliyordum. şimdi yeni 520 çıkınca sıkıntı kalmadı. ilk fırsatta bir adaet 520 edineceğim.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır S.
@evrenozbilen abi bana şu aletlerden ayarlasak ben anlamıyorum da telefonla uğraşmak istemiyorum biliyosun şarj felan dayanmıyo :)

Şaka bir yana 520 gayet güzel. 300 usd bütçe ayarlayabilirsen sana 520 alalım. Olmadı benim timex i 520 alacak olursam satabilirim(tabii ki kullanırsın, beğenirsen alırsın).

@kızıl_sakal

• Beğen
Tepkiler: Şevket Özer
Tamam abi para bi ara bulustugumuzda konusalim ;) @evrenozbilen

Garmin 520 leri Pro takımlar dahi kullanıyor , özellikler olarak mükemmel fakat fiyat olarak çok üstte Garmin ürünleri, piyasada rakibi olmayışı mıdır yoksa Türkiye de Sigma ve Srm gibi markaların az oluşundan mıdır nedir Türkiye de hep Garmin. Bana göre Garmin parası olana bişey demiyorum kişisel kullanım için biraz fazla bir cihaz bana göre. Fiyat ve donanımlar herşey ayrı para ve maliyet. Sigma ROX 10 yada adını bilmediğimiz kaliteli GPS ler muhakkak vardır. Garmin = İphone gibi bişey olmaya başladı sanki ikinci elleri bile bulunamıyor. Alacak olusam yurtdışından Sigma ROX 10 almayı düşünüyorum .

garmin 510 ile 520 arasında kaldım ya. Genelde evde trainer eşliğinde kullanacağım. Büyük farklar varmı ki aralarında. Hemen almak istiyorum :) yurt dışı ile falan uğraşmayayım diyorum.

@Emrah Özşahin hemen alacaksan 520'yi unut. Stoklara girmedi ve satışı başlamadı henüz. 3-4 haftadan önce anca yurtdışında satışı başlar gibi.
trainer özelliği marka modele göre değişir. En basitinden ant+ desteği gerekiyor.

zwift diye bir program aracılığı ile de sanal bir parkur çizilip garmin aracılığı ile sürüşler daha keyifli hale getirilebiliyor diye okumuştum sanki
illa hem garmin hem de ant+ destekli bir trainer mı olması gerekiyor.

@Emrah Özşahin edge 520de bluetooth smart mevcut. Ekranda mesaj ve aramalari gorebiliyorsunuz, ekrani biraz daha buyuk, cozunurluk daha iyi. Ama pil ömrü 5 saat daha kısa.

@Emrah Özşahin dediğiniz gibi yaparsanız sadece hız ve kadans değeri almış olursunuz.

ant+ desteği olan trainerlarda garmine yükleyeceğiniz antrenman programları sayesinde trainer'a hükmediyorsunuz. Program planına göre trainerda ayarlar değiştirilebiliyor.

connect.garmin.com a strava live segmentler gelmiş. Deneyen var mı çalıyor mu diye?

@Reahax garmin cihazlara yazılım güncellemesi gelmedi henüz. 520 de piyasaya çıkmadı. Telefondan strava kullananlar için premium üyelik gerekiyor.

Geri