Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Garmin 1000 Edge "Speed Sensor" pili daha yeni değişmeme ragmen 2. günün sonunda yine cihaz tarafından algılanmıyor ?

Scudo
Merhaba. Edge 1000' de, yükseliş öncesi rakım uyarısı nasıl açılıyor? Bir arkadaşımın 520' sinde böyle bi uyarı geliyor. fakat ben bulamadım.

gniza.org segment yapan internet sitesi şuan kapalı.başka bir site bilen varmı ?

Premium olmadan Segment oluşturma yapamıyoruz.

Merhaba. Garmin fenix 3 kol saatinde bisiklet verilerimi izliyorum. Merakım yüzde kaçlık bi eğimi tırmandığımı görüp göremediğim. Grade var onu açtım fakat doğru bilgi bana veriyor mu bilemiyorum. siz tırmanışlarda hangi verilere bakıyorsunuz? Grade sağlıklı çalışıyor mu?

@Muad dibgrade e bakabilirsiniz.gps in duzgun calistigi yerde hatasiz veri verir.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
@redstormr1 Ben uzun zamandır foruma bakamamıştım. Cihaz buldunuz mu? Edge 25 satan bir arkadaşım var. İsterseniz yönlendirebilirim.

@Muad dib Grade üzerinden eğimi görmeniz mümkün. Gerçekci değer alırsınız. GPS bağlı olması ve Elevation kalibrasyonu yapılması hassas veri almanız açısından önemlidir.

@tsahna Merhabalar problemi çözebildiniz mi? Devam ediyor mu?

@kerim19_07 Merhabalar tam olarak anlayamadım. Yükseklik grafiğini açmak isterseniz eğer Garmin'de kullandığınız aktivite profili seçiyorsunuz. Elevation ekranını aktif ediyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: redstormr1
@Pelin

pelin hanım pili değişince çalışıyor ama iki gun sonra tekrar pil değiştirmem gerekiyor çalışması için kadans sensorunde hiç pil değiştirmedim hala çalışıyor anlamadım gitti ?

@Muad dib
İrtifa bilgisini Altimetre'den değil GPS'ten alacak şekilde ayarlayın. Daha tutarlı ve doğru sonuçlar alacaksınız ;)

@Pelin merhaba. Elevation kalibrasyonu gps e göre yapıyorum ama sürekli değişkenlik gösteriyor. Mesela sahilde yürürken -8 filan gibi gösterimleri olabiliyor. Bu konuda da yorumunuz olabilir mi?

@Pelin
Maumun iştahlıyım ya ben edge 25i aldım bundle olarak 2.el ama kutusunda temiz bir cihazdı şimdi de edge 520 aldım ekran için.. 25 boşa çıktı ama sensörleri vermeyeceğim sadece cihaz olarak satışa koyacağım.

@Gixxer
Yanlışınız var. Barometrik sensör eğim ve yükseltide daha doğru sonuç verir. Eğer dediğiniz gibi olsaydı Garmin barometrik sensör koymazdı. Zaten gps var sonuçta.

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
@Muad dib Merhaba. Anlık yükseltiyi yok kafaya takmayın. Deniz seviyesini -8 göstermesi Garmin harita veritbanı ve gps sisteminin dikey konumlandırma hatalarından kaynaklanıyor olabilir. İşte bu yüzden barometrik sensör kullanılarak basınç değişiklikleri çok hassas olarak ölçülerek hangi eğimde tırmanış yaptığınız veya saatteki tırmanış hızınız oldukça doğru şekilde ölçülür.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Uzun arastırmalarım (çokta uzun değil) Sigma Sport ROX 11.0 GPS tam sipariş verirken vaz geçtim ve bütçeme göre Garmin Edge 520 siparis ettim umarım pişman olmam

• Beğen
Tepkiler: hayriünal
@ozgurgokalp
Garmin aynı zamanda barometrik sensörü GPS ile otomatik kalibre etme seçeneği de koyuyor. :) Yol bisikletçisi yoldan gider ve yoldaki GPS verisi barometrik sensörden daha doğru çalışır. Ayrıca tecrübelerime dayanarak da GPS daha doğru sonuç veriyor diyebilirim. Katıldığım yarışlarda altimetre ile ölçtüğüm irtifa kazanımı parkur verisindekinden hep daha az çıkıyordu (gran fondo marmarada 1300m irtifa kazanımı varke benim fenix 800 demişti mesela)

Ekleme: Garmin zaten forerunner saatlerine barometre gibi sensörleri koymuyor. Fenix'te bu sensörlerin olma sebebi dağcılara ve outdoor severlere de yönelik bir saat olması. Bisikletçi için barometredense GPS çok daha önemli ve güvenilir bilgi kaynağıdır

Ekleme 2: Fenix 3 kolunuzdayken 2-3 kez metroya girin sonra görün hassas mı değil mi altimetresi :D Okulum deniz kenarında ve 3-4 günde bir okuldayken irtifayı -150m vs. gösteriyor. Bazen 300m falan da gösteriyor. Zart zurt kaibre etmem gerekiyor

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@Gixxer GPS yükseklik verisi sağlamaz. Sadece konum bilgisi verir. Yükseklik verisi bulunduğunuz konumun topoğrafik haritaları sayesinde elde edilir.

Sizin yaşadığınız sorun felix ile alakalı anladığım kadarıyla. Servise sormanızda fayda var.

Tabi yol bilgisayarlarımız içinde elektronik barometre bulunuyor. Bu da çok güvenilir veri üretmiyor, ancak GPS verisinden daha detaylı olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca, barometrelerin uçaklardaki gibi her uçuştan önce kalibre edilmesi gerekliyor, bu da çok pratik bir yol değil.

Daha detaylı bilgiye linkte ulaşabilirsiniz.

(link)

@hunter84 Sigma rox 11 kullandım.Cihaz yazılımı güncel olmasına rağmen ara sıra bluetooth problemi yaşıyordum.Rox 11 satıp edge 1000 aldım
Rox 11 en büyük avantajı ne zaman şarj ettiğimi unutuyordum.Batarya süresi oldukça başarılı ama ekran küçük renksiz vs vs .
Rox 11 daha çok mtb için uygun arazi için yapılmış bir tasarımı var.Darbelere dayanıklı yapısı mevcut. Edge 520 doğru tercih güzel günler de kullanın.

• Beğen
Tepkiler: hunter84
Dikey olarak gps asla barometre kadar hassas ölçüm yapamaz (atmosfer koşulları sürüş sırasında anormal değişmezse). @Gixxer şimdi sebebini anlatamayacağım. Tecrübeleriniz sizi yanıltmış olabilir...

Selamlar arkadaşlar kadanslı bir garmin almak istiyorum pek nilgim yok
Büyük olasılıkla yurt dışından alıcam
Dokunmatik almayacağım büyük olasılıkla
Bu konuda çok fazla bilgim yok
Ancak telefonla bağlantılı olmasını istiyorum
Ve bisikletin nerede olduğunu gösteren bir model olsun istiyorum ( doğal olarak yol bilgisayarlı bir model olacak)
Bu şekilde hırsızlığa karşıda kullanmış olmayı planlıyorum
Çok şeymi istemiş oluyorum acaba:hhhhhh:
Garmin 500 işimi görürmü acaba:hhhhhh:

@Tekus bilgisayarın nerede olduğunu "bilmesi" ile "bildirmesi" farklı teknolojiler.
Gps'li bisiklet bilgisayarı nerede olduğunu bilebilir ancak veriyi aktaracak bir teknoloji içermediği için (gprs/3g/wifi gibi kablosuz ağlardan bahsediyorum) konumunu göremezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Tekus
Geri