Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Merhaba
Dün akşam 540 kurulumu yaptım, Türkçe desteği var. Önceki cihazlarda yok ise (daha önce edge sahibi olmadım) bence yakında güncellerler.

Teşekkürler . Güle güle kullanın. Umarım güncellenir. Keşke biraz daha bekleyip büyük bir ekrana sahip bir gps alsaydım dediğim oldu. Umarım sizin olmaz.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc ve Homer
Scudo
Ben Bryton100'den geçiş yaptım, bi süre Garmin ekranının ne kadar büyük olduğunu düşünürüm sanırım :) Heyecanla ilk sürüşü bekliyorum.

Screenshot_20230517-073649_Connect.jpg
Hayirli sabahlar.. mevcut antrenman durumu göremiyorum yazıyor. Burada yaptığım antrenman görünmesi lazim mi acaba? Yoksa sayfanın normal hali mi bu şekilde? Nabız,speed, kadans sensörleri ile sürüş yapıyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Ben garmin connectten artık rota çizmiyorum. Son güncelleme ile her şey bozuldu connectte. Ride with gps kullanarak rota çiziyorum sonra ise tcx dosyasını indirip connecte atıyorum.

Merhaba,

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum.

"Yolları takip et" özelliği artık düzgün çalışmıyor. Başlangıçtan sonra seçtiğiniz ilk noktadan sonraki seçimleriniizde "harita desteklemiyor" uyarısı veriyor. "Populer yollar" üzerinden ya da "manuel" olarak çizip düzeltmek de oldukça zahmetli oluyor.

Umarım düzelir.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Garmin Edge 1040 Solar ile aranıza katılıyorum yalnızca cihazı aldım. Elinde sensör olan var mı? Nabız bandı hariç. Satın almak istiyorum.

Merhaba,

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum.

"Yolları takip et" özelliği artık düzgün çalışmıyor. Başlangıçtan sonra seçtiğiniz ilk noktadan sonraki seçimleriniizde "harita desteklemiyor" uyarısı veriyor. "Populer yollar" üzerinden ya da "manuel" olarak çizip düzeltmek de oldukça zahmetli oluyor.

Umarım düzelir.
Garmine email attım fakat yardımcı olmadılar. Garmin formuna yazdım yine yardımcı olmadılar ve çok uzun süredir bu problem devam etmekte. Neyse ki ride with gps var bu saatten sonra çalışsın veya çalışmasın connectten rota çizmem nedeni ise ride with gps daha stabile çalışıp daha fazla detay ve seçenek sunması.

• Beğen
Tepkiler: five
304431 dosyayı görüntüle
Hayirli sabahlar.. mevcut antrenman durumu göremiyorum yazıyor. Burada yaptığım antrenman görünmesi lazim mi acaba? Yoksa sayfanın normal hali mi bu şekilde? Nabız,speed, kadans sensörleri ile sürüş yapıyorum.
Bunun bisiklet aktivitelerinde aktifleşmesi için powermetre kullanmalısınız.
Saat kullanırsanız göğüs bandı kullanınca koşu için aktifleşiyor.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Bunun bisiklet aktivitelerinde aktifleşmesi için powermetre kullanmalısınız.
Saat kullanırsanız göğüs bandı kullanınca koşu için aktifleşiyor.
Ben işe gidip gelirken Garmin Fenix kullanıyorum ve bende aktif sürekli. işe gidip geldiğim bisiklet yol bisikleti bile değil.

Ben işe gidip gelirken Garmin Fenix kullanıyorum ve bende aktif sürekli. işe gidip geldiğim bisiklet yol bisikleti bile değil.

Garmin Forerunner 735XT kullanıyorum fakat bende bu veri aktif değil. Ne yapmam gerektiği hakkında rica etsem bilgi verebilir misiniz Semih Bey?

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Garmin Forerunner 735XT kullanıyorum fakat bende bu veri aktif değil. Ne yapmam gerektiği hakkında rica etsem bilgi verebilir misiniz Semih Bey?
Valla özellik ile yaptığım bir şey yok kendiliğinden gösteriyor, ayar falan yapmadım, ayarı da varsa görmedim doğrusu.

Bildiğim kadarını aktarayım:
Bunun aktif olması için VO2 max verisi gerekiyor.
Bisiklet sürerken VO2 max elde etmesi için powermetre, koşuda VO2 max elde etmesi için göğüs bandı lazım.
Eğer daha öncesinde bu şekilde bir VO2 max elde ederse bu ekran açılır ve açık kalır. Siz işe gidip gelirken yaptığınız sürüşlerde VO2 max elde edemiyorsanız (sanırım powermetreyi işe gidip gelirken kullanmıyorsunuz) bu durumda işe gidiş geliş sürüşleriniz antrenman durumunu etkilemez, ama antrenman yükünü etkiler. Dolayısıyla bu ekran aktifmiş gibi açık kalır, ama bu sürüşler bu veriyi değiştirmez, diğer verileri etkiler. Diğer veriler zaman içinde VO2 max ı dolaylı olarak etkilerse o zaman tabii ki ekran yine değişir.
Sizin sorunuza da cevap oldu diye düşünüyorum.

Garmin Fenix7 kullanıyorum, antrenman durumu ekranı aktif ve bir VO2Max verisi görünüyor. Hiç göğüs bandı da kullanmadım.
Koşu veya yoğun kardiyo aktivitesi kaydı tutmaya başlamadan önce bu sayfa boştu. Yürüyüş ve bisikletle işe git kayıtları bu verinin oluşmasına yetmiyor sanırım.
En azından bende bu şekilde oldu.

Bu hafta 540'ın kurulumunu yaptım. Halihazırda elimde olan tüm sensörleri hiç nazlanmadan tanıdı.
Gel gör ki İstanbul şu an yağış altında, çıkıp kullanmak nasip olmadı.
Bu arada niye piyasada bu kadar aftermarket gidon tutucu var anladım kutudan çıkanı görünce :)

Garmin IQ store'dan, olmazsa olmaz dediğiniz, tavsiye edeceğiniz eklentiler varsa duymak isterim.

Son düzenleme:
Garmin Edge 1040 Solar ile aranıza katılıyorum yalnızca cihazı aldım. Elinde sensör olan var mı? Nabız bandı hariç. Satın almak istiyorum.
Bende 1030 plus u sattım 1040 solar almayı düşünüyorum cihaz hakkındaki düşüncen nedir acaba tavsiye edermisin?

Bende 1030 plus u sattım 1040 solar almayı düşünüyorum cihaz hakkındaki düşüncen nedir acaba tavsiye edermisin?
Elbette kişisel tercih ama, ultra sürüşler yapmıyorsanız solar almaya pek gerek yok. Zira kullandığın ayarlara bağlı olarak 35 ile 90 saat arasında şarjı gidiyor.

Yeni güncelleme ile x40 serisi garminlerde rota yüklemeden climb pro ekranına sahip olabiliyorsunuz. Eğer dağlık tepelik sürüşleri çok yapan biriyseniz hoşunuza gidebilir...
Küçük bir güncelleme ile x30 serisine gelebilecek bir özellik ama garminin bunu şimdilik sunacağını sanmam ☺️

• Beğen
Tepkiler: FLoqi
Daha gelmedi hocam. Gelince güncellerim mesajı.

150 € limitten dolayı satın alamıyoruz
Yurt dışından beraberinde getirebilecek olan arkadaşımız varmı, satın almada getirtmede yardımcı olabilecek

Yeni güncelleme ile x40 serisi garminlerde rota yüklemeden climb pro ekranına sahip olabiliyorsunuz. Eğer dağlık tepelik sürüşleri çok yapan biriyseniz hoşunuza gidebilir...
Küçük bir güncelleme ile x30 serisine gelebilecek bir özellik ama garminin bunu şimdilik sunacağını sanmam ☺

1030'da rampaya başlamadan ve herhangi bir yerinde navigasyondan rampanın tepesinde veya sonrasındaki bir yeri seçiyorum ve climb pro ekranı açılıyor. Büyük ihtimal dediğiniz özellik bulunduğunuz yolu algılayarak çalışan bir özellik olsa da 1030 için rota yüklemeden de bu şekilde climb pro açabilirsiniz.

1030'da rampaya başlamadan ve herhangi bir yerinde navigasyondan rampanın tepesinde veya sonrasındaki bir yeri seçiyorum ve climb pro ekranı açılıyor. Büyük ihtimal dediğiniz özellik bulunduğunuz yolu algılayarak çalışan bir özellik olsa da 1030 için rota yüklemeden de bu şekilde climb pro açabilirsiniz.
Bunu bilmiyordum, gideceğiniz yol üzerinde rampanın sonrasında bir noktayı hedef olarak mı gösteriyorsunuz? Yani geçici olarak bir rota oluşturmuş gibi oluyoruz aslında? (doğru anladıysam)

Geri