Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Fenix 5 vs Suunto Spartan Ultra

Scudo
Bisiklet için yazayım. Sürüş anında timer değerleri, mesafe, hız, hr. değerleri, uyarıları, sensörleriniz varsa ki Garminin bu konuda da avantajı var ((link)) kadans ve power değerlerini görebilirsiniz ayrıca sıcaklık, yükseklik, pusula, navigasyon, calori vs daha bir çok şeyi takip edebiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: turac000
Bisiklet için kullanacaksanız spartan yerine ambit peak 3 modelini tercih edin. Suuntonun sayfasından her iki modelin karşılaştırmasını inceleyebilirsiniz. kadans ölçümü için ayrıca bike pod gerekiyor. Suunto türkiye web sayfasından sipariş edilebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
garmin'de bilekten nabız ölçümü var, çok incelemedim ama Suunto Spartan Ultra'da yok sanırım

@Atacan

Bilekten nabız ölçümünün doğruluğu hakkında spekülasyonlar olduğunu, hatalı ölçümlerin sıklıkla yapıldığını okumuştum. Sağlıklı ölçüm göğüs bandı ile elde ediliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Volks
Evet garminde nabzi koldan olcum var fakat, hassasiyeti cok dusuk. Gogus bandiyla cok daha verimli olcumler yapiyor. Koldan olcumde bi egzersizi yaparken size normalden cok daha farkli degerler vermesi can sikici bir hal aliyor.
Ambit 3 Peak cok daha efektif degerler veriyor.

Bilekten nabız ölçme olayı sportif faaliyet açısından 0. Tamamen özellik listesini kalabalık göstermek için. :) Ayrıca, bisiklet antrenmanında saati gidona bağlıyoruz, nabzı o zaman gidondan mı ölçecek? :D

• Beğen
Tepkiler: alcest
Uzun süredir Garmin Fenix 3 kullanıyorum. Bende görüntüsü yönünden çok ikileme düşmüştüm, fakat şu anda uyurken bile saati çıkarmıyorum. Saatlerin bahsedilen özellikleri ve bu özellikleri yerine getirme becerileri, detaylı tartışılması gereken konular. Bu konularda bir çok video izlemiş ve inceleme okumuş birisi olarak bence ikisi de işinizi görür, hoşunuza gideni alın.

@Gixxer

amaç %100 sportif ise haklı olabilirsiniz ama günlük kullanım, işe gidip gelme gibi tüm aktivitelerimde saati kolumda kullanıyorum ve nabız bandı takmıyorum. Yine günlük kullanımda aktivite saati olarak kullanıldığında gün boyu nabızı vermesi de çok faydalı.

Kendi fikrim, sadece bisiklet için alınacaksa ve nabız bandı takılacaksa EDGE serisi yol bilgisayarları çok daha avantajlı. Eğer ki multispor ve günlük kullanım hedefleniyorsa Garmin, kalın bilekli iseniz fenix, ince bilekli iseniz de 735-935 serisini öneririm. 735xt HRM bundle alalı 1 yılı geçti, yıllık 2000km civarı yapıyorum ve göğüs bandını 4-5 kere ancak kullanmışımdır.

bikeradar'daki incelemede yazdıkları şu yorum çok doğru.

So, is wrist-based heart rate all it’s cracked up to be and should you spend your hard-earned cash on this new technology? Maybe. If you're following prescribed training plans where you need to be hitting precise zones to achieve a goal, stick to your heart rate strap. If not and you’re not picking data apart with a fine-tooth comb, then a wrist-based heart rate sensor should suffice and allow you pick out general trends in your training.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Bu arada , Garmin Fenix 5X sorunsuz diğer markaların ANT+ cihazlarına bağlanıyor.
Şuanda Bryton göğüs bandı ve kadans ölçerini, saat ile kullanabiliyorum. Bir kez tanıttığında , bu cihazların yakınında olduğunda otomatik olarak bağlanıyor. Eğer ki göğüs nabız bandı takılıysa, öncelikli olarak bilgiyi buradan almayı tercih ediyor.

@Atacan
Günlük kullanımda nabız ölçmek nasıl bir fayda sağlıyor acaba? Stress score'unuzun belirlenmesi dışında bir işe yaramıyor. Merdiven çıkarken performans tırmanışı yapmıyorsanız gereksiz bir özellik. :D

Bu arada altını çizerim: Bilekten nabız ölçme teknolojisi optik sensörler ile yapılırken göğüsten ölçme ise kalp kasılması sırasında oluşan elektriksel dalgalar üzerinden ölçüyor. Medikal cihazların da aynı prensipte ama daha gelişmiş teknolojilerde çalıştığını belirtirim.
Ayrıca göğüs bandıyla (destekliyse) koşu kadansı + bisiklet kadansı ve buna bağlı olarak koşarken yere temas etme süreniz gibi detaylı aktivite verilerine de ulaşabiliyorsunuz.
Demem o ki bilekten nabız ölçer bir cihaz almak yerine aynı bütçeyle güzel bir hrm strap ve saat almak daha mantıklı

Teşekkürler yorumlar için. Spartan ultra'nın bilekten nabız ölçmesi garmin fenix'e göre cok daha kaliteliymiş.

Ben koşarken göğüs bandı düşüyor, düşmemesi için sıkınca da bir süre sonra ağrı yapıyor. O nedenle bilekten ölçüm işe yarayabilir. Onun dışında pek kullanılmaz gibi.

kosarken olctugunuz nabiz tamemen yaniltici bir sonuc verir. Tecrubeyle sabittir. Esimin Garmin Fenix gogus bandi saatten 1 hafta sonra alindi. Bu surede yaptigi sporlari bilekten olcmek zorunda kaldi. Sonuc apple in sonuclarindan bile gercek disiydi.
Sanirim bu tip firmalar gogus olcumu oldugu ve daha profesyonel oldugu icin bilek olcumunu +1 ozellik yazmak icin yapiyorlar.
Spor icin bilekten nabiz kesinlikle husrana ugratir.

1 yıldır garmin fenix 3 kullanıyorum çok memnunum. yüzme bisiklet ve koşu ağırlıklı kullanıyorum. Bugüne kadar gps'te vs çok fazla problem yaşamadım. Bileği ince biri olarak, ilk başta bende saat kaba durabilir diye tereddüt ediyordum fakat şimdi kolumdan çıkarmıyorum. Menüleri çok kullanışlı ve basit. Ölçümleri konusunda herkes farklı şeyler söyleyebilir. Ben bugüne kadar hiçbir problem yaşamadım. Kullandığım için söylemiyorum şu an saat alacak olsam benim tercihim garmin olurdu.

• Beğen
Konu Takip.

İlginç bir konu Fenix 3 hala gözümü alıyor

Konu sahibi arkadaşımızın affına sığınarak, tavsiye rica edeceğim. :)

Hakkını vereceğimden değil ama, bir süredir bu saatlere ilgim var ve araştırıyorum. Tek amacım koşuya başlamak için bir motive aracımın olması, üzerimde cep telefonu taşımayı açıkcası istemiyorum. Ayrıca günlük kullanımda saat ve varsa diğer özelliklerden faydalanmakta önemli, çünkü bir süredir saatim yok. :D Yüzme durumu zaten yok. Şu durumda bile insan hangisini alacağını şaşırıyor.

Marka kendi içerisinde birden fazla model barındırdığı için, bence kafalar daha çok karışmakta.

(link)

(link)

(link)

Koşu için sizce hangisi fiyat/performans ürünüdür?

Teşekkürler

@turac000

Bizzat fenix3 kullanıyorum.
5' in tasarımı 3 e göre, daha zarif ve ince.

5x ve spaartlan ultraya bu kadar para vermeye gerek yok bence. Yerinizde olsam fenix 3 ya da ambit 3 alır geçerdim.

Yaklaşık 2 yıl Polar V800 kullandıktan sonra,2 aydır fenix 5 kullanmaya başladım, izlenimlerime gelince.

Boyut : 5X gerçekten iri göründüğü için 5 modelini satın aldım, beni boyut olarak rahatsız etmiyor ve Polar V800 den sonra son derece estetik ve çok çeşitli watch face'ler sayesinde her ortama iyi kötü uyum sağlayabiliyorsunuz.

GPS : Bence GPS'i çok başarılı değil, Polar'ın GPS'i daha geç uyduları bulmakla beraber daha hassas ve hatasızdı. Bisikletle kullandığım EDGE 510 ise her ikisinden de daha hassas ve güvenli.

Bağlantı : Wireless, ANT +, ve Bluetooth olduğu için her türlü marka sensöre bağlanması bence çok iyi bir özellik. Yüzerken hala Polar'ın Bluetooth sensörünü kullanıyorum.

Nabız Sensörü : Göğüs bandı kadar tabiki hassas değil, ama HIIT antreman yapmıyorsanız, uzun sürüşlerde göğüs bandı ile Fenix arasında büyük bir fark görmedim, birbirlerine son derece yakın okumaları ancak tepki süresi yavaş ve anlık okumalarda çuvallıyor. Zaten Nabız odaklı antremanlarda göğüs bandı kullandığım için beni hassasiyeti çok rahatsız etmedi.

Özellikler ve Software : Sanırım şu anda satılmakta olan en kapsamlı spor saati Fenix 5, 3. parti yazılımları desteklemesi bence çok büyük bir artı, istemediğiniz kadar çok özel applikasyon var ve bazıları son derece kullanışlı. Garmin yazılım tarafında, Polar'a göre çok daha başarılı Suuonto'da durum nedir bilemiyorum.

Pil Ömrü : Gördüğüm kadarıyla Polar'a göre daha kısa, GPS açıkken 12 saat civarı dayanıyor. Ama eğer GPS kullanmıyorsanız indoor antremanlarda günlerce pili bitmeden kullanabilirsiniz.Yalnız saat çok yavaş şarj oluyor, USB üzerinde şarj olması 4-5 saat sürüyor.

Özetle eğer bütçeniz elveriyorsa alın derim, sonradan pişman olacağınız bir bug yada eksik bir özelliği yok.

Geri