Yaklaşık 2 yıl Polar V800 kullandıktan sonra,2 aydır fenix 5 kullanmaya başladım, izlenimlerime gelince.
Boyut : 5X gerçekten iri göründüğü için 5 modelini satın aldım, beni boyut olarak rahatsız etmiyor ve Polar V800 den sonra son derece estetik ve çok çeşitli watch face'ler sayesinde her ortama iyi kötü uyum sağlayabiliyorsunuz.
GPS : Bence GPS'i çok başarılı değil, Polar'ın GPS'i daha geç uyduları bulmakla beraber daha hassas ve hatasızdı. Bisikletle kullandığım EDGE 510 ise her ikisinden de daha hassas ve güvenli.
Bağlantı : Wireless, ANT +, ve Bluetooth olduğu için her türlü marka sensöre bağlanması bence çok iyi bir özellik. Yüzerken hala Polar'ın Bluetooth sensörünü kullanıyorum.
Nabız Sensörü : Göğüs bandı kadar tabiki hassas değil, ama HIIT antreman yapmıyorsanız, uzun sürüşlerde göğüs bandı ile Fenix arasında büyük bir fark görmedim, birbirlerine son derece yakın okumaları ancak tepki süresi yavaş ve anlık okumalarda çuvallıyor. Zaten Nabız odaklı antremanlarda göğüs bandı kullandığım için beni hassasiyeti çok rahatsız etmedi.
Özellikler ve Software : Sanırım şu anda satılmakta olan en kapsamlı spor saati Fenix 5, 3. parti yazılımları desteklemesi bence çok büyük bir artı, istemediğiniz kadar çok özel applikasyon var ve bazıları son derece kullanışlı. Garmin yazılım tarafında, Polar'a göre çok daha başarılı Suuonto'da durum nedir bilemiyorum.
Pil Ömrü : Gördüğüm kadarıyla Polar'a göre daha kısa, GPS açıkken 12 saat civarı dayanıyor. Ama eğer GPS kullanmıyorsanız indoor antremanlarda günlerce pili bitmeden kullanabilirsiniz.Yalnız saat çok yavaş şarj oluyor, USB üzerinde şarj olması 4-5 saat sürüyor.
Özetle eğer bütçeniz elveriyorsa alın derim, sonradan pişman olacağınız bir bug yada eksik bir özelliği yok.