@Vedat_Çakar
Bir süredir kurcalıyorum aslında, kafamda oluşan kullanım şekli bu şekilde:
Yeni bir iz kaydına başlamadan önce:
İz Yöneticisi > Geçerli İz > Geçerli İzi Sil > Evet (bu işlem otomatik olarak kaydedilen tüm izleri siliyor ve o anki konumunuzdan itibaren kayda başlıyor.)
Yeni bir iz kaydına başlamak, Başlangıç noktasını işaretlemek :
Harita > Joystick tuşuna basılı tut > Açılan ekranda işaret noktasına bir isim verilebiliyor ( isim yazılmazsa numara yazıyor ), ve simge kısmından bir simge seçilebilir. > Bitti
Yola koyulduktan sonra....
İz üzerinde bir çeşmeyi v.b işaretleme:
Joystick tuşuna basılı tut > Açılan ekranda işaret noktasına bir isim ver örnek: İçilecek Su Çeşmesi ( isim yazılmazsa numara yazıyor ), ve simge kısmından çeşme simgesi seçilebilir > Bitti
İz üzerinde bir yerleşim yeri v.b işaretleme:
Joystick tuşuna basılı tut > Açılan ekranda işaret noktasına bir isim ver örnek: Köy ( isim yazılmazsa numara yazıyor ), ve simge kısmından ev simgesi seçilebilir > Bitti
İz üzerinde kamp yerinizi işaretleme:
Joystick tuşuna basılı tut > Açılan ekranda işaret noktasına bir isim ver örnek: Kamp yerim ( isim yazılmazsa numara yazıyor ), ve simge kısmından çadır simgesi seçilebilir > Bitti
Şimdi haritamızda ilk başlangıç yeri ile bitiş yeri arasında kalın çizgi ile işaretlenen bir rota oluştu.
İzimizi kaydetmek:
İz Yöneticisi > İzi Kaydet > İze isim verin (Örnek: Gidiş Yönü). > Bitti > Yok
Kaydedilen izi geri dönüş izi olarak kaydetmek:
İz Yöneticisi > Önceden Kaydettiğimiz İz (Gidiş Yönü) > Ters İzleği Kopyala > İze isim verin (Örnek: Dönüş Yönü). > Bitti
Kaydedilen izi geri dönüş izi olarak kullanmak:
İz Yöneticisi > Önceden Kaydettiğimiz İz (Dönüş Yönü) > Haritaya Bak > Git
Benim kafamda oluşan mantık bu şekilde, hata varmı yokmu, daha pratik bir yolu varmı bilemiyorum, daha bilgili olan arkadaşlar üstteki gibi ayrıntılı bir biçimde cevaplarsa sevinirim, hem çoğu arkadaşın işine yarayacaktır eminim.