Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Garmin Instinct 2 - Akıllı Saat

CengoCenk

Daimi Üye
Tepki
1.092
İsim
Cenk
Başlangıç
2020—21
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhabalar

Akıllı saatler ile ilgili konuyu takip edenlerin bildiği gibi geçtiğimiz ay aldığım Garmin Instinct 2 saatimi yoğun olarak kullanıyorum. Bu saat ile yaklaşık 1 aydır birlikteyiz. Şarj konusunun çok çok iyi olmasından dolayı kullanmaya başladığımdan beri sadece 2 saat (bir kez şarj ettim) ayrı kaldık diyebilirim. O yüzden ilk gözlemler/fikirler oluşmaya başladı. Bu aşamada sübjektif görüşlerimi sizlerle paylaşmak için, bir inceleme konusu açmak istedim. İlerleyen dönemlerde kullanımlarım sonucunda daha detay bilgileri de sizlerle bu konu üzerinden paylaşmaya çalışırım.

Öncelikle daha önce akıllı saat olarak neler kullandım bunları belirteyim.

Eski saatlerim; Samsung Gear S3 frontier, Huawei Watch GT2, Casio Protrek WSD-F21HR-RD.

Kullanım amacım; günlük yaşantımda sağlık metriklerimin her an elimin altında olması, telefonumdan gelen bildirimleri saatimden görebilmek, spor aktivitelerimin istatistiki bilgilerine her an ulaşabilmek olarak özetlenebilir. Arama cevaplamak, mesaj yazmak vs gibi işlevler hiç umurumda değildi.

Samsung ve Casio da beni en çok zorlayan konu şarj süresi olmuştu. Etkinliğin olduğu günlerde tam gün bile götürmüyorlardı.

Huawei de şarj 7 gün gidiyordu ama sistem çok kararlı çalışmıyordu. ÖRN: Bu saat ile araç kullanımında BT ile araca bağlanan telefon her seferinde saate gönderiyordu çağrıları. Bu sorunun, telefon veya araç bt sistemi ile ilgili olduğunu sanıyordum ancak sonradan sorunun aslında saatte olduğunu anladım. Bu tip mantıksız akışlardan sıkılmıştım bu saat için.

Son dönemde 2 saati ayrı ayrı kullanır olmuştum. Bisiklet sürerken casio, diğer sporlarda ve uyurken huawei. Hatta yüzerken hiçbir şey kullanmıyordum. Çünkü datalar dengeli değildi yüzme etkinliği için. Kısaca etkinlik ve günlük datalarım her yerde idi. Birisini bir uygulamadan, diğer bilgiyi farklı uygulamadan kontrol etmeye çalışıyordum. Yeni bir akıllı saat arayışım bu durumda başladı. Saatin hem şarjı oldukça fazla gidecekti hem metrikler derli toplu olacaktı hem günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilecekti, fiyatı da makul oranda olacaktı. (Gerçi son dönemde makul fiyat diye bir şey kalmadı)

Almanya’da yaşayan arkadaşımın tavsiyesi ile önce garmin forerunner 245, ardından Instinct 2 yi araştırmaya başladım. Bana geliş fiyatı 5.200 TL olan instinct 2 de karar kıldım.

Bu detaylı giriş sonrası gelelim son 25 günlük saat kullanımım ile ilgili bilgilere.

Öncelikle saatin ekranı dokunmatik değil, renkli değil. Sadece düğmeler ile kontrol ediliyor. Bunun da pil kullanımına oldukça olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum. İlk başlarda düğmeler ile kullanımda zorlanacağımı düşünsem de 1 günde kullanmaya alıştım.

Saatin dış yapısı oldukça sağlam izlenimi veriyor. Aynı şekilde kordonu elastik ama sağlam. Bileği sarıyor ancak rahatsız etmiyor. Ne kadar sıkarsanız sıkın çok sıkmış gibi hissettirmiyor. Nabız sensör konumlandırması itibariyle yeşil ışık geceleri dışardan görünmüyor. Önceki saatlerimde bu bazen sorun oluyordu. Saatin boyu ne çok büyük ne çok küçük. Eğer daha küçük olsun istenirse 2S modellerine bakılabilir. Fonksiyonalite aynı. Sadece pil ömrü bir tık daha düşük.

Söz pil ömrüne gelmişken hemen gerçek kullanım değerlerini paylaşayım. Saati ilk aldığımda tam şarj ettim. Pil ömrünü 28 gün gösteriyordu. Oksijen seviyesi ölçümünü kapalıydı. Onun dışındaki ABC sensörleri aktif şekilde kullandım. Bisiklet ve yürüme aktivitelerimde gps açıktı. Bu kullanımda pil 18 gün götürdü. Kişisel görüşüm her gün gps aktif 1-2 saatlik sürüş yapılsa sanırım 12-14 gün aralığında gidecektir pili. Bu değerler benim için inanılmaz diyebilirim. Hele bir de solar modelini alsaydım sanırım 20-25 günleri görebilirdim.

Şimdiye kadar saat ile yaptığım aktiviteler;

• Bisiklet (şehir içi gravel ile ter atma turları)
  • Yüzme (açık havuzda)
  • Yürüme
  • Salonda kondisyon bisikleti
Tüm bu aktiviteleri kendim başlattım. Veriler aktivite sonlarında telefonuma aktarıldı. Veri detayları çok hoşuma gitti. Web uygulamasından tüm bu aktiviteler ve sağlık bilgilerinin detaylı incelemelerini chrome üzerinden yapabiliyorum. Ayrıca veriler arttıkça garmin uygulamasının önerileri, ek metrikleri çok hoşuma gitti. Kısaca garmin sadece metrikleri alıp size göstermiyor. Ayrıca bunları işliyor, diğer kullanıcılar ile karşılaştırıyor, gelişime açık yerlerde size öneriler sunuyor. Bu metriklerin ne kadar doğru ne kadar profesyonel olduklarını karşılaştıracak bilgi birikimine sahip değilim ne yazık ki. Ancak standart kullanıcı olarak beni çok mutlu ettiğini söylemem gerekiyor.

Bazı sebeplerden bir süre egzersiz yapmadığımda “hey kondisyon düşüyor, hadi bir şeyler yap” diyebiliyor mesela. Ya da “iyi gidiyorsun böyle devam et” de diyebiliyor. Şimdiye kadar karşılaşmadım ama “bu aralar çok zorluyorsun biraz dinlenmeye ne dersin” dediğini de okudum forumlardan
😊
Kısaca çok gerçekçi olmasa da kısmen sanal koçluk yapan bir saatiniz oluyor. Sonuçta elinde tüm metrikler var. Önemli olan bunları işlemek. Bunu da uygulama çok güzel yapabiliyor.

Saatin telefon uygulaması çok kullanışlı. Saat üzerindeki birçok ayarı telefon üzerinden yapabiliyorsunuz. Örnek; gravel bisiklet etkinliğinde saat ekranında hangi bilgiler nerede görünmeli, dinlenme sırasında hangi bilgiler görünmeli, bu etkinlikte hangi metrikler olmalı vs gibi

Çok kullandığınız etkinlikleri favorilere ekliyorsunuz bir tuş ile ilgili etkinliklere ulaşıp hemen başlatabiliyorsunuz.

Etkinlik sonlarında telefon ile bağlantı kurulduğu anda bilgiler telefona aktarılıyor. Oradan da garmin web uygulamasında da görünebiliyor anında. Ayrıca otomatik strava ya da tüm detaylar atılıyor. Herhangi bir ek program ayar yapılmasına gerek yok. Garmin uygulaması içerisinden gerekli onay verildiğinde veriler her etkinlik için otomatik geçiyor strava ya. Strava konusunda hassas olan kişiler de gönül rahatlığı ile garmin saatleri kullanabilirler.

Uzun zamandır, kullandığımda beni bu kadar mutlu eden elektronik bir alet almamıştım. Eski saatlerime şu anda gerçekten gereksiz gözü ile bakıyorum. Özellikle şarj olayının bu kadar uzun olması inanılmaz konfor sağlıyor.

Bu saatin şu anda Türkiye fiyatı 10k civarında. Bence bu fiyat gerçekten fazla saat için. Ancak diğer alternatif saatler düşünüldüğünde verdikleri gerçekten çok çok iyi. Kişisel tavsiyem yurtdışından bir tanıdık ile getirilebiliyorsa o şekilde getirilmesi. Avrupa’da saatin fiyatı 300€ civarında. Bence kasımda oldukça iyi indirimler olacaktır. Takip etmekte fayda var.

Herşey mükemmel mi; tabi ki ufak tefek sorunlar da var.
Geçenlerde hiç alakası yokken birden saat fırtına uyarısı verdi. Ve tabi fırtına olmadı :)
Alarm ayarlanması saat üstünden oluyor sadece. Telefondaki uygulama üzerinden alarm kurulamıyor.
Aynı şekilde saat yüzleri yine saat üzerinden değiştirilebiliyor ve ayarlanabiliyor sadece. Özellikle hangi bilginin nerede görünmesi gerektiğini ayarlarken çok sıkıntılı oluyor.
20220920_150306.jpgEkran Alıntısı1.PNGEkran Alıntısı2.PNGEkran Alıntısı4.PNG

Son düzenleme:
Scudo
Saatle ilgili İnceleme ve yorumunuz benim için çok faydalı oldu.
Emek dolu yorum için teşekkür ederim, instinct 2 ile ilgieniyorum.
samsung watch 2 kullanıyorum, şarzı nın çabuk bitmesine zor tahammül ederken,
şimdide saatin ekranı çatladı.kolumdayken saatin kenarını haifçe bir yere çarptım sonra farkettim ekran çatlamış.
bu kadar kolay çatlamasına şaşırdım.
Artık Akıllı saatteki önceliklerim; 1-şarzı uzun gidecek
2-Ekranı kolay kırılmayacak. 3-spor aktivitelerini arşivliyip organize edecek,

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Senelerdir casio g-shock hayranıyım, bu saat bana onu çok andırıyor. Dokunmatik ekran olmaması çok iyi diyebilirim çünkü yağmurda, suda, terlemede ve kıyafetinizin saat üstüne gelmesi gibi durumlarda saat kafayı yiyor ve bu olay beni tilt ediyor.
Bisiklet üstünde nabız değerleri ne kadar doğru gösteriyor?

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Senelerdir casio g-shock hayranıyım, bu saat bana onu çok andırıyor. Dokunmatik ekran olmaması çok iyi diyebilirim çünkü yağmurda, suda, terlemede ve kıyafetinizin saat üstüne gelmesi gibi durumlarda saat kafayı yiyor ve bu olay beni tilt ediyor.
Bisiklet üstünde nabız değerleri ne kadar doğru gösteriyor?
Bence oldukça tutarlı veriler. Surus sirasinda kalp ritmi ile ilgili hissettiklerim bire bir ayni trend de.
Tabi "bu veriler çok doğru" demek için başka bir veri ile aynı anda karşılaştırma yapmadim. (Göğüs bandi vs)
O yuzden kesin konuşmak istemem.
SmartSelect_20220922_151053_Connect.jpg

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Bence oldukça tutarlı veriler. Surus sirasinda kalp ritmi ile ilgili hissettiklerim bire bir ayni trend de.
Tabi "bu veriler çok doğru" demek için başka bir veri ile aynı anda karşılaştırma yapmadim. (Göğüs bandi vs)
O yuzden kesin konuşmak istemem.
294702 dosyayı görüntüle
Garminin verileri aynı 1-2 atım şaşırır en fazla. Ben fenix ile koldan, edge ile göğüsten verileri birçok kere karşılaştırdım ve %99 tutarlı veriler. Koldan ölçmenin tek dezavantajlı nabızı biraz geç olarak yüksek/düşük olarak göstermesi. Göğüsten alınanlar veri gibi hızlı olmuyor malesef. Bununda birçok sebebi var, saatin kolda sıkı yada gevşek olması, sensörlerin kirli olması vs vs.

garmin instict saatim bozuldu (adım sayma, nabız ölçme yapmıyor daha. batarya da hızlı bitmeye başladı. denizde takmıştım su almış olabilir diye düşünüyorum). garantisi de yok. kurtulabilir mi size? tamir ettirebileceğim bildiğiniz iyi bir yer var mı ?

bende 735xt var. wiggledan almıştım. su aldı benimki de. bozuldu. wigglea gönderdim ingiltereye. orada tamir edilip gönderdiler. ( o zaman için 60 dolar ya da 60 euro vermiştim)
siz nereden almıştınız.

çok mantıklı. ben amazon us den almıştım 3 sene önce. amazonla iletişime geçsem mi acaba. şimdi baktım satıcı garmin store miş.

evet öncelikle bir deneyin. yenisini almaktan daha ucuza geliyor kesinlikle. tamir edileli de 2yıldan fazla oldu. iyi çalışıyor hala.

garmin instict saatim bozuldu (adım sayma, nabız ölçme yapmıyor daha. batarya da hızlı bitmeye başladı. denizde takmıştım su almış olabilir diye düşünüyorum). garantisi de yok. kurtulabilir mi size? tamir ettirebileceğim bildiğiniz iyi bir yer var mı ?
Yüzme desteği olan bir saat değil mi? Denizde su alması garip geldi bana.

Baytekin var Karaköy'de, sorsanıza.

su alsa çalışmaz zaten. ben 5-6 senedir garmin kullanıyorum. uzun süre fenix serisi kullandım artık pili bitti , 2 aydır da instinc 2 solar kullanıyorum.

garminin eski serilerinde sudayken tuşa basınca su alma durumu olabiliyordu , yenilerde bu sorun yok deniyor.

evet ben suyun içinde tuşa basmıştım. öyle bozulmuştu.

Yüzme desteği olan bir saat değil mi? Denizde su alması garip geldi bana.

normalde su almıyor, dalgıç saati fln diye geçiyor. ama aldı bence. araştırınca pekçok kişi benzer sorunlar yaşamış. su altında tuşa basmayla olabiliyormuş, ondan olmuş olabilir.
Baytekin'den yardım istemek yangına körükle gitmek ile aynıdır.

orayı aradım defalarca, mailde attım en son. kimseye ulaşamadım.
su alsa çalışmaz zaten. ben 5-6 senedir garmin kullanıyorum. uzun süre fenix serisi kullandım artık pili bitti , 2 aydır da instinc 2 solar kullanıyorum.

garminin eski serilerinde sudayken tuşa basınca su alma durumu olabiliyordu , yenilerde bu sorun yok deniyor.

hala telefona bağlanıyor, bildirim alıyor, tarih saat vs çalışıyor temel şeyler. adım, nabı gitti en önemlisi de pil bir günde bitmeye başladı. su içinde tuşa basmayla olmuştur diye düşünüyorum çünkü sağlamdı öncesinde

yüzmede nabız almıyor değil mi?

normalde su almıyor, dalgıç saati fln diye geçiyor. ama aldı bence. araştırınca pekçok kişi benzer sorunlar yaşamış. su altında tuşa basmayla olabiliyormuş, ondan olmuş olabilir.

orayı aradım defalarca, mailde attım en son. kimseye ulaşamadım.

hala telefona bağlanıyor, bildirim alıyor, tarih saat vs çalışıyor temel şeyler. adım, nabı gitti en önemlisi de pil bir günde bitmeye başladı. su içinde tuşa basmayla olmuştur diye düşünüyorum çünkü sağlamdı öncesinde

Benim saat yenisi ile değiştirildi Baytekin tarafından.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Merhaba, sizlere sorum olacak garmin instinct 2 solar aldım daha 10 gün önce ve nabız ve oksijen değerlerini asla ölçmüyordu baytekine gittim kol bileğimde dövme olduğu için ölçmez sensör diyip beni geçiştirdiler araştırdım net üzerinden böyle birşeyle karşılaşmadım acaba başınıza geldi mi doğru mu? Şimdi diğer bileğimde kullanıyorum nabız ölçüyor fakat antrenman esnasında ara ara durup tekrar en düşükten başlatıyor sensöründe sorun olduğunu düşünüyorum açıkcası ve spinning (kapalı alan bisiklet) antrenmanı başlattığımda da km ve hız tur verileri sıfır gözüküyor ne kadar yol aldığımı vs göremiyorum gps de aktif olmuyor acaba sizde de bu şekilde mi ben mi bazı ayarlarını eksik yaptım yardımcı olan çıkarsa çok sevinirim zira delireceğim bu saatten😒

Merhaba, sizlere sorum olacak garmin instinct 2 solar aldım daha 10 gün önce ve nabız ve oksijen değerlerini asla ölçmüyordu baytekine gittim kol bileğimde dövme olduğu için ölçmez sensör diyip beni geçiştirdiler araştırdım net üzerinden böyle birşeyle karşılaşmadım acaba başınıza geldi mi doğru mu? Şimdi diğer bileğimde kullanıyorum nabız ölçüyor fakat antrenman esnasında ara ara durup tekrar en düşükten başlatıyor sensöründe sorun olduğunu düşünüyorum açıkcası ve spinning (kapalı alan bisiklet) antrenmanı başlattığımda da km ve hız tur verileri sıfır gözüküyor ne kadar yol aldığımı vs göremiyorum gps de aktif olmuyor acaba sizde de bu şekilde mi ben mi bazı ayarlarını eksik yaptım yardımcı olan çıkarsa çok sevinirim zira delireceğim bu saatten😒
Nabız verilerini derken anlık göstermiyorsa sensörlerde sorun olabilir. Dövme ile alakası yok, ben uzun kollu kıyafetin üzerine takarak bile ölçüm alan gördüm, saat direk cilt ile temas etmiyor bile. Kapalı alanda veri göstermemesi ise GPS bağlantısı olmadığından. Şayet akıllı trainer kullanırsanız verileri gösterir zira onda hız, kadans, güç gibi verileri ölçen sensörler var.

• Beğen
Tepkiler: Dygemr
Geri