Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Garmin Instinct 2 - Akıllı Saat

Nabız verilerini derken anlık göstermiyorsa sensörlerde sorun olabilir. Dövme ile alakası yok, ben uzun kollu kıyafetin üzerine takarak bile ölçüm alan gördüm, saat direk cilt ile temas etmiyor bile. Kapalı alanda veri göstermemesi ise GPS bağlantısı olmadığından. Şayet akıllı trainer kullanırsanız verileri gösterir zira onda hız, kadans, güç gibi verileri ölçen sensörler var.
Tşk ederim cevabınız için. Nabız verisini dövme olmayan koluma taktığımda yani orada da var ama daha ufak bir dövme var bu alanda gösteriyor fakat ara ara kesinti oluyor sürekli göstermiyor yani özellikle kolumu fazla hareket ettirdiğim antrenman türlerinde. Gps kapalı alanda evet haklısınız ama mesela yolda yürürken açık havada açtığımda da çalışmıyor. Yada dediğim gibi ben bazı ayarlarını eksik yaptım alışamadım henüz:(
Ve şunu da sorayım maalesef trainer kullanamam çünkü spinbike ım var evde. İç mekanda bisiklet seçeneğini seçtiğimde km ve hız verisini göstermiyor bu nedendir peki? Görsele ekleyeceğim hız ve km kısmı boş

Dosyalar

• IMG_0144.jpeg
    IMG_0144.jpeg
    36,3 KB · Okunma: 6
Scudo
Tşk ederim cevabınız için. Nabız verisini dövme olmayan koluma taktığımda yani orada da var ama daha ufak bir dövme var bu alanda gösteriyor fakat ara ara kesinti oluyor sürekli göstermiyor yani özellikle kolumu fazla hareket ettirdiğim antrenman türlerinde. Gps kapalı alanda evet haklısınız ama mesela yolda yürürken açık havada açtığımda da çalışmıyor. Yada dediğim gibi ben bazı ayarlarını eksik yaptım alışamadım henüz:(
Ve şunu da sorayım maalesef trainer kullanamam çünkü spinbike ım var evde. İç mekanda bisiklet seçeneğini seçtiğimde km ve hız verisini göstermiyor bu nedendir peki? Görsele ekleyeceğim hız ve km kısmı boş
Spinbike derken bildiğimiz hiç bir özelliği olmayan aletleri algılıyorum ( yanılıyorsam tam olarak özellikleri nedir, mümkünse resminide atarmısınız). Üzerinde herhangi bir sensör olmadığı için saate akataracak bir veride olmuyor, dolayısı ile sadece nabız verisini gösterir. GPS açık alanda çalışmıyor ise ayarlardan açık olup olmadığını kontrol ediniz. Açık olduğu halde GPS bağlantısı yapmıyorsa aldığınız yere saati iade edin en kısa zamanda. (Baytekin'den aldı iseniz Allah kolaylık versin :acpsnr:)

Spinbike derken bildiğimiz hiç bir özelliği olmayan aletleri algılıyorum ( yanılıyorsam tam olarak özellikleri nedir, mümkünse resminide atarmısınız). Üzerinde herhangi bir sensör olmadığı için saate akataracak bir veride olmuyor, dolayısı ile sadece nabız verisini gösterir. GPS açık alanda çalışmıyor ise ayarlardan açık olup olmadığını kontrol ediniz. Açık olduğu halde GPS bağlantısı yapmıyorsa aldığınız yere saati iade edin en kısa zamanda. (Baytekin'den aldı iseniz Allah kolaylık versin :acpsnr:)
Evet düz bisiklet kapalı alan için Schwinn marka.
açık alandaki bisiklet sürüşlerinde peki niçin km ve hız göstergesi olmuyor evde veri aktarımı olmaz dediniz ok ? Saati elcobilden aldım onlarda baytekine yönlendirdiler baytekin de binalar varsa etrafınızda gps çalışmaz garip bir cevap verdi yani dağ da mı kullanacağım ben bunu?:) connect e kayıt yaptığım içinde iade almıyorlar büyük pişmanlık yaşıyorum cidden bir sorunu var mı teknik anlamda saatin bunu da anlamış değilim

Evet düz bisiklet kapalı alan için Schwinn marka.
açık alandaki bisiklet sürüşlerinde peki niçin km ve hız göstergesi olmuyor evde veri aktarımı olmaz dediniz ok ? Saati elcobilden aldım onlarda baytekine yönlendirdiler baytekin de binalar varsa etrafınızda gps çalışmaz garip bir cevap verdi yani dağ da mı kullanacağım ben bunu?:) connect e kayıt yaptığım içinde iade almıyorlar büyük pişmanlık yaşıyorum cidden bir sorunu var mı teknik anlamda saatin bunu da anlamış değilim
Açık alanda veri göstermiyor ise GPS muhtemelen kapalıdır, kontrol ettiniz mi saatin ayarlarından ? Aslında Garmin iyi bir marka ve müşterileri ile alakaları çok iyi ama malesef bu Türkiye distribütörleri için söylenemez. Kafalarına göre ortalıkta at koşturuyor Türkiye distribütörü.

Bu tarz cihazlara pek aşina değilseniz, çevrenizde ayarları kontrol etmek yada düzgün şekilde ayarlamak için yardımcı olabilecek bir tanıdığınız yok mu ?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Açık alanda veri göstermiyor ise GPS muhtemelen kapalıdır, kontrol ettiniz mi saatin ayarlarından ? Aslında Garmin iyi bir marka ve müşterileri ile alakaları çok iyi ama malesef bu Türkiye distribütörleri için söylenemez. Kafalarına göre ortalıkta at koşturuyor Türkiye distribütörü.

Bu tarz cihazlara pek aşina değilseniz, çevrenizde ayarları kontrol etmek yada düzgün şekilde ayarlamak için yardımcı olabilecek bir tanıdığınız yok mu ?
Baktım açık gps hatta gps+glonass ı da denedim binalar ve ağaçlardan uzakta daha net sonuç verir diye ibare veriyor moda sahilde:)
Evet iyi bir marka olduğu için tercih etmiştim diğer saatlerimi bırakıp ama sadece baytekine kalması bu teknik desteğin garip hizmet alınamıyor öğrenme amaçlı dahi olsa

yüzmede nabız almıyor değil mi?
Bu soru cevapsız kalmış ben de merak ettim.
Havuzda yüzme sırasında anlık nabız gösteriyor mu?
Huawei bileklikten sağlık uygulamasını açıp Samsung telefondan Strava yı başlatıyorum, karışık bişi oluyor.
Ben de Instinc 2 Solar (45mm) ile ilgileniyorum.
Hafta da bir gün 50-60km lik bisiklet sürüşü yapıyorum, Strava verileri benim için önemli.
Kadans sensörü ile set yapmayı düşünüyorum.
Haftada 2 gün Olimpik kapalı havuzda yüzüyorum (parkur 50 lik değil 21mereden ayrılmış :)
Saatin şu anki fiyatı 22.000 TL, %20 aşağı %20 yukarı fiyatlı başka ne önerebilirsiniz.

Bu soru cevapsız kalmış ben de merak ettim.
Havuzda yüzme sırasında anlık nabız gösteriyor mu?
Huawei bileklikten sağlık uygulamasını açıp Samsung telefondan Strava yı başlatıyorum, karışık bişi oluyor.
Ben de Instinc 2 Solar (45mm) ile ilgileniyorum.
Hafta da bir gün 50-60km lik bisiklet sürüşü yapıyorum, Strava verileri benim için önemli.
Kadans sensörü ile set yapmayı düşünüyorum.
Haftada 2 gün Olimpik kapalı havuzda yüzüyorum (parkur 50 lik değil 21mereden ayrılmış :)
Saatin şu anki fiyatı 22.000 TL, %20 aşağı %20 yukarı fiyatlı başka ne önerebilirsiniz.

Instinct 2 kullanmasam da birkaç farklı Garmin saat kullandım ve ayni olduğunu düşünüyorum, gösteriyordur.

Ancak Garmin de dahil çoğu spor saati, bilekten nabzı ışık ile ölçüyor. Bu da özellikle havuz gibi sürekli su altında olacağı zaman doğruluğunu bir hayli etkiliyor. Havuzda en doğru nabız bilgisini su geçirmez bir nabız bandını wetsuit altına giyerek alabilirsiniz.

Kendi deneyimime gelecek olursak, antrenman sürecindeki genel trendi doğru gösterdiğini düşünüyorum. Daha yusek tempoda yüzdüğüm boylarla, ısınma ve soğuma sırasındaki nabız farkını ölçülü bir şekilde tutarlı gösteriyor. Ancak birebir doğru ölçüm yapmasını beklemiyorum yukarıdaki sebepten ötürü.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36 ve kimi2
Yüzmede ows desteği olmayan saatlerde GPS devre dışı kalıyor.

OWS desteği var mı diye kısa bir baktım göremedim. Fakat bu bilgiyi ararken Garmin'in kendi sayfasında yüzebilirsiniz ama scuba yapmayın cihaz bozulabilir ve garanti dışı kalır yazıyor. 100m su geçirmez deyip scuba yapmayın ne demek yorumu olan var mı?

OWS desteği var mı diye kısa bir baktım göremedim. Fakat bu bilgiyi ararken Garmin'in kendi sayfasında yüzebilirsiniz ama scuba yapmayın cihaz bozulabilir ve garanti dışı kalır yazıyor. 100m su geçirmez deyip scuba yapmayın ne demek yorumu olan var mı?
Saati 100 metreye düşürüp hemen dalıp alırsanız sorun olmaz ama uzun süre o basınçlara maruz kalırsa zamanla contlara düğmeler tırtlar demek olabilir.
Yüzmede ows desteği olmayan saatlerde GPS devre dışı kalıyor.
Fenix 7x ve Garmin İnstinct 2 bildiğim kadarıyla özellik olarak benzer saatler. Açık alanda yüzme seçerseniz GPS li kullanabiliyorsunuz ve GPS izi epeyi tutarlı seyrediyor sizi karada falan göstermiyor. Eğer kapalı alanda seçerseniz havuzun boyunu manuel girmenizi istiyor ve yine aynı şekilde turları epeyi tutarlı gösteriyor. Nabız içinde aslında tam değer vermesede havuz tur başlarında dinlendiğimde nabızın düştüğünü ve yüzmeye başladığında yükseldiğini göstermesi düzgün.

Garmin swin 2 modelini alsak yüzmek için.
Bisiklet içinde edge 540 solar alsak, bisiklet sürüşlerde saatten nabız okur mu acaba?
hem yüzme hem de bisiklet için bu ikili nasıl olur?
Swim 2 14.500Tl , edge 540 solar 19.200 Tl

Garmin swin 2 modelini alsak yüzmek için.
Bisiklet içinde edge 540 solar alsak, bisiklet sürüşlerde saatten nabız okur mu acaba?
hem yüzme hem de bisiklet için bu ikili nasıl olur?
Swim 2 14.500Tl , edge 540 solar 19.200 Tl
Nabız yayınlama özelliği var mı bakmam lazım. Haftada ne kadar yüzüyorsunuz. Bu ikili hem yüzme hem de bisiklet için ideal.

2 gün havuz da yüzüyorum 1 er saat
50-60km 1 sürüş, 15-20 km olmak üzere ortalama haftada 2 sürüş yapıyorum

Haftada 2 gün havuzda yüzüyorum, bisiklete de sık sık biniyorum. Garmin edge 530 sahibiyim. Ben de swim tipi saate baktım sonra tercihimi Garmin Vivoactive 5'ten yana kullandım.
Havuz boyunu girdiğinde kapalı havuzda güzel çalışıyor (2000 metre yüzmede en fazla 25-50 metre hata yapıyor)
Açık hava yüzmede sorunsuz çalışıyor. GPS sıkıntı yaratmadı. Yüzme sırasında nabız gösteriyor, doğruluğunu bilemiyorum.
Bisiklette normalde nabız bandı kullanıyorum ama vivoactive 5'i de denedim. Menüsünde "nabzı yayınla" var. ANT+'dan edge 530'a bağladım. Nabzı gösteriyor. Hatta nabız bandı ile de karşılaştırdım. Doğru nabız değerini gösteriyor ama zaman alıyor. Nabız aniden yükselince nabız bandı hemen görürken, saat ancak 4-5 saniye sonra yüksek değere geliyor. Nabızı yayınlarken pili çok hızlı tüketiyor.
Kısacası bisiklet, açık hava yüzme ve havuzda yüzme yaparken kullanıyorum. Memnunum. Umarım bu bilgiler işinize yarar

• Beğen
Tepkiler: MaRZoCHi
@cbektas2000 teşekkür.
İzmir Ege üniversitesi kapalı havuzda yüzüyorum.
540 solar bundle (set) olarak satılmıyor. Ya solar alıp saatle veya ekipmanlarla desleklemek lazım. Yada düz 540 bundle alıp güneş enerjisinden vazgeçmek lazım.
Sanki yol bilgisayarından vazgeçip Garmin Instinct 2 almak daha mantıklı mı kalıyor bilemedim.

Emin olmak için soruyorum, instinct 2 alsak herhangi bir Bluetooth nabız bandı kadans sensörü bağlayabilir miyiz saate?

Emin olmak için soruyorum, instinct 2 alsak herhangi bir Bluetooth nabız bandı kadans sensörü bağlayabilir miyiz saate?
Bizzet instict 2 solar kullanıyorum. Sürüşlerde olmasada kadans ve nabız bandı takarak indoor sürüşlerde kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Seaanddad
Bizzet instict 2 solar kullanıyorum. Sürüşlerde olmasada kadans ve nabız bandı takarak indoor sürüşlerde kullanıyorum.
Başka marka ürünleri tanıyor mu onu merak ediyorum aslında.

Geri