Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gaz Yağı

ozeltimci09

Daimi Üye
Tepki
160
İsim
Özgür
Bisiklet
Whistle
Arkadaşlar bildiğiniz gibi zincir temizliğinde gazyağı harika sonuç veriyor fakat bulmak biraz zor. Bunu tedarik edebileceğimiz bir yer var mı ?

Scudo
@epsilon91

Hiç sanayi ye bakmadım vallahi

Mazotu biliyordum (beğenmiyordum da) da gazyağını ilk defa duydum. Daha iyiyse ben de denerim.

@hashus1099 dostum motosikletimin zincirini gazyağıyla temizliyorum üstündeki eski yağı akıtıyor tertemiz yapıyor.Zincir sıfır gibi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Gaz yağı temizleme yönünden mazotla hemen hemen aynı sonucu verir ancak mazota nazaran daha iyi bir yağlayıcıdır.

Ankara'da sitelere giderken samsun yolu üzerindeki bir benzinlikte satıldığını duymuştum, petrol ofisi de olabilir shell de... tam olarak hatırlayamadım...

Zincir yağlarken illa gaz yağı ile temizlemek gerekiyor mu? Ben temizlemeden yağladım ne farkı oluyor?

@Ruhi

İçine biriken toz pislik öylece kalır. Temizlemek daha sağlıklı

Temizledikten sonra yağlarsan zincirin ömrünü de uzatırsın vites geçişlerini de rahatlatırsın

Bizim Benzinlikte Bile Satılıyor Ne Hikmetse Bende Anlamadım

Ayn bende fırsattan istifade kullaniyorum zaten @ozeltimci09 yagi kiri sokup atiyor ruble ile zincirin o ilk gunku parlamasi haline geliyor

Ben de gazyağı kullanmayı sevenlerdenim. Temizlik işlerimde genellikle gaz yağı kullanırdım, fakat nalburda litre satış fiyatının 7.5tl, gibi rakamlara ulaşmasının mazota geçtim, pişman değilim. Fakat mazot gazyağının aksine uçucu değil, o yüzden temizlik işlerinde gazyağı kadar başarılı bulmadım.

• Beğen
Tepkiler: ozeltimci09
Gaz yağı artık eskisi gibi kolay bulunamıyor bu doğru, o kadar ucuz olmasa da balata spreyi de kirleri temizlemek için kulanılabilir ancak fiyat açısından tabi ki yanlarına yaklaşamayacağı kesin.

Mahallemdeki tüpçü yarımlık pet şişeyi 2,5 tl ye satıyor.
Zincir için ideal olabilir fakat kadro vs silerken kısa vadede parlaklık versede uzun vadede matlık meydana geliyor yani boya üstündeki cilayı matlaştırıyor geliyor bilginize.

mazot kullanmış olan biri olarak balata spreyini şiddetle tavsiye ediyorum

Şimdi İstanbul Anadolu yakasında kesin var olduğunu bildiğiniz bir yer var mı ?

Geri