Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gazete haberidir: Erdoğan'ın yasak turu

EnginK.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.481
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Erdoğan'ın bisiklet turunu izlemek isteyen 46 kurumdan 12 sinin üzeri çizilmiş.

Bu yıl 51’incisi gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun cumartesi günü yapılan özel gösteri etabına, Ak Saray yönetiminin direktifi ile 12 gazete, ajans ve TV kanalının alınmadığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da pedal bastığı ve düşme tehlikesi yaşadığı 800 metrelik tanıtım etabı için tahmini katılım listesi isteyen Cumhurbaşkanlığı Sarayı yetkilileri, 46 kurumun 12’sinin üzerini çizdiler. Bu tavır turun organizasyonunu üstlenen ekip tarafından da sıkıntı ile karşılandı. Bisiklete yıllardır büyük önem veren ve 1964’te turun sponsorları arasına giren Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere Zaman, Bugün, Meydan, Samanyolu, Cihan Haber Ajansı, Sözcü, AMK, Taraf, Birgün, Aksiyon ve Yeni Çağ temsilcileri, Erdoğan’ın bisiklet kullandığı organizasyona davet edilmediler, akreditasyon zorunluluğu olduğu için de bazı gazete temsilcileri alana sokulmadılar. Geçen yıl Çankaya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü bahçesinde yapılan gösteri etabına ise Abdullah Gül 46 gazete, TV ve ajans sorumlusunu davet etmiş, tüm basın mensupları ile tek tek el sıkışıp sohbet etmişti.

Benim Basınım
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bisiklet Turu’nu ‘ötekileştirip’ ayrımcılık yapmasına en büyük tepki, CHP’den geldi. 2000’li yıllarda spordan sorumlu Devlet Bakanlığı görevini de üstlenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Ülkenin kötü yönetildiğini söylüyoruz. Bu kötü yönetimi kamuoyuna yansıtmamak için de, ‘senin basının, benim basınım’ havasını yaratmak istiyorlar. Oysa anayasa gereği, yurttaşlarımızın haber alma özgürlükleri vardır. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘padişahım çok yaşa’ zihniyetinde bir oluşum istiyor. Tarihimize bakarsa, padişahım çok yaşa diyenlerin faydadan çok zararı olduğunu görmesi lazım. Birileri çıkıp ‘kral çıplak’ diyebilmeli. Güzide kurumlarımızın turda akreditasyon sistemi ile engellenmesine dur demek hepimizin görevi” dedi.

(link)

Scudo
bence yalan haber. orası bir partinin özel organizasyon düzenlediği, kamuya kapalı ve özel bir kuruluşa ait olan bir yer değil. doğrudan kamusal alan. onun için böyle bir yasaklama ihtimal dahilinde bile olamaz. daha neler...

2015 c.başkanlığı bisiklet turunda bazı basın kuruluşlarının akreditasyonu iptal edilmiş...
Bisiklet ve basın camiası için hayırlı olsun... Ayrıntılar altta...

Cumhurbaşkanı, “istemezük” dedi. Bu yıl 51’incisi düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 13 medya kuruluşu veto yedi. Cumartesi günü Üsküdar sahilindeki lansman etabına alınmayan bazı gazete, ajans ve dergiler, 26 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek turu da izleyemeyecek. Ön akreditasyonları TSYD Genel Merkezi tarafından yapılan ancak Ak Saray Basın Müşavirliği’nden veto yiyen kurumlar arasında turun eski sponsorlarından Cumhuriyet’in yanı sıra Zaman, Cihan, Bugün, Birgün, Taraf, Sözcü, Aksiyon, Samanyolu, Yeni Çağ, Aydınlık, Meydan, Evrensel yer alıyor.

‘Muhalif’lere sansür
Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği, derneğin akredite ettiği listede muhalif tavır takınan kurumların üzerini çizdi. Akreditasyon yöntemiyle dayatılan sansür, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı gösteri turunda ortaya çıktı. Önce, “sakıncalı” gazetecilerin sadece bu etaba kabul edilmeyip turu izleyecekleri ifade edildiyse de dün 13 kurumun temsilcisinin yarışı izleme hakları elinden alındı. Söz konusu kurumların turun resmi sitesi (link). org adresindeki basın hesaplarına girmesi de engellendi.
Bisiklet dünyasının üzüntü ile karşıladığı ancak sessiz kaldığı bu skandal, “ayrımcılık” olarak yorumlandı.

Hatırlatıyoruz!
Cumhuriyet, TUR’un öncüsü olan ve 1953 yılında başlayan 4 etaplı Ankara-İstanbul yarışının ilk takipçisiydi. Bu yarışı sayfalarımıza taşıyan, Türkiye’nin ilk bisiklet yazarı Tuncer Benokan, 1963’te Marmara Turu adı altında başlayan TUR’un en önemli destekçisiydi. Cumhuriyet, 1964’te TUR’u kazanan için bir bisiklet ödülü koydu. Bisiklet, organizasyon boyunca bir aracın üzerinde “Cumhuriyet’in hediyesidir” pankartıyla tüm etaplarda sergilendi. Yarışı kazanan Hasan Kılıç, Cumhuriyet’in bisiklet ödülünü Dolmabahçe Stadı’nda oynanan Beşiktaş- Altay kupa maçının devre arasında binlerce sporseverin alkışlarıyla aldı. Başladığı günden bu yana Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun her etabına tam sayfa ayıran gazetemiz, bu büyük organizasyonun en önemli tanığıdır.

(link)

Sporcu olsam kesinlikle katılmazdım bu yarışa

• Beğen
Tepkiler: SuatYRDGN
koskoca cumhurbaşkanı nelerle uğraşıyor, akıl almıyor... sanki adamlar ermeni soykırımını tanıdılar... sıkıyorsa ermeni soykırımı vardır diyen vatikan'a deselerdi çanakkalede yapılan kutlamalara davetiniz iptal edilmiştir diye, ya da aynı şekilde ab yetkililerine...

İşte basın özgürlüğü !

Burada siyaset konuşmak hiç istemezdim ancak mevcut Hükumet ve Cumhurbaşkanı karşıt görüşlere, seslere kısacası kendinden farklı düşünen herkese karşı o kadar tahammülsüz ki. Ne diyebilirim hak etmiyorlar bulundukları yeri, ve biz hak etmiyoruz bu zihniyet tarafından yönetilmeyi :(

Yav arkadaşlar ne var bunda neden bukadar büyütüyorsunuz. Koskoca reis-i cumhur ilk defa bisiklete biniyor, düşsünde tüm dünyaya madara mı olsun? Hayret bişeysiniz!

@Ozby çıkardıkları internet yasakarı basın ile ilgili yasalar gösteriyorki onlar hakkında hiç konuşmayacağız zaten yakında adminler başlık açar konuşmayın yoksa forum kapanır diye ah ah şu seçimler bi geçsin

@mehmet.ali bisikletten düşmesine gerek yok bütün ülkelerin gözünden düştü zaten :D

Bisikletçiler bu turu boykot etmeli. Çünkü birkaç yıl sonra bu taytlar bizim değerlerimize ters, diz kapağının altında olsun ve bol şortlarla yarışın diyecekler. Şayet bugün bisikletçi tavrını koymazsa yarın çoook geç olmuş olur.

hülloooooaouuğğ bu şekilde yönetilmeyi hak ediyoruz. cumhuriyet değil derebeylik olduk
bakanlara uçak alırsak bu ülke kalkınır, kıyma 32 tl daha dün aldım, benzinde tavan fiyat bitti, benzinden alınan vergi %64, 1 hafta içinde benzin 5 tl yi aşacak, yaşasın, hülloooooaouuğğ

diren beyin...

Ben bu durumu savunmayacağım ama bir savcının başına silah dayandığı zaman haber yapan gazeteye bir şekilde devletin yaptırım uygulaması lazımdı. Diğer gazeteleri kastetmiyorum bile. Özgürlüklerin bir limiti olmalı kardeşim. Almasınlar bisiklet turuna öyle bir gazeteyi. Çünkü öldürülen savcıdan çok önce bir aile babasıydı. Kendi ailesi vardı. Düşünün şimdi eşini o fotoğraf o kadının hafızasına kazınmıştır neden peki ? Birileri bundan siyaset yapsın diye mi. Lanet olsun öyle gazeteye ve onu haber yapanlara.

Bu konu daha önce açılmış ve sanırım silinmişti. Altına yazılan ilk mesajda "İnanmıyorum yalan haberdir" biçimindeydi.

@Atilla Gobel konunun savcı olayı olmadığı, muhalif basın yayın kuruluşlarının engellendiği ortada. Savunulacak tarafı yok.

Ben de katılmayı düşünüyordum. Katılmayacağım.

Geri