Scudo Sports

Gazete haberidir: Erdoğan'ın yasak turu

@Atilla Gobel

O görüntüye karşı çıkıyorsun, insanlık dışı diyorsun.

Katiller nasıl elini kolunu sallayarak adliyeye giriyor? C.başkanı, başbakan ''5 el ateş edilmiş'' diyor. Otopsi raporu vücutta 10 kurşun var diyor. Bütün bu tezatlara tık yok :srnsml:

• Beğen
Tepkiler: EmreDurmaz
Scudo
@avanak_abdi acaba neden elini kolunu sallayarak giriyor. bazı kesim meslek mensuplarının bu ülkede kendilerini normal vatandaşın üstünde görmesinden olabilir mi ben avukatım arayamazsınız diyen zihniyet vatandaşı donuna kadar aratılmasında ses çıkarmaz ise bunun olması ve sonraları da tekrarlanması hala olası.

@yaboga Peki sizce avukatlar neden "beni arayamazsın?" diyor hiç düşündünüz mü?

@antecurs onuda açıklarsanız aydınlanırız ben açıkçası orada güvenlik zafiyatlarının tamamen bu konulardan kaynaklandığını sanıyorum.

@yaboga ilk olarak,
Konu bir silahın içeri sokulması değil mi? Adliyede Xray cihazları el dedektörleri var. Avukatlar demiyor ki biz Xray'den geçmeyelim. Elbette geçecekler. Ya da dedektörle üzerinde bir şey var mı taranacak.

Avukatlık Yasası:
"Madde 58 – (Değişik :23/1/2008-5728/331 md.)
Avukatların avukatlık veya Türkiye Barolar Birliği ya da baroların organlarındaki görevlerinden doğan veya görev sırasında işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma, Adalet Bakanlığının vereceği izin üzerine, suçun işlendiği yer Cumhuriyet savcısı tarafından yapılır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın üzeri aranamaz.
Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanununun duruşmanın inzibatına ilişkin hükümleri saklıdır. Şu kadar ki, bu hükümlere göre avukatlar tutuklanamayacağı gibi, haklarında disiplin hapsi veya para cezası da verilemez."

Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: serdar k
@antecurs konuyu dağıtmamak adına daha yazmayacağım ama bilgi için teşekkürler.

kendi görüşüm : çok saçma bir yasa halkın kullanımına açık olan her yerde yasalar herkese eşit olmalı ayrı bir zümre veya üstün meslek grubu gibi görünmeleri çok çok yalnış bu yasa kendi kendilerine atılmış kazık niteliğinde sahte kimliği ayırmak nasıl olabilirki kim adliye gibi adaletin sağlandığı bir yerde silahı ile içerde olmak isterki.

@antecurs tekrar teşekkürler.

olay koptu gidiyor gençler... :) neden bu kadar gaza geliyoruz acaba...

"Susma, sustukça sıra sana gelecek" dedikleri şey bu olsa gerek. Ülkemizde olan bitenden kendimizi soyutlamaya çalışıp, sadece bisiklet aktivitelerine yönelsek bile, muhaliflere uygulanan dikta rejimi gelip bizi yine bulacak. Politika çok açık: İktidara karşı çıkıyorsan demokratik hakkın olan tüm yollar engellenir.

@yaboga

baro başkanı çıktı açıklama yaptı. ''avukatlarda çipli kimlik var. o şekilde geçiyorlar'' diye. sanırım burayı atlamışsınız haberleri izlerken. veya atv izliyorsanız bu detayı bilmemeniz çok normal ;)

Adama etmedikleri küfür kalmıyor ben olsam bende almazdım :)

@QEXEC Adama küfür ediyorlar ise mahkeme yolu açık. (kaldı ki sonuna kadar da kullanıyor bunu) Ama bir devletin bir makamında oturan kişi, kişisel nedenlerle ona buna yasak koyamaz. Aksi halde her makamın, makamda oturan kişiye göre uygulama yapması da normal olur. Bu ise devlet mantığı ile bağdaşmaz. Cami imamının tipini beğenmedim deyip birini camiye almama, okul müdürünün gözün üzerinde kaşın var diyerek okula almama gibi hakları yoktur.

• Beğen
Tepkiler: avanak_abdi
@yaboga
Bu mantıkta düşünürsek milletvekillerinin, bakanların hatta başbakan ve cumhurbaşkanının da ayrıcalıkları iptal edilmeli.
Mesela yollarda polisler onlar rahat geçsin diye nöbet tutuyor biz diğer sürüceleri sağ sola çektiriyor gerekirse bekletiyor, halkın kullanımına açık yolda böyle şeyler olmamalı. Herkes eşit olmalı. Ayrı bir zümre veya üstün meslek gurubu gibi görünmeleri öyle yaşamaları çok yanlış, sonuçta onları seçen halk, bir okul okuyup, bir meslek edinip o hakları kazanmıyorlar, senin beniim oyumla seçiliyorlar.

@Eser Sevinç sizce olması herkes tarafından da temenni edilende bu değilmidir. bana bakarsanız bu ülke için 550 vekilde çoktur derim ama beni dinleyen kim :)

Geri