Scudo Sports

Gazozlarda alkol var.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Alkol olayına bir örnek...
Geçen sene yazın Silivri dönüşümde gişelerin çıkışında polis amca beni çevirdi. Kendimden eminim ya, güle oynaya gittim yanına. :p Vede alkollü çıktım :boese157:
(hık mık, evet içtim, ama aradan 4 saat geçmişti.)
"-eeeee öhö öhö, nasıl olur" dedim. "-En son ne zaman kola içtin" dedi. Bende "-Para vermek için kuyrukta beklerken içtim" dedim. Gerçektende konsolda duruyordu kolam.
"-Derin nefes al, bir daha üfle" dedi. Ben derin iki nefes aldım. Bu sefer harbiden başım döndü :D
Bir daha üfledim. Bu sefer geçiş için onayı kazanabildim :) :) ;)

Scudo
Çok minik oranlarda var olan alkolün etkisi, neden var olduğu gibi bir çok konu açıklığa kavuşmuş önceki mesajlarda. %0,5-0,6 oranında alkol var diye gazoz içmemek bana çok anlamsız geliyor.
Bu miktardaki alkol 20 litre gazoz içmediğiniz sürece sizi sarhoş etmez. Zaten 20 litre gazoz içerseniz sonunuz alkolden değil, asitten olur (İçerisinde bulunan CO2'den).
Dini yönden de eğer "iki gazoz içeyim de kafayı bulayım" diye bir niyetiniz yoksa herhangi bir zararı olacağını sanmıyorum. Sonuçta önemli olan niyettir. Yoksa kullandığınız ilaçların da bir çoğunda aktive edici madde olarak alkol kullanılıyor diye biliyorum.
Zaten tükettiğiniz meyve sebzede dahi fermantasyon sonucu ortaya çıkan belirli bir miktar etil alkol olduğu açık ve net bir biçimde verilmiş.
Ancak eğer içerisinde alkol var diye günde 5 litre kola / gazoz içen kuzenim bu huyundan vazgeçecekse ne mutlu onun içine o alkolü koyana diyorum :).
Şahsi fikrimdir, herkesin fikrine saygı duyarım... :)

Bana şehir efsanesi gibi geldi, ayrıca insanın kanında da alkol var içki içilmese bile, vücut üretiyor ve tekrar parçalıyor.

@laodikya

selam. sana metni gonderiyorum. kusura bakma 1az gec oldu sanirim.
gonderdigim mail benim sirket mail adresinden gelecek. eklerinde raporlari da
var.
gorusuruz.

Ben de şimdi Ergün poyraz ın musanın mücahidi kitabında ülker grubunun ermeni Azeri savaşında Ermenilere 18 ton gıda maddesi gönderdiğini okudum. Azeriler yiyecek ekmek bulamazken ermeniler ülker çikolataya doymuşlar.

2006 kasımdan 2016 kasıma sağlam hort olmuş ama gazozda bu sürede evrimleşmişmidir merak ettim doğrusu

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
valla bizi şaraptan başkası kesmediği için pek ilgilendirmeyen önerme.

ayrıca, bugüne kadar gazoz içtiği için kendini kandırılmış sanan sevgili forumdaş, elmanın, ayvanın, armutun, yoğurdun, ayranın, bozanın, ve dahası bilimum birçok meyve sebze ve fernente ürünün içinde aha bu gazozlardakinden çok daha fazla miktarda alkol var.
gazozun içinde alkol olması ne derece etiktir bu farklı bir tartışma konusudur ancak bunda üzülecek bir şey yok. hemen eyvah moduna girme.

Konu hortlatmada rekor sanırım.

Aman dikkat edinde gazozdan kafayı bulmayın..
Gazozdaki meyve aroması saf alkolden başka birşeyle çözülemez.

Zamanında bizim uludağ gazoza %0,6 alkol oranına (meyve aromasını çözerken) gavur gazozu diyebilenler Üklerin gazozundaki oranın %0.7 olduğunu duyunca kendi hocalarından caiziyet fetvaları arama işlerine girmişlerdi.

Ekmekte bile mayalanma esnasında çıkan alkol miktarı % 1.7 iken gazozun alkol oranına "çoğu haram olanın azıda haram olur" mantığıyla yaklaşıp , dünyadaki en faydalı preniyotiklerden biri olan kefirdeki alkolleşme oranının % 1 in bile altında olmasına kafir yakıştırması yapanların, güvendikleri muhafazakar marka ürünlerde daha fazla alkol çıktığında adil olmayıp fetva arayışına girmesine şaşırmıyorum.

Zaten dünya kadar şeker var içinde alkol olsa nolur olmasa nolur. Normalde tüketilmemesi gereken bi ürün.

niğde gazozu tek geçerim mis,ama artık şekeri fazla gibi bir tat almaya başladım,belki yaş faktöründen dolayı olabilir,gece gece canım cekti poff

http://galeri.uludagsozluk.com/44/gazoz_64145.jpg

Şişede durduğu gibi durmuyor namıssızzz :huhuu:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSRmCpy3o89nd5m1vjCg_7wvSYVZ6u9C9p8JrmsPn5Qr83dWz8q

https://galeri7.uludagsozluk.com/287/t%C3%BCrkiye-de-kullan%C4%B1lan-me%C5%9Frubat-%C5%9Fi%C5%9Feleri_405988.jpg

20160806_133103.jpg
20160806_133111.jpg

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri