Scudo Sports

Gazyağını nereden bulabiliriz?

Bazı arkadaşlar mazot ile gazyağı aynı işi görmez demişler. Neden? Merak ettim
Sonuç olarak depoya koymayacagiz ? 1-2 yere diş fırçası ile surtturecegiz :):):)

Scudo
Ankara'da oturan arkadaslar icin, AOC kavsagindaki benzincilerin bir tanesi gazyagi satiyor.

Piyasada organik yag cozucu olrak satilan urunler var. Forumda daha once konusulmus. Her yerde bulunmuyorlar. Gecen gun buyuk bir makette gorup aldim. Fiyati normal deterjanlar kadar. Henuz deneme firsatim olmadi. Cevreyi kirletmemek icin gazyagina tercih edilebilir.

Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi gazyağı artık petrol istasyonlarında satılmıyor. İzmir'de birkaç yerde buldum fakat litre fiyatı 8-10TL civarında olduğu için gazyağı tutkumdan vazgeçtim, mazot kullanıyorum uzunca bir süredir. Mazot mekanik aksamı temizlemek için oldukça yeterli. Fakat kadro temizliğinde gaz yağının yerini tutmuyor. Otomobil detaylı temizliğiyle ilgili olan arkadaşlar bilirler, etek altındaki zift lekelerini gaz yağı çok güzel çıkartır. Fakat burada gazyağı için ebesinin nikahını istedikleri için aracıma mazot alırken, 4litrelik yağ kutusuna mazot doldurtuyorum. 15TL'lik mazotu uzun süredir temizlik işlerinde kullanıyorum ve hala bitiremedim.

Özet olarak gazyağı bulamıyorsanız mazot da temizlik işleri için kullanılabilir, fakat mazot boyaya zarar vermese de kadro temizliğinde gazyağı kadar etkili değil. Yorum yazan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum...

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
@uguryilmaz144 mrb. Uğur eskiden Bornova da otururken.(1990).Meydana çıkan anayol üzerinde İZSU su dolumu yapılan istasyonun tam karşısında büyük beyaz tank içinde satıyorlardı.Dairelere kat kaloriferi yakıtı satışı flan yaparlardı. Şimdi hala var mı bilmiyorum. (Ziraat Bankasına varmadan önce ) Bakmakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Sanayide litresi 4 tl civarı satılıyor.Malum yağlı işlerde en iyi gaz yağı ve mazot ile çıktığı için bolca kullanılıyor.Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama 3. sanayi yada 1. sanayi ye bakabilirsiniz.

Zift yağ vb kirler için M600 Antistatik yüzey temizleme tineri de kullanabilirsiniz.

Oto boyacılardan temin edilebilir.

@uguryilmaz144
Sentetik tiner olmaz mı???:kötü::cool:

Geri