Scudo Sports

Gebze-Halkalı Marmaray bisiklet taşıma

Merhabalar, konunun üzerinden bir yıl geçmiş, şu an bisiklet için ne durumda marmaray metro tramvay falan bilgisi olan var mı?

Scudo
Merhabalar, konunun üzerinden bir yıl geçmiş, şu an bisiklet için ne durumda marmaray metro tramvay falan bilgisi olan var mı?
Standart saatler aynen geçerlidir.

• Beğen
Tepkiler: midaschan
Bugün Ataköy marmaray ile bisikletimle ise giderken marmaraydaki guvenlik personeli beni almadı bisikletle saat 07.00 ile 08.30 arası bisikletler alinmiyormus o sırada ogrendim. Malum bu covid19dan dolayı fazlada kalabalık olmuyor. Işe bisikletle gidiyoruz ne anlamak kaldı şimdi bunun bisikletler alınmıyorsa isim saat 8 akşam 8 çalışıyorum

• Beğen
Tepkiler: Ali Ozan
bisiklet-C-1073x1536.jpg
Bugün Ataköy marmaray ile bisikletimle ise giderken marmaraydaki guvenlik personeli beni almadı bisikletle saat 07.00 ile 08.30 arası bisikletler alinmiyormus o sırada ogrendim. Malum bu covid19dan dolayı fazlada kalabalık olmuyor. Işe bisikletle gidiyoruz ne anlamak kaldı şimdi bunun bisikletler alınmıyorsa isim saat 8 akşam 8 çalışıyorum
Yapıcak birsey yok malesef, en olur saat bu kadar yaptılar, gönül ister kısıtlama olmasın.

Sırf işe bisikletle gidebilmek için kenara para ayırdım katlanır alacağım ben de. Katlanır bisiklet için sınırlama yok çünkü. Ama tabi ekstra masraf :(

Beni de iki gün önce almadı. Saat 16.20'de gelmiştim. 17.00'den sonra almıyor sanıyordum. Sabah 11.00'de Gebze'den Maltepe'ye gittim, sonra almayınca ne yapsam bilemedim, otobüsler alır mı diye iett aradım ama onlar da saat 22.00'den sonra alabiliyormuş ya da boş olursa şoförün insiyatifine kalmış dedi, ancak Gebze'ye giden otobüs hep dolu olduğu için şansım olmayacağını düşünüp bastım bisikletle maltepe'den Gebze'ye :D İlk defa bu kadar uzun yol gittim, 30 km sürdü 3.5saatte :D

Bende marmaray yogunluk durumunu merak ediyordum. En son mart üçüncü hafta binmiştim o tarihten sonra işi gücü evden yürütmek zorunda dönenlere dahil oldum. Son durum nedir acaba? Bisiklet için izin verilen saatlerde bisiklete yer bulmak sorun oluyor mu? Çünkü sefer ve 10 vagonlu sayılarını azaltmışlardı

Bende marmaray yogunluk durumunu merak ediyordum. En son mart üçüncü hafta binmiştim o tarihten sonra işi gücü evden yürütmek zorunda dönenlere dahil oldum. Son durum nedir acaba? Bisiklet için izin verilen saatlerde bisiklete yer bulmak sorun oluyor mu? Çünkü sefer ve 10 vagonlu sayılarını azaltmışlardı
Konum ve saatte göre çok değişiklik gösterir elbet. Ben Gebze-Maltepe arasını perşembe saat 11.00'de (gebze kalkış) bindimve çok rahat geldim, covid19 nedeniyle 3 koltuktan birisi boş olmak zorunda olduğu halde nerdeyse herkes oturuyordu.

• Beğen
Tepkiler: Ali Ozan
Sorun olmuyor kalabalık değil ki marmaray bisiklet dışı saatlerde bile kalabalık değil. Bisiklete yer oluyor trende
Sırf işe bisikletle gidebilmek için kenara para ayırdım katlanır alacağım ben de. Katlanır bisiklet için sınırlama yok çünkü. Ama tabi ekstra masraf :(
Katlanır bisiklette uğraştırıyor:)

Su vagonlarin bir tanesini, tercihen sonuncu, tum koltuklari kaldirip bisikletlilere izinli yapsalar, hic bir sey ama hic bir sey degismeyecek. Kapasite de degismez, insanlar bisikletlerden rahatsiz da olmaz. Zaten olacak insan gider diger vagonlara biner.

Hayir, yaparsin bir pilot uygulama. 2 ay bakarsin oluyor mu olmuyor mu. Baktin yaramiyor, don eski haline. Ne mal olacak sana?

Ama yok, mektepler olmasa maarifi ne guzel yonetirim kohne kafasi iste.

Eskiden kural yoktu tren zamanı, ayı gibi bisikleti sokuyordun kimse bişey demeden. :) ben de hergün Maltepe - Vezneciler arası Marmaray yapıyorum daha denemedim katlanırı bakalım. ama zor gözüküyor çünkü asansörler bize ait değil hali hazırda, onlara da vatandaşlar koşarak gidiyor. sirkeci gibi yerden 10 kat yukarı döne döne çıkılan yürüyen merdivenler de yorar insanı. Birde şu maske yasağı işi fena bisiklette.

Eskiden kural yoktu tren zamanı, ayı gibi bisikleti sokuyordun kimse bişey demeden. :) ben de hergün Maltepe - Vezneciler arası Marmaray yapıyorum daha denemedim katlanırı bakalım. ama zor gözüküyor çünkü asansörler bize ait değil hali hazırda, onlara da vatandaşlar koşarak gidiyor. sirkeci gibi yerden 10 kat yukarı döne döne çıkılan yürüyen merdivenler de yorar insanı. Birde şu maske yasağı işi fena bisiklette.
Benim geçenlerde okuduğum bir yazıya göre spor yapanlarda (buna bisiklet dahildi), maske takılması zorunlu değil. Ancak yanında taşımakta fayda var.

Marmaray'a biniş saati 19.30 olmuş ama yine de geç. Ben 19.00 diye biliyordum ama değilmiş.. 19.00 olsa, sanki daha bir ideal gibi geliyor bana..

Bu yasak saatlerinde görevliler net mi? Kesin almıyorlar mı yani?

Şansımızı denemeye gerek var mıdır, hiç esneten görevliye denk gelen var mı?

@Gncrvic Evet netler. Zaten sabah şehir yönünde, ve akşam şehirden dönüş yönünde, o balık istifi yoğunlukta bisikleti istesen de sokamazsın vagona. Soksan bile içeride alacağın psikolojik baskıyı yaşamak istemezsin.

Bu yasak saatlerinde görevliler net mi? Kesin almıyorlar mı yani?

Şansımızı denemeye gerek var mıdır, hiç esneten görevliye denk gelen var mı?
Rüzgarlı bir havada, Beşiktaş motorunun iskelesinde ıslanmış halimle, yasağın bitimine yarım saat kala almayan ilkeli görevli arkadaşa selam olsun.

Ben her gün aktif okarak tersane-bakırköy arasında marmaray kullanıyorum bisikletle gittiğim de oluyor şimdiye kadar hiç görmedim görevlilerin yasak saatlerinde almadığını ama vardır elbet almayan.bazen o kadar yoğun oluyor ki iyiki belli saatlerde yasak diyorum. İnşallah aynı yasak gezen emekli amcalara çocuğu ağlayan güne giden teyzelere fln da gelir diyorum ama bunlara gelmeyen yasak neden bisiklete gelmiş anlayamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emrullah1903
Rüzgarlı bir havada, Beşiktaş motorunun iskelesinde ıslanmış halimle, yasağın bitimine yarım saat kala almayan ilkeli görevli arkadaşa selam olsun.
Herşey bazen kurallarla olmuyor, esnek olmak lazım ama gel de bunu anlat

Konu başka yere çekiliyor gibi olmasın. Eski işyerim Aksaray'da idi. Servis olmasına rağmen köprü trafiğinde ruhum bunaldığı için kullanmaz, evden Kadıköy, vapurla Eminönü ve sonrasında Aksaray'da farklı güzergahlardan yürüyüş şeklinde giderdim. Ortalama haftada bir gün de bu işi bisikletle yapardım.
Orada iki yıl çalışıp, işyeri Mecidiyeköy'e taşındıktan bir hafta sonra Marmaray açıldı. O zamanlar biraz hayıflanmıştım, bizim gitmemizi beklediler, diye ama bugün farklı düşünüyorum. Yine her gün metro kullanan bir vatandaş olarak, yer altı raylı ulaşımın insan doğasına uygun bir taşıt olmadığını düşünüyorum. Sadece trafikte hız kazandırıyor. Bugün o şartlar altında olsam ve elimin altında Marmaray seçeneğim de olsa, yine vapur+yürüyüş'ü tercih ederim.

Herkese merhaba;
Boğaz'ın vapur seferlerine kapatıldığı anlarda, katlanır olmayan bisikletlerimizi marmaraya alabiliyor muyuz? Bu soruyu CİMER'den başka nereye sorabilirim ? (Neden CİMER'den bahsettiğim aşağıda görevlinin verdiği cevapta saklı)
Geçen hafta marmaray'da bir güvenlik görevlisine sordum ama, adam aptal çıktı. Vapur ayrı işletme, biz ayrı işletmeyiz. O yüzden saat kuralları geçerli, Anadolu yakasına geçmeniz gerekiyorsa Metrobüse binebilirsiniz dedi. ( Metrobüste o saatlerde almıyor aslında)

Geri