Scudo Sports

Gece 11-12'den sonra şehirler arası bisiklet sürmek

Çevreyolu olarak isimlendirilen yollarda gece sürüşleri çok yaptuım ancak bu yollarda aydınlatma olması avantajımdı. Aydınlatması olmayan şehirlerarası yollara hayatta çıkmam..

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
@gokhantig kalabalık olsan aydınlatmasız yolda da tura çıkılır aslında ama tek olunca olmuyor arkanı dönüyosun karanlık, önüne bakıyorsun karanlık düşsen bayılsan anca sabaha bulurlar. Peşine tilki çakal bişi takılsa göremiyorsun bile bazen yarasalar geliyor bisikletin ışığına falan korku filmi gibi :krsn:

• Beğen
Tepkiler: AbdullaHasan
Birçok defa uzun gece sürüşleri yaptım. Diğer arkadaşların söylediği gibi, gece sürüşü birçok tehlikelerle dolu. Rotayı daha önceden gündüz araba ile gitmekte fayda var. Aydınlatma çok önemli. Önde iki, arkada üç ışık ile gidiyorum. Yolda ne zaman ne çıkacağı belli olmuyor. Karşı şeritte, gözümün önünde uykusuzluk ve sarhoşluk sebebiyle şarampole yuvarlanan kamyon gördüm. Beni yolda kalmış zannedip, güvenli bir mesafede durarak istediğim yere götürebileceğini söyleyen tır şoförü ile de karşılaştım. Gece sürüşü motivasyon ve son derece dikkat ister. Öncesinde azar azar karanlıkta sürerek tecrübenizi arttırmakta fayda var. Zorunlu olmadığı takdirde kesinlikle gece çıkmanızı tavsiye etmem.

Gece şehirler arası sürüş yapan insanlara gerçekten saygım sonsuz. Büyük bir cesaret. Hele ki bazı yollar var yolda gerçekten tek bir ışık yok araba gelmese zifiri karanlık. Ürkmemek için gerçekten cesur olmak gerek.

Kayseri sivas arası gece yarısı vardık ışıklandırmalarımız vardı fakat gece yolculuk yapamak performans için çok iyi olmasıyla beraber riskleri artırıyor coban köpek leri gece bize cok zor anlar yaşattı mümkünse köpek düdüğü alın ekipmanınıza ve birde bisikletinizdeki en küçük arıza size büyük problem ler yaşatıyor gece iyi yolculuklar dilerim şimdiden

@İsak_527@hotmail.com
Hocam bende bir Sivas'lıyım ve o yolu çok gittim araba ile. O yollar diğer yollardan çok daha tehlikeli ki kurdu kuşu bütün orada. Ayrıca çok tehlikeli yokuşlar var, özellikle inişler çok çok tehlikeli. Mesela Sivas/Gürün/Kayseri yol ayrımından Gürün tarafına sapıp oradan Kayseriye geçilecekse yokuşlardan dolayı o yollar bitmez. Özellikle o bölgede çok kaza oluyor, SİVAS/Gürün yapmak kesinlikle aklımda ama o bölgede karanlığa kalan kurda kuşa yem olur bu çok net.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR;
Ekipman yetersizliği ve kondisyondan dolayı sakatlanma ihtimalime karşı maalesef rotayı iptal edip uzun mesafe antrenmanları yapmaya başladım. 90-100 kilometrede kendimi sınamadan maalesef yola çıkamayacağıma karar verdim. Ayrıca bu sürede kendime yeterli ekipmanları toplamayı düşünüyorum. TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM. :)

@KitapSeverHocam benim memleketim Gürün , rota üzerinde yüksek rakımlı yerler de var (Yagdonduran geçidi vb.) Kesinlikle bisikletle gece gidilmemeli diye düşünüyorum . Dediğiniz gibi Kurt , çakal , domuz her türlü yabani hayvan var .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@keremkucuk041 Hocam Gürün'ün neresindensiniz? Ben orada 4.5-5 yıl yaşadım. Yağdonduran geçidi taraflarında zaten çok kaza oluyor maalesef...

Şöyle yapabilirsin sabah 5 gibi evden çıkarak plan yaparsan daha iyi olur

@KitapSeverGürün'ün sularbaşı köyü ama yakın akrabalar İzmit'te . En son Mayıs ayında gittik. Benim ikinci gidişimdi ...

Kütük İzmit zaten , Dedemler 1974 'te gelmişler .

Gürün merkezde de Ketençayır Mahallesi'nde oturuyormuş babamlar ama şuan orası dedemin kardeşine ait .

@keremkucuk041
Oraları bilirim, ilginç bir durummuş internet üzerinden Gürünlü birisiyle karşılaşmak. Gürünün insanını çok sevdim açıkçası, özellikle terminal esnafı çok iyidir. Yukarı taraftakiler biraz çakallık peşinde ama genel olarak insan kazıklama peşinde olmayan gerçek esnaflığı gördüğüm sayılı yerlerdendir. :) Tabi oraya gitmeyeli 4-4.5 yıl oldu. Artık seneye veya daha sonrası falan kesinlikle bir Gökpınar-Şuul vadisi turum yaparım diye düşünüyorum. :)

@KitapSeverGürün-Darende turuda olabilir , orada da gezilecek güzel yerler var . Arası 40km ama baya tırmanış var gerçi :)

@keremkucuk041
Evet oraya da gittim, Somuncubaba turu çok güzel olurdu. :)

@KitapSever bence birçok risk var gece sürüşlerinde.

• hayvanların çoğu gece avlanıp gündüz aktif dinlenir. Domuzlar, çakallar, fareler, tilkiler, köpekler vs. gece daha aktif olduğundan güzergahınız üzerindeyse size sorun çıkartabilir.
  • Gece alkollü sürücü ihtimali daha çoktur.
  • Gece dikkat dağılması yaşayan, göz problemi olan, uykusu olan sürücü sayısı gündüze göre çok daha fazladır.
  • Bir problem yaşarsanız en yakın yerleşim birimine gitmeniz çok daha zordur, dolayısıyla tamir şansınız da daha düşüktür.
Bu nedenlerden dolayı, şehirlerarası yollarda Batı Avrupa’da dahi kimseye rastlamazsınız geceleri.

Bunların haricinde kulaklık taktığınızdan bahsetmişsiniz. Bana kalırsa bunun kanunda da yasaklanması gerekir. Çok tehlikeli bir şey bence. Herhangi bir araç sesi, yaya sesi, korna vs. duymak durumundasınız. Müzik dinleyerek seyahat etmek elbette çok keyifli ancak trafiktesiniz ve tehlikeye davetiye çıkarıyorsunuz. Allah korusun sizden kaynaklı bir kazada hem kendiniz hem karşı tarafı tehlikeye atmayın. Biraz apaçi eylemi olsa da çok istiyorsanız Bluetooth hoparlör takıp dinleyin :)

Sabah 4 gibi evden çık. En kötü 20 avg desen 10 saat sürüş süren olur. 5 saatte yarıya yani dönüş noktana geldin desek 9’da oradasın. Hadi yolda mola verdin de fazla fazla 10 olsun. Yat dinlen öğlen sıcağını yeme malum mevsim olarak zorlu hava şartları var. 2 gibi tekrar yola çık hatta sıcak geçmemişse 3-4 bile yaparsın onu. Çok rahat hava kararmadan evine girersin.

Sorunun cevabı bu değil elbette ama tavsiye ettiğim bi alternatif sadece:);)

Geri