Scudo Sports

Gece bisiklet sürerken nelere dikkat etmeliyiz?

Velespitli Seyyah

Keşfetmek Güzeldir...
Tepki
1.640
İsim
Sabri
Bisiklet
Carraro
Velespitli Seyyahtan herkese merhaba; gündüzlerin kısalması ve gecelerin uzaması sonucu bisiklete gece karanlığında binebilir hale geldik. Gece bisiklete binmek te bize ekstra tehlikeler ve riskler meydana getirmekte. Başımdan geçen bir anı ile almamız gereken tedbirlerden sohbet eşliğinde bahsederek bir video hazırladım. Umarım faydalı bir video olmuştur. İyi seyirler dilerim.

Sosyal Medya Hesaplarımı Takip Etmeyi Unutmayın :)

YouTube: (link)
Facebook:(link)/
Twitter: (link)
Instagram:(link)/
Strava : (link)

Scudo
@Üye Adı

Yeleğin rengi önemli değil fosforlu bir renk olsun yeterli . (Videoda belirttiğim gibi) :)

• Beğen
Tepkiler: salih67
Arkadaşlar velespitli seyyahın kullandığı ışıkların linki :D
Ön ışık (link)
Arka Işık (link) :D

Abi hiç kusura bakma ama bu linktekileri kullandığını söylüyorsan karanlığı hafife aldığını düşünmeye başlayacağım...

• Beğen
Tepkiler: Serrchi ve salih67
Arkadaşlar bu ekipmanlar kesinlikle olmalı. Gece sürüşleri bu malzemeler ile birlikte, tecrübe ve ÇOK DİKKAT ister. Birçok defalar gece sürüşü yaptım. Gün batımından gün doğumuna kadar, gecenin her saatinde defalarca sürüşler yaptım. Gündüz karşılaştığımız tehlikeleri hepimiz biliyoruz. Gece ise bu durum ikiye, üçe katlamaktadır. Her ne kadar güçlü aydınlatma da kullansak, yerde gördüğümüz yabancı bir cisme karşı tepki süremiz kısalıyor. Yan tarafları görme mesafemiz zaten çok az. Ön ve arkada iki ışık kullanıyorum. Öndeki ikinci ışığı yüksek hızlarda açıyorum. Şehir içinde ve kavşaklarda ışığı çakar konumuna alabilirsiniz. Gece sürüşlerine akşamın erken saatlerinde ve sabah gün doğmadan bir kaç saat önce başlayıp, bu süreleri zamanla uzatabilirsiniz. Gözünüz sürekli ışığın aydınlattığı yerde, kulağınız da dışarıdan gelecek seslere açık olsun. Müzik dinlerseniz, kulaklığın birini takın. Gündüz vaktiniz varsa gece sürmeyin. Herkese emniyetli ve keyifli sürüşler dilerim.

@JusTiMe

400 lümenlik X2 olunca iyi ışık oluyor. Sıkıntı yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
insan görünümlü hayvanlar azaldığı için gece sürüşünü daha güvenli buluyorum. şehir içinde sürüyorsanız zaten her sokakta aydınlatma var. görme probleminiz olmayacak. sadece farkedilebilirlik adına flaşörlü ışık kullanmanız yeterli. ben gece sürüşlerini her zaman daha keyifli ve güvenli buluyorum

• Beğen
Tepkiler: Velespitli Seyyah
@makaram

Yoğun trafiğin olduğu yollarda bulunmamak bizler için en güvenlisi olacak.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
1 wattlik arka kırmızı çakar ve ön far magicshine mj816 1400lümenlik far ile sabah körü ve akşam iş çıkışında hep yanarlar :) Magichinenin en güzel tarafı 2 geniş alan aydınlatma ve 1 uzun menzilli aydınlatma özelliği.. Bir çok kez ciddi kazadan kurtardı beni, özellikle karanlıkta yagmurlu havalar ekstradan dikkat ve ezbere bildiğin yollardan gitmek. Bu sabah yagmurda sürerken farın gücü sayesinde zaten hızım 35 civarı iken belediyenin açmış oldugu süpriz derin su dolu çukurken kaçtım. Normal farla görmem mümküjn değil.. Bu yüzden mümkünse güçlü ve geniş alan aydınlatan far almaya çalışın, çakar vs kullanmayın pek işe yaramıyor

Not: Profil resimde gordugunuz far (uzun menzilli p7led 10watt-geniş alan 2xcree xp-g 5watt) :) aşağıda foto temsilidir, bu şekilde aydınlatma en iyisi.
816e_night.jpg

kuzey ankara girişindeki çok katlı bloklar gibi, pavyon ışıklarımı yakıyorum, allı morlu yana söne dolanıyorum.

@Velespitli Seyyah

ben de öyle tahmin etmiştim de, bir de senden duyayım istedim..

gece sürüşlerinde kendi güvenliğim için sarı yelek giyerim kimse de gık diyemez :D

Geri