Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Genel asfalt kullanımı için dış lastik tavsiyesi?

Veysel Yılmaz

Aktif Üye
Tepki
65
Arkadaslar tekrardan merhabalar.Yaz için hazırlıklarıma bomba gibi devam ediyorum kendimce :)
2011 model Sedona Borla'mla beraber gelen cst'nin standart dag lastiği her ne kadar ömrü ve tutuşu konusunda sıkıntı cıkarmaasa da, gerçi tutuş kalitesini bilemeyecegim, sadece diger lastiklerle karsılastırıldıgında bariz bir farkının oldugunu bildigim için güzel bir dış lastik almak istiyorum.

kadrom 18" ve 1.80 boyunda 92 kiloyum.haliyle bu cüssenin bu bisiklette olusturacagı görüntünün altına 1.50'lik bir lastik almak lastik yokmus izlenimi yaratabilir ve rahatsız edebilir düşüncesinde oldugumdan o boyutları konusunda bilgi almak istiyorum.1.75-1.90-2.10 almam arasında ne gibi farklılıklar olusur hangisi bana gider mesela?

Ben özetle istediklerimi belirteyim.Genel itibariyle evden okula veya merekezde çarşıda kullanacagım için çok büyük oranda yüzde 99 arazide kullanmayacagım bisikleti fakat dag bisikleti gerekecek kadar çukurlar ve tümsekler varoldugundan bana uyacak yoldan kopmayacak bir lastik almak istiyorum.Sürüş rahatlıgı getirip yol direncini zayıflatsın diye neredeyse dişsiz düz bir lastik almak benim gibi tecrübesiz arkadaslar için riskli oldugundan daha az dişli - yada artık nasıl olmak gerekiyorsa yer yer kücük cukurlarda beni sıkıntıya düşürmeyecek çok kaygan olmayacak fakat bana hız katacak dış lastik önerileri istiyorum

-Öncelikle marka model önerilerinizi alayım-mümkünse eger alabilecegim uygun yerler konusunda da tavsiyeler alabilirim.2. el düşünmüyorum duruma göre degerlendirebilirim-BÜTÇEM ise yaklasık 100 tl gibi.yani cok saglam birşey alabilirmiyim merak konusu fakat duruma göre onu da düşünebilirim.

Şimdiden teşekkürler

Scudo
ince lastik ile çabuk hızlanırsınız fakat yol tutuşu daha az olur ince lastiğin, kalın lastikle geç hızlanırsınız ama daha iyi yolu kavrar(eşit lastik tipleri için).Ben schwalbe big apple 2.35 ile schwalbe maraton extreme 2.00 kullanıyorum.Her ikiside asfaltta çok iyi fakat özellikle maraton extreme bütçeni baya aşar ama parasına değen bir lastik.Bildiğim kadarıyla orta performans olarak maxxis overdirive modelleri var onları forumda kullananan arkadaşlar vardı çoğuda memnundu onlardan 1 çift alabilirsiniz :)

Maxsis larsen TT kullanıyorum yolda ve arazide beni hiç üzmedi.Kışın Uludağdan karlı bir zeminde 50 yi gördüm bu lastiklerle.Sıfırı 140 tl civarı ve oldukça hafif bir lastik :in:

• Beğen
Tepkiler: Veysel Yılmaz
Öncelikle cevap veren iki arkadasıma da tesekkürler

@Batuhan Keleş
Yani ikisinin arasında orta yolu bulmak tamamen bana uyacaktır fakat benim için önemli olan ilk adım güvenli sürüş o yüzden yol tutumunun iyi olmasını istiyorum.bütcemi artırabilirim sadece 600 liralık bisiklete bi o kadar daha masraf yapınca birazcık icim acıyor bazen.acaba bir satıcıyla anlasıp ona böyle parca parca ödeyip bütün aldıklarımı icerecek bir bisiklet mi alsaymışım diye :) işin şakası bir yana insan kullandıkca ögreniyor aslında mesele burdaymıs o yüzden daha iyisini istemek kadar dogal birşey yok sanırım :)

marathon extreme zaten şu an alınabilecek en iyi lastik durumunda benim gözümde.O kadar cıkamayabilirim fakat big apple için nasıl bir kullanım yolu öneriyorsunuz?arastırıp bakacagım resimdende az cok belli olur tabiki..bir de lastik patlama durumu.Birdefa basıma gelmiş olsa da onda da zefal'in lastik arası şeritini kullandım o gün bugündür bir sıkıntı yasamadım.bunlar da da böyle birşeye gerek var mı?Ne kadar saglam lastikler..tabiki çiviyi önleyecek lastik beklemiyorum ancak arada elbet fark olmalı degil mi?

@tunahan beyhan

evet forumda bu aralar sıkca tavsiye edilen bir ürün haline geldi sanırım.Maxxis larsen tt peki boyutu kac?
karlı zeminde bisiklet kullanmak huyum degil malum önümüz yaz daha slim birşeyler istiyor insan :)

ayrıca alabilecegim yer de önerirseniz sevinirim.
sahibinden tarzı sitelere zaten sürekli bakıyorum burada 2. el ve pazarı da takip ediyorum fakat kesin karar vermeden bir sonuca varmak istemiyorum.

Şimdilik Önerilenler:Schwalbe big apple 2.35, Maxxis Larsen TT

peki Rubena için ne diyorsunuz?Michelin'in alınabilecek modelleri hangileri?Ritchey lastikte nasıl bir performans sergiliyor?

big apple türkiyede satılmıyor sanırım ücretli ikinci el bölümünde satıcıların birisinde var, ben forum ozan aakçay arkadaşımızdan 1 çift big apple ile 1 çift ultra light schwalbenin iç lastiklerini 110 tl civarı birşeye almıştım yeri gelmişken bir kez daha ona teşekkür ederim :) Lastikleri aldığımızda sadece daha önce sanırım bir cam girmiş ama dış lastiğe zarar vermemiş demişti satıcı ve bizde eylül yada ekim gibi almıştık ve bugune kadar patlamadı gayet iyi lastik.Balon lastik olduğu için hafif bir amortisör görevide görüyor.İngilteredeki sitelerde genelde lastikler indirime giriyor oralarada bakabilirsiniz veya türkiyede de belki bu yeni sezonda getirmiş olan firmalar olabilir araştırın genede.buradan lastiklerin özelliklerine bakabilirsiniz.
(link)
(link)
Gelecek hafta sonu isterseniz lastiklerin bisiklet üzerindeki fotolarını çekebilirim.

@Batuhan Keleş

Özellikle verdiginiz ikinci link schwalbe'nin kendi ürünlerini karsılastırmak adına oldukca hosuma gitti.big apple'ı arastırdım biraz.0'ı ne kadar türkiyede dediginiz gibi bulamadım ama türkiyeye free shipping yapan bir kaç satıcıya ulastım sanırım.Muhtemelen adet fiyatıdır ancak yine de bir sorayım bu fiyat uygunmudur?

(link)

peki bu ürün nasıldır acaba?fiyatı daha uygun bir schwalbe giriş modeli sanırım?

(link)

fiyatlar konusunda bir bilgim yok uzun süredir lastik piyasını takip etmiyorum.Ben ebay den birşey almadığım için birşey diyemeceğim.Evanscycles dan alışveriş yapmıştım memnun kaldım, chainreaction diyede bir site var ama orada kargo ücretleri pahalı oluyor.Diğer ürünü bilmiyorum ama oda iyidir :)

sonucta az cok schwalbe olmasının bir degeri vardır elbet.Tahminimce cst veya rubenaya göre daha üstün bir marka ve giriş modeli bile hakkını verse gerek.
ebay fiyatlarını bahsettiginiz sitelerden karsılastırma yaparak düşünebilirim.

Evet arkadaslar baska öneriler?verilen önerileri alabileceigm yerler bilenler varsa internet'ten almam problem degil o acıdan yararlı linkler bekliyorum herkesten.

@özgür çelikkaya

Peki nereden alabilirim üstadım nasıl aldınız nasıl tavsiye edersiniz?

Ben avusturya'dan bir arkadaşım vasıtası ile getirtmiştim. Burada da vardı, ama pahalıydı. Şu an bakıyorum, burada da kalmamış. Erdoğanlar bisiklet getiriyordu, bu sene mondial modelini koymuşlar onun yerine. Fiyatlar biraz fazla malum, ama değdiğine emin olabilirsiniz. Extreme, dureme, mondial... Hepsi muhteşem lastikler.

• Beğen
Tepkiler: Veysel Yılmaz
evan cycles'dan alabiliyorum eger türkiye içi fiyatları cok fazlaysa arada gereginden fazla fark varsa yurt dışından alabilirim ancak total'de 5-10 dolarlık fark için o kadar zaman beklemeye gerek yok.
schwalbe'yi gecen sene daha cok bisikletci satardı, aramalarımı sürdürecegim fakat marathon serisinden her hangi bir ürünü alırsam gercekten de memnun kalacagıma eminim.
Maxxis larsen tt öneren bir arkadasım olmustu burada.Fiyatı evancycles'da neredeyse marathon extreme'den daha pahalı, bu sebeple tamamen schwalbe'ye yöneldim ve gerçekten de lastigin resimlerinden dahi yol tutuşunu ve hızlanmada etkisinin nasıl olabileceginiz tahmin edebiliyorum.
aramalarımı sürdürecegim.gerekirse erdoganlar bisikletle iletişime geçmem gerek sanırım.

Merhaba arkadaşlar. Konu biraz eskimiş ama genede yazayım dedim. Geçen hafta Almanyada starbike firmasından big apple siparişim geldi. Toplam 65 euroluk alışveriş yaptım. Gümrük felan hiç takılmadan 13 günde geldi. En uygun burasıdır tavsiye ederim. Big apple 32 psi da kullandım fena değil arazide rating Ralph gibi değil ama silik lastiğe göre fena değil. 20 psi da kullanacağım. Eminim çok konforlu olur.

Geri