Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Geotech hangi ülkenin malı

bende yazayım bişeyler dedim bir türk firması tarafından ( delta bisiklet )tayvan da american mosso fabrikasında üretiliyor birde en iyi kadroların hepsinin fabrikası tayvanda bunda nevarki :)
 
Scudo
Ya ben daha geçen gün Delta'dan City Bike - GEOTECH LIFE 28 aldım. Hangi ülkenin diye sordum Ankara'da montajı yapılıyor ama kadroları Alman malı dediler. Burada ise Çin Tayvan malı deniyor! Hangisi doğru? :p
 
  • Beğen
Tepkiler: sercan gündüz
Bende Geotech kadroların diğer tüm kadrolar gibi Taiwan da üretildiğini sanıyorum ama bu konuda en doğru açıklamayı en kısa zamanda Ulaş Bey yaparsa sorunun cevabı netleşecek...
 
  • Beğen
Tepkiler: sercan gündüz
Merhaba Arkadaşlar,

İş yine bana düştü :)

Geotech Delta markalarından biridir.

Yurt dışından malzemeleri geliyor Türkiye'de montajı yapılıyor. Kadrolar Tayvan'da üretiliyor çok iyi bir firma tarafından. Marka bisikletlerin kadrolarını yapan Mosso tarafından.

Vites fren takımı singapur ve japonyadan geliyor. Malum Shımano kullanıyoruz ve shımano nerede üretiliyorsa oralardan geliyor..

Bazı modellerde Michelin lastik kullanıyoruz Fransa'dan geliyor

Manitou amortisor kullanıyoruz Amerikadan geliyor

RST kullanıyoruz Tayvandan geliyor vs vss


Yani kısacası şurası diyebilmem mümkün değil..

Bütün markalar gibi Geotechde bir çok ülkeden gelen malzemelerle toplanıyor...

Delta kalitesiyle Geotech aldıysanız emin olun hiç pişman olmazsınız..

Güle güle kullanın
 
Arkadaşlar bunların hiçbiri çin malı değil çin lerin yaptığı bisikletler ortadayken neden bu bisikletlerer çin malı diosunuz ki şu çift amartisör çin malları vs. biliosunuz onlar hakiki çin malı ama bunlar, sadece dağıtılırken işlem için çine bi uğruyo..
 
  • Beğen
Tepkiler: sercan gündüz
Kadrolar Tayvanda üretiliyor. Çocuk bisikletleri hariç bütün modellerin montajı Tayvanda yapılıyor. Tayvan bisiklet konusunda çok iyi bir durumda. En iyi dünya markaları bile Tayvanda hatta Çinde yapılıyor.

Hatta bakın Specialızed ve Geotech Bisikletlerinin üretimi aynı anda aynı fabrikada yapılıyor.

Dünyaca ünlü ve dünyanın en iyi bisikletlerinden Specialized bisikletlerle aynı fabrikada aynı kalitede yapılıyorsa kalitesini artık siz düşünün. Bundan başka söze gerek yok sanıyorum

http://i199.photobucket.com/albums/aa51/ulasbaydar/IMAG0193-Kopya.jpg

http://i199.photobucket.com/albums/aa51/ulasbaydar/IMAG0188.jpg

http://i199.photobucket.com/albums/aa51/ulasbaydar/IMAG0194.jpg

http://i199.photobucket.com/albums/aa51/ulasbaydar/IMAG0197.jpg
 
Her ülkenin ihtisaslaştığı konular var Türkiyenin de otomobil olduğu gibi.Bunlar mesele değil bence.Marka önemli.Ama kalkıp süpermarketten 150 liralık bir şey alıyorsanız birşey diyemem.İşte o tam tabiri ile Çin malı...
 
Selamlar,

Geotech life bisikletimin lastiğinde Mongoose yazıyor. Açıkçası merak ettim nedir ne değildir diye. Gayet iyi duruyor lastikler, ama kalitesiz ise değiştirebilirim de. Asfaltta kullanıyorum genellikle...
 
Aynı fabrikalarda üretiliyor olabilir. Fakat markaların AR-GE için harcadığı zaman ve para farklıdır. Specialized, Scott vs. gibi büyük firmalarda yüksek mühendislik hesaplamaları yapılıyor. Bu hesaplamalardan sonra kadroların ne biçimde ve hangi alaşımlarla üretileceği kesinleştiriliyor. Mesela Merida ve Giant, Specialized'ın fabrika üretiminde eli vardır. Ama geçenlerde bir bisikletçide ortak olduğum konuşmada şunu öğrendim.

Atıyorum Specialized bir kadro üretecek ve bunu tüm hesaplamaları tasarımı herşeyi hazır. Giant'ın fabrikasında üretilecek. Buna göre Giant'la anlaşma yapılıyor. Şu şu alaşımlar ve teknikler kullanılacak ama bunu benim kadrolarım dışında başka hiçbir üretimde kullanmayacaksın tarzında anlaşmalar var. Kadroların alaşım seviyeleri var. A1, M4, M5, karbon kadrolar için şu anda hatırlamadığım bir takım sayısal numaralandırmalar var. Yani aynı fabrikada üretilmesi iyi birşey ama aynı kaliteye sahip olacak diye bir olay yok.

Sonuçta firmanın Ar-Ge ve üretim tekniklerine yatırdığı bütçeyle alakalı birşey bu. Zaten firmayı büyük firma yapan da o dur. Bisikletlerini de iyi bisiklet yapan o ince hesaplamalardır. Maalesef genelde bisiklet alırken üzerindeki komponentlere gözümüz kayıyor. Hemen üzerinde ne vites sistemi, fren sistemi vs. var diye bakıyoruz. Bazen ben de aynı hataya düşsem de aslında çok yanlış birşey. Sonuçta bir bisikleti iyi yapan üzerindeki komponentler değil, kadronun sağlamlığı, esneklik derecesi, hafifliği falan filandır. Komponentlar her zaman değiştirilebilir.

Tayvan'da üretilmesi konusuna gelecek olursak. Tayvan ya da Çin'de üretim diye hiçbir marka kötü olamaz. Sonuçta çoğu markanın bisikleti el yapımı ve bu emek isteyen bir iş. Çin ve Tayvan'da da iş gücü fazla ve üretim için gereken maliyet de haliyle az. Orada bir doktorun aldığı aylık maaş sizin buradaki cep harçlığınız kadardır emin olun. Böyle olunca bütün firmalar da mallarını orada ürettirirler. Ama olay sadece üretim. Yani üretilirken kullanılacak malzeme, alaşım, teknik falan bütün bu değerler firmaların istekleri doğrultusunda karşılanır. Düşünün ki evinize boya yaptıracaksınız. Saati 10 liraya gelen bir boya ustasını mı çalıştırmak istersiniz yoksa saati 1 liraya geleni mi?
 
Eğer ileri düzey bir kullanıcı değilseniz ve yeterli bütceniz yoksa, iyi bisiklet için yerli malı en iyisi oluyor. Tabi yerli markaların içinde de müşteri ile arasındaki ilişkinin en iyi olduğu markayı seçmek en doğrusu oluyor. Geotech de bunlardan birisi gibi.. Tabi diğer markaların kendilerini ön plana çıkarmak için nasıl her yola başvuruyorlarsa, Geotech ile ünlü markaların bisikletlerinin aynı fabrikada üretilmesi de bu marka için artı bir özelliktir ve bunu müşteriye sunması da yerindedir. Neyse gene de siz haklısınız hadi gelin geotechi itin bi' tarafına sokalım.
 
Hazır Mosso'ya kadro yaptırıyorken biraz da maşa getirse ya delta.26'' 28'' maşa kara borsa.Mosso,tüm Avrupaya,son derece uygun fiyatlı maşa ihrac ediyor.Bizim ülkemizde maşa altın gibi.Arayın da bulun.Dün "Mosso forks" şeklinde arama yaptım,maşalar saymakla bitmedi.
 
mosso düz maşa konusunda dediklerinize katılıyorum bi firma da ürünün distürbitörlüğünü alıp memlekete getirmiyor sedonadan başka düz maşa satan bi firma yok onlarda 1.200 gr lık maşaya 150 tl isteyecek kadar iyi niyetli insanlar!!! eminim ki mosso türkiyeye gelse bir çok mtb kullanıcısı sürekli kullanmasa bile bir tane ellerinde bulundurmayı isteyecek.
 
@özençekçen

Getirmezler çünki aynı çeşitlilik ve fiyatla türkiyede bu kadar maşa satılırsa,bisiklet satışları bu işten fena etkilenir.Türkiyede ticaret,"firmaları korumak" üzerine kurulmuştur.Tüketici sadece "Yolunacak kaz" dır.Bunların,tüketici eksenli hiç bir iyi niyetli girişimi de görülmemiştir.Son olarak,internet üzerinden yapılan alışverişlerdeki 150 avro'luk limiti bile ne yapıp edip 75 avroya çektiler.İşte vahşi kapitalizm budur.Asla size hareket alanı bırakmaz.Merak etmeyin.Bir firma çıkıp şimdi türkiye'ye bisiklet maşası ithal etmeye kalksa,ne yapar eder engellerler.Engellenmiştir de.
 
@yighitjan

o zaman şunu tartış nerdeyse bütün kadrolar tayvan'da üretliyor bütün bisikler tayvan malı mı? Ford burada üretiliyor ford türk malımı ??gereksiz tartışmalar bunlar
 
Herkes kendince birşeyler söylemiş. Ulaş Bey sağolsun aydınlatıcı bilgiler vermiş. Yine başka bir arkadaşımız aksi tez savunan güzel açıklamalar yapmış. Öncelikle şunu belirtmek isterim; her zaman inandığım bir düstur vardır. "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz" şeklindedir bu. Burada yapılan açıklamalar sayesinde (özellikle Ulaş Bey'in açıklamaları) bisikletimin üretim ve montaj yeri hakkında bilgi sahibi oldum.

Gelelim benim yorumuma; Geotech Street'im var (28" Şehir bisikleti), memnun olmadığım tek şey dış lastikleri. Onları da önümüzdeki sezon başlarken Continental Contact (veya Travel Contact) ya da Michelin Tracker ile değiştirmeyi düşünüyorum. Bunun dışında bisikletimden çok memnunum. Biraz ağır ama aslan gibi maşallah. Herkese bisikletiyle mutlu olmasını, dolayısıyla seçimlerini yaparken dikkatli bir şekilde ve iyice araştırmasını tavsiye ederim.

Benim adım Hıdır, elimden çıkan yazı da ancak budur. :)
 
Geri