@spawndruid
Selamlar;
Aşağı yukarı 1 aydır Ascent disc kullanıyorm ve 250 km den fazla yol yaptım. Haftasonları pedallamak haricinde haftaiçleri de hergün ulaşım amaçlı olarak kullanmaktayım. Yaşadığım problemleri, almayı düşünen arkadaşlar ve hali hazırda sahip olan arkadaşlar için paylaşmak istiyorum.
1. Vites ayarları stabil değil özellkle ön tarafta yük altında 2 den 1 e düşerken, arka tarafta da 5 ve 6 sıra da değişim yapmakta nazlanıyor. (Bisikletçiye her gittiğimde ayar yaptırıyorum.)
2. Ön sol aynakol 2 defa yerinden çıktı. Delta (kadıköy) bisiklet bunun üzerine her iki kolu da pullu somun ile sıktı.
3. Disk frenler stabil kalmıyor, sürekli sürtmemesi için ayarlamam gerekiyor.
4. Her iki frenin sol balatası yerine tam oturmadığı için diske sürtüyor. (Bir süre önce başlayan, ne kadar ayar yapsam da sürtünmeye engel olamam nedeniyle incelediğimde farkettiğim birşey.)
Almayı düşünenler için bisiklet ile ilgili yorumum:
Bence fiyatına göre iyi biri bisiklet disk frenle ilgili problem aslında ciddi birşey düzeltilemsi gerekiyor ama nerde ne kadar disk ile ilgili yorum okusam hepsinde bu tarz (sürtünme) problemlerden bahsediliyor. Çözümü de sürüşü zorlaştırmayacak kadar sürtünmesine problem gözüyle bakmamak. Vites ile ilgili problem yukarıda okuduğum postlardan birinde geçiyordu ayna kolun alivio ile uyumsuzluğundan olabilir. Bence deltanın bu problemle ilgili şikayetlere kulak verip üzerinde çalışması gerekiyor. Ayna kol ile ilgili benim şikayetime başka bir yerde de rastladım, bunun üzerinde de çalışılsa ve bu problemler giderildiğinde ortaya hakikaten fiyatına nispeten muadillerinin çok çok üzerinde bir bisiklet çıkıcaktır.
Sonuç: Başlangıç için yeterli bir bisiklet, kullanımı keyif veriyor.