Scudo Sports

Geotech'in Harika 2009 Modelleri

@spawndruid

hayır sadece 1 seferlik, beelki sonralarda birazcık bozulur.

vitesi bilmiyorum da, fren ayarını yine de öğrenmende yarar var basit bişeydir..

• Beğen
Tepkiler: ulas ve spawndruid
Scudo
Yeniden merhaba,

Bisikletin bazı ayarlarını öğrenmekte fayda var. Kablo olayı çok basit bir çözümü var. Yeterki yapmak isteyin. Yapmanız gereken fren telini elinizle çıkartıp geçirmek istediğiniz yerden geçirin.

Vites ayarı konusuna gelince bakıyorum internetle bayağı bir ilgilisiniz bir sürü vites ayar yazıları var onları incelemekte fayda var.

Dağa bayıra girmek vites ayarını bozmaz ama zamanla yeniden gözden geçirmek gerekir.

Yani kısaca demek istediğim bisikleti lütfen vites ayarıyla yargılamayın çözemiyor veya çözdüremiyorsanız bana yollayın yapıp size geri yollayayım

(link)
(link)
link paylasimi site kurallarina uygunmu bilmiyorum ama vites ayarlari ile ilgili buldugum
iki linki paylasayim belki ayni problemi yasayanlara faydasi olur
birde bu sitede cok guzel bilgiler var benim gibi yeni baslayanlara tavsiye ederim

evet mtbtr.com da benim çok şey öğrendiğim sitelerden birisi.
birde youtube ta video araması ile çok faydalı eğitim videoları bulabiliyorsunuz.
benim işime yarayan en favori videolarım : (link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: spawndruid
bugun tekrar bi deneme surusu yaptim 30 km uzeri yol yaptim parkurun cogu inisli cikisli cukurlu cogu etabinda yol dahi yoktu bisikleti baya zorlayip deneme firsati buldum
on disk fren kablosunu sonunda olmasi gerektigi gibi yaptim alet kullanmadan elle cozulen bir problem
arka vitesler gayet iyi egimde super atiyo seri ve sorunsuz hic sorun yasamadim
on vitesler duz yolda sorunsuz calisiyor plastik korumaligi disa dogru aldim biraz jonta ve daha buyuk vidalar kullanarak simdi hic bi yere surtmuyor duz yolda sorunsuz atiyor
yalniz egimde yetersiz bir turlu vites degismiyor 3 ten 2 ye yada 2 den 1 e atmio sadece egimde problem var arka ise egimde bile super ve seri
biraz daha tecrube ettikten sonra one daha iyi bi sistem takicam su an uzerindeki donaninim yetersiz belki baskalarininda bu sekilde sikayeti varsa diger bisikletlere farkli bir donanimla piyasaya sunulabilir
amartisor super cok islevsel baya konfor sagladi bana
pedallarinda dayanikli olmasi iyi bir iki kere fazla yattim yere surtturdum metal alasimli olmasi sevindirici
frenler hic sorunsuz calisiyor her turlu ayarini benim gibi hic anlamayanlar bile yapabiliyor bu arada bozulcak diye korkmayin kurcalayin kurcalarken bisikleti kesfediyorsunuz
su an tek memnuniyetsizligim on vitesin seri olmamasi ve egimde zorlanmasi
fiyatina gore guzel bir bisiklet alicak herkese tavsiye ederim (on disli vites kisminin biraz daha calismasi lazim daha iyi bi sistem takilmali kanimca)
23 mayis 2009 arazide yaptigim deneme surusu sonrasi ve ayarlamalardan sonraki geotech ascent disk alivio bisikletimin yorumlaridir alicak arkadaslarin dikkatine sunulur

videolar cok iyiymis emrah arkadasa tesekkurler
bilgilenmek amacli guzel videolar izlemenizi tavsiye ederim

aynı mesajı 3 konuya birden yazmana gerek yok bence :)

dün kontrolleri yaptırdıktan sonra herhangi bir şikayetim kalmadı zamanla düzeliyor zaten ama benimki hidrolik disk fren olarak geldi hidrolik kablosu kalın olduğu için de kadrodaki yerlere oturtabilmek için kadronun biraz işlemden geçmesi gerekti bu sırada da doğal olarak boya biraz kalktı aldığım yerde elden geldiği kadar düzeltti zaten hiç belli olmuyor dikkatli bakılmadıkça ama bunun kullanıcıya yapılması gerek diye düşünüyorum en azından verilen siparişe göre bir işlem yapılabilir sonuçta öyle gelmesiyle toplandıktan sonra işlemden geçmesi arasında bir fark olur diye düşünüyorum :) tabi bu bir öneri siz daha iyi bilirsiniz sonuçta :)

• Beğen
Tepkiler: spawndruid
Bir bisikletde neyin sorun olup neyin olmadığını anlamak için biraz mekanik (bisiklet bilgisi), biraz araştırma ve az da hoşgörü gerekiyor sanırım.
bir çok hareketli komponentden oluşan bir makinanın temel ayarlarını bilmek
bir bisiklet sever olarak beni yolda bırakmayacak değerli bir bilgi.
yeni aldığım ayakkabıyı satıcının bağlaması beni rahatsız eder.
bu yüzden yeni aldığım ascent in ön aktarıcı sorunları beni rahatsız etmedi.
araştırdım..
sorun şuydu,
http://img194.imageshack.us/img194/8418/78790535.jpg
aktarıcının ok yönünde ileri geri salınımı vardı.
bu da vites geçişlerinde sorun yaratıyordu.
nitekim orta göbek tam sıkılmamış.
aynakolu söküp, ortagöbeği sıktım aktarıcıyı uygun açıda ayarladım.
bisikleti ters çevirip tüm vites kombinasyonlarında ki bazıları kullanılmamalı (1-8 gibi)
sorunsuz çalıştığını test ettim.
yalnız yolda yük altında kullanmadım en kısa zamanda bunuda gerçekleştireceğim.
Yani alırken sorun çıkmayacağına inandığım ascent beni yanıltmadı.
Yalnız kafamda bir soru kalmasın diye Ulaş beye bir sorum var.

PROWHEEL ALLOY Aynakol ön aktarıcı SHIMANO ALIVIO ile uyumlu mu?
zincir orta dişlide iken alivio zincir yönlendirici ile en büyük dişli arasında çok çok az mesafe kalıyor.
Göbekten bağlantı olduğu için yukarı çekmekte pek mümkün görünmüyor.

Birde neden göbekten bağlantı?
kelepçe bağlantıdan artısı - eksisi nedir?

guzel paylasim
dostum aynen sana katiliyorum sorunun cevabini bende merak ediyorum
ben ayarlarimi oturtum gibi bisey
dedigin gibi cok yakin ayarlarda ufacik bi oynamada ya dislilere yada plastik korumaliga surtuyor cozumu ya uygun bi aci yada ayarlari cok hassas yapabilmek
yada yukari almak ama o bu gobekten baglilarda mumkun deil
bana gobekten olmasinin sebebinin daha seri viteslerin gecmesi diye bir cevap gelmisti
hic bir sorunum yok simdilik super her gun biniyorum
her gun sabah 7 de bir gurupla 40 km gibi bir antrenman yapmaya basladik
antrenmanda yokuslarda cogu kisinin bisikletinde sesler eksik olmuyor
benimki artik sorunsuz calisiyor ve hic bir surtunme sesi yok artik cok mutluyum
surusun ve manzaranin tadini cikartiyorum
ha birde ebaydan 60 tl ye discovery alt ust takim aldim 3 gunde eve gelio herkese tavsiye ederim pedli tayt ile mukkemmel bir surus oluyo
kahrimi ceken tum deltaya tesekkurler
herkese iyi surusler

dostum cevap geldimi sana ozelden yada mail ile ben hala sorunun yanitini bekliyorum bu haftaa sonu 120 km lik bir parkur yaptim parkur baslangici on viteslerde bir sorun yoktu 30 km den sonra yine ayarlar bozuldu bi turlu stabil kalmiyor bu on aktaricinin ayarlari bisikletini uzun mesafede deneyenler varsa onlarda durumlari hakkinda bilgi verirse memnun olurum sadece bendemi sorun var yoksa bu modelde kullanilan kombinasyon hatalimi
eet bu konu hakkinda bilgisi deneyimi olanlarin paylasimlarini rica ediyorum

Sevgili spawndruid,

Sana bir ön vites yollasam değiştirebilir misin? Sanırım sen onu bir türlü ayarlayamadın. En iyisi mi sana bir tane yeni vites yollayayım :) sen onunla değiş.

Ben forumda fazla bulunamıyorum bana ulas@deltabisiklet.com adresine bu sorunu yazar bir mail at ve tam açık adresini yaz. Sana bir ön vites yollayayım :) Hatta tamamen kadro bağlantılı bir vites yollayayım.

@spawndruid

Selamlar;

Aşağı yukarı 1 aydır Ascent disc kullanıyorm ve 250 km den fazla yol yaptım. Haftasonları pedallamak haricinde haftaiçleri de hergün ulaşım amaçlı olarak kullanmaktayım. Yaşadığım problemleri, almayı düşünen arkadaşlar ve hali hazırda sahip olan arkadaşlar için paylaşmak istiyorum.

1. Vites ayarları stabil değil özellkle ön tarafta yük altında 2 den 1 e düşerken, arka tarafta da 5 ve 6 sıra da değişim yapmakta nazlanıyor. (Bisikletçiye her gittiğimde ayar yaptırıyorum.)

2. Ön sol aynakol 2 defa yerinden çıktı. Delta (kadıköy) bisiklet bunun üzerine her iki kolu da pullu somun ile sıktı.

3. Disk frenler stabil kalmıyor, sürekli sürtmemesi için ayarlamam gerekiyor.

4. Her iki frenin sol balatası yerine tam oturmadığı için diske sürtüyor. (Bir süre önce başlayan, ne kadar ayar yapsam da sürtünmeye engel olamam nedeniyle incelediğimde farkettiğim birşey.)

Almayı düşünenler için bisiklet ile ilgili yorumum:

Bence fiyatına göre iyi biri bisiklet disk frenle ilgili problem aslında ciddi birşey düzeltilemsi gerekiyor ama nerde ne kadar disk ile ilgili yorum okusam hepsinde bu tarz (sürtünme) problemlerden bahsediliyor. Çözümü de sürüşü zorlaştırmayacak kadar sürtünmesine problem gözüyle bakmamak. Vites ile ilgili problem yukarıda okuduğum postlardan birinde geçiyordu ayna kolun alivio ile uyumsuzluğundan olabilir. Bence deltanın bu problemle ilgili şikayetlere kulak verip üzerinde çalışması gerekiyor. Ayna kol ile ilgili benim şikayetime başka bir yerde de rastladım, bunun üzerinde de çalışılsa ve bu problemler giderildiğinde ortaya hakikaten fiyatına nispeten muadillerinin çok çok üzerinde bir bisiklet çıkıcaktır.

Sonuç: Başlangıç için yeterli bir bisiklet, kullanımı keyif veriyor.

• Beğen
Tepkiler: ulas ve spawndruid
ben 2 gün önce geotech ascent disksizden aldım. süper bi bisiklet. hatta konuyu açan abiyi deltada görmüştüm. bize çok iyi fiyata vermişti sağolsun

• Beğen
Tepkiler: ulas
cardanmfe arkadasin yorumlarina tesekkurler
ulas beyede ilgilerinden dolayi tesekkurler
bana yollasanizda ben beceremem her halde bu sekil idare ediyorum
uzun yolda stabil kalmasada arada durup fren ayarlarini vitesleri duzeltmek keyif veriyor bu sekilde her halde onun dilinden anlar hale gelicem
her gecen gun fiyatina gore guzel bir bisiklet aldigimi goruyorum
yeni baslayanlara kesinlikle tavsiye edilir
yada anlayan bir arkadasiniza tarziniza gore bir bisiklet toplatin
su gune kadar gozlemledigim
deltanin bu spora baya katki yaptigi onlara ilgilerinden dolayi tesekkur ediyorum
parkur olusturmakta bize kaldi henuz forumda yetirince arastiramadim ama
sanirsam turkiyede bir dagin zirvesinden inis parkurlari yok sadece bisiklet inisi icin duzenlenmis
bolgemde (yildizlarinda yani) bir dag inis parkuru olusturuyorum ayrica bu parkur macera yarislari icinde kullanila bilir hale gelicek cunku parkurun bitisindeki golde kano aktiviteside yapilmakta projem icin maddi kaynak buldum bu konu hakkinda bilgisi olan varsa beni ilgili linklere yada dokumanlara yonlendirirse mutlu olurum herkese bisikletinin keyfini surecegi guzel faliyetler dilerim

• Beğen
Tepkiler: cardanmfe ve ulas
Geri