Scudo Sports

Gerber çakı fake çıktı!!

@assad gerber'i kötü yapan nedir özellikle bazı modeller çok Pahalı ?

Scudo
Gerber ürünlerinde yüksek kalite çelik bulamazsınız, düşük karbonlu, ucuz alaşım çelikleridir. Tane yapısı olarak da iyi değildir. Gerçi benim için diğerleri de çok iyi değil o anlamda. Siz son kullanıcıya pek keskin olamayan, ama buna rağmen çabuk körelen bir çelik olarak dönmektedir. Üstelik et kalınlıkları ve ağız profillerinin de kaba kullanıma göre ayarlanmış olması doğru düzgün keisn yapmayı iyice zorlaştırır. Bunun yerine bir spyderco centofante çakı alınsa ince et kalınlığı sayesinde çok daha iyi kesim yapar. Örneğin turlarda kamplarda domates keseyim, sofrada kullanayım, temiz güzel kessin kalas gibi olmasın diyorsanız opinel yada victorinox pek çok kişiyi tatmin eder. Opinellerde iyi saflıkta ve tane yapısında karbon veya paslanmaz çelikler bulunur. Profilleri de çok ince olduğundan anormal derecede keskinliklere getirip ister ağaç yontma olsun, ister hayvan yüzme olsun her türlü işte severek kullanabilirsiniz.

Gerberin pahalılığı isimden gelir, biraz da son zamanlarda bear grylls'ten. Üretimi hemen hemen tamamen uzakdoğudur ve ürünlerinini işçilikleri ya da kaliteleri kesinlşikle leatherman, spyderco, victorinox, cold steel gibi ürünlerle kıyaslanamayacak kadar düşüktür. Amerikada genelde sevilmez ve pek kullanılmaz. Cold steel sağlamlık anlamında, spyderco kaliteli çelik anlamında kafayı kırmıştır. Ama bana göre victorinox ve leatherman işlevsellik olarak en iyileridir.

• Beğen
Tepkiler: ibrahim_D
benim bunlar hoşuma gitti ama fiyatlar uçuk :) ve yurtdışından alırsak sorun olurmu gümrükte.

@assad az önce cold steel ve spyderco markalarına baktım çok ama çok Pahalı :)

@Ghost Dediğim gibi kalite fiyatla doğru orantılı, bir de yaşadığımız ekonomik krizle dövizin artmnası sonucu iyice absürd fiyatlara geldiler. Ama bunların neredyese ömürlük aletler olduğunu ve fiyatlarının her sene daha da artacaklarını düşünürsek çok geciktirmeden almak lazım. Inox opinel 8 ya da 9 numara hala makul fiyata güzel çakıdır.

• Beğen
Tepkiler: Ghost
@assad o var zaten :) yanlız bi tane almıştım sonra portakal kestim karardı sonra yıkadım sabunla bu sefer Açılıp kapanmayacak kadar sertleşti tahta şişti galiba:)

@Ghost Siz saf karbon çeliği olan versiyonunu almışsınız, onlar korozyona aşırı duyarlıdır ve çok kısa sürede paslanırlar. Islandığı zaman hemen güzelce kurulamak ve uzun süre kullanılmayacaksa yağlamak gerekir, bir nevi ustura gibi. O yüzden doğa koşullarda kullanımını mantıklı bulmuyorum, kuru ortam ev kullanımına uygun. Önerdiğim inox modelleri paslanazdır portakal da kesseniz birşey olmaz. Ya da aluminyum seri victorinox alırsınız, istediğiniz gibi meyve kesin, çamaşır suyunda bekletin ya da bulaşık makinesinde yıkayın bir şey olmaz ömürlüktür. Victorinox farmer gibi.

• Beğen
Tepkiler: Ghost
Gerber Bear Grylls ürünlerini cok begeniyorum fiyatlar malum derecede uçuk açıkçası orjinalleri yani, geçenlerde bir arkadaşım satın aldı benzerini 50 TL civarı kutusunda Madr in usa yaziyor ama yukarida paylasilan fake ve orjinal fotosunu bir gostericem cunku aldiği satici ona da orjinal olduğunu soylemiş

Gidip elden sıfır alabilirsin. Tekirdağ Merkez de Mücahit abimiz satışını yapıyor bu çakıların. Zaten ilk sayfada gittigidiyor profilini atmış bir arkadaş.

(link)

Benimde bu çakı hoşuma gidiyor yakın zamanda alacağım bende.

Geri