Scudo Sports

Gerçek elektrikli bisikletler hakkında

Elektrikli bisiklet kullananlar veya tecrübe edenler (Birden fazla şık işaretleyebilirsiniz)

• Toplam katılım
    88

volkan.w

Üye
Tepki
19
Arkadaşlar,

Bende uzun süredir forumunuzu takip ediyorum. Gündelik ulaşım amaçlı hem de kondisyon amaçlı olarak elektrik destekli bisiklet almaya karar verdim. Bahsettiğim gerçek manada bir bisiklet olup motosiklet özentili olanları kastetmiyorum. Bu sayede hem fazla terlemeden işe gidip gelmeyi hem de özellikle eve dönüşlerde sadece pedal kullanarak spor yapmayı amaçlıyorum.

Bahsettiğim bisikletler aşağıdaki gibi olup bu tip bisikletlerden kullananlardan tecrübelerini ve önerilerini bekliyoruz..

Şimdiden çok teşekkür ederiz.

antalyam-be308.jpg

1363612901687-1bnp6gncwwqv-670-75.jpg

bianchi-ecolife.jpg

Scudo
volkan.w merhaba,

Beş yıldan bu yana Corratec Dağ Bisikleti ve Canondale Yol bisikleti kullanmaktaydım. Son zamanlarda İstanbul'un beni zorlayan bazı yokuşlarını rahatça aşmak amacıyla sizin gibi düşünce oluştu bende de.Uzun süredir gerçek elektrikli ( Bosch motorlu) bisiklet araştırıyordum ve sonunda Türkiye'de bulabildiğim birkaç kısıtlı marka ve model (CANONDALE, CORRATEC , SCOTT) arasından seçimimi yapıp SCOTT E-SUB TOUR 10 MEN modelini satınaldım 15 gün kadar önce.
Bugüne kadar 150 km civarında ( 1 tek şarj ile) kullandım.Çok çok beğendim. Tam düşündüğüm tarzda bir destek fonksiyonu var. Alman mühendisliği bu işi gerçekten tam olarak dizayn etmiş. Hem bisiklet sporunu dilediğiniz gibi yapıp, hem de ihtiyacınız olduğu anda istediğiniz oranda ( %40 ile % 250 arasında 4 kademede) destek alıyorsunuz.
Bu kadar mükemmel bir sistem yani. İstanbul şehri , Amsterdam gibi dümdüz bir şehire dönüştü bu bisiklet ile.
Bu amaçla kullanmayı düşünenlere kesinlikle Bosch sistemli elektrikli bisikleti tavsiye ederim.

Dosyalar

• 20151205_154130.jpg
    20151205_154130.jpg
    162,5 KB · Okunma: 246
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Diğer kullanıcılarında en azından başlangıç için biraz daha uygun fiyatlı tavsiyelerini bekliyoruz

• Beğen
Tepkiler: frbld
Salcano Antalya modelini bir arkadaşımın babası satın aldı. Ben de o vesile ile yaklaşık 15 dakika kullandım. Bu süreçte bisikleti ciddi anlamda sevdim. Onda 3 kademe vardı. Düşük, Orta ve Yüksek şeklinde. Ayrıca Nexus 7 göbekten vites sistemi var.

Özellikle yokuş çıkmak düz yolda gitmek gibiydi. Açıkçası sistem güzeldi ama benim kafamda kurduğum sistem değildi. Sanıyordum ki pedalladıkça batarya kendini şarj ediyor ama öyle değilmiş. Daha doğrusu öyle elektrik destekli bisiklet yokmuş henüz piyasada.

2.000 TL'ye aldıklarını biliyorum Salcano'yu. Batarya markası ve sistem markası hakkında bilgim yok. Oldukça memnunlar.

• Beğen
Tepkiler: volkan.w
Hatta az evvel Hepsiburada sitesinde bu bisiklete yani Salcano Antalya'ya baktım. Kullanıcısının yazdığı yorum şu:

"erkek beyaz modelini kullanıyorum sel ile gidon arasında çubuk var. motor önde siz pedal çevirdiğiniz sürece devreye giriyor 3 kademe. hızınızı arttırdıkça kademe arttırabilirsiniz 3.kademede 25km/h hıza çıkabilirsiniz. durağan halden pedal çevirmeye başlarken de 3.kademeye alabilirsiniz. 105kg 1.78 boy 50-60km gittim. pilin hem üzerinde hem de önde pil gücünü görebiliyorsunuz. ön fren arka pedalla...sele yükselebiliyor. pili anahtarla kitleyebiliyorsunuz çalışnmaya karşı"

2.350 TL etiketi var ama %21 indirim varmış yarın sabaha kadar. İndirimli hâli 1.856,51 TL yapıyor. 50 TL kredi kartına puan hediyeli ve kargo bedava. Elektrikli düşünen için güzel rakam ki sahibinden'de 2. ellerine bu parayı istiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: volkan.w
Başka yorum yapacak arkadaş yokmu acaba?

Evet arkadaşlar yaklaşık 3 aydır katlanır elektrikli bisikletimi alıp hergün işe gidip geliyorum.

Gerçek elektrikli bisikletler hakkında her türlü soru ve görüşlerinizi bekliyorum.

Yol bisikletimi almadan önce düşünmüştüm fakat pil bittikten sonra yol bisikletine göre fazladan 14 kg taşımanız gerekiyor. Daha kalitelileri var fakat çok pahalı.

Gecen sene bakim icin gittigim bir bisikletci, normal bisikletleri motor ve batarya montaji ile elektrikli hale getirme isi de yapiyordu. Yanlis hatirlamiyorsam 1500TL gibi bir fiyat soylemisti. Boyle bakinca Salcano icin soylenen fiyat cok iyi. Salcano ve diger ucuz markal yuksek ihtimalle hazir bir sistemi alip kendi bisikletlerine takiyorlardir. Scott'in kullandigi Bosch makra motoru kullaniyor bile olabilirler.

Bu elektrikli bisiklet işi çok mantıklı aslında düzde pedal çevir yokuşta kendi çıksın ufak çaplı Mobilet gibi birşey 2,5 saat jarj ile 150 km gidenleri var işe gidip gelme amaçlı çok mantıklı ve akıllı bir şeçim olur.Ama biraz fiyatların düşmesi lazım çok yüksek fiyatları.Zamanla satıldıkça insanlar kullandıkça biraz normal seviyelere gelir herhalde fiyatları.

Merhaba
Benim de bisikletim elektrikli. Ancak ben bisikleti ayrı yerden elektrik sistemini ayrı yerden alarak bu şekilde bir sistem topladım. Detay vermek gerekirse; bisikleti Ortaköy Kaçkar bisikletten Scott Sportster 30 modeli olarak aldım. Elektrik sistemine gelince, bu sistemi de bu seneki Tüyap'taki bisiklet fuarinda görmüştüm. Markası Rott8, sahipleri türk ve aldığım bilgiye göre Kosgeb'den destek alıyorlarmış. Aşağıda firmanın linkini bulabilirsiniz. Bendeki sistem 250W ön motor, 36v-12A Samsung batarya'dan oluşmakta, bisiklete toplam ağırlığı 7kg civarı. Yukarıda bahsedildiği gibi üç kademesi var, benim aldığım bilgiye göre en düşük kademede ve eğimi çok olmayan bölgede yapılan testlere göre 70km menzili var. Ağırlık konusunda dönecek olursak, bataryanın kolayca sökülüp takılması sayesinde istenildiğinde 3.5 kg yükten kurtulmuş oluyorsunuz, yani şöyleki; akşam sahil turlarında 50km'i gecmediğim için ve bu route'da yokuş olmadığı için pili rahatlıkla evde bırakıyorum. Ayrıca Ön teker de kolayca sökülüp takılabildiği için istediğim zaman sistemi eski, elektriksiz haline getirip istediğimde elektrikli olarak kullanabiliyorum. Bisikleti ve sistemi alalı yaklaşık 2 ay kadar bir zaman oldu ve şuana kadar 1300 km yapmışım, çıktığım uzun turlarda elektrik sistemi ayrıca güven veriyor, ve sadece çok dik yokuşlarda açıp kapadığımdan dolayı 70km olan menzil hayli hayli yetiyor. Fiyatına gelecek olursak, fuar zamanı ben firmanın sahibiyle tanışma ve pazarlık etme fırsatı buldum ve fuar fiyatı olarak 2050 tl gibi bir fiyata el sıkıştık, liste fiyatı sanırım 2500 gibi birşeydi.

Web adresi : (link)

Elektrik destekli bisikletler benim gibi 30 yaş üzeri ve işe gidip gelirken terlememesi gerekenler için muhteşem bir icat.

Ayrıca oldukça ekonomik olduğunu düşünüyorum. Olay tamamen batarya ömrü ve fiyatı. Benim hesaplamalarıma göre km maliyeti yaklaşık 5 kuruş. Bataryanın 1000 defa şarj olacağını varsayarak hesapladım.

Arkadaşlar selam. İstanbul yokuşlarından dolayı işi gidip gelirken terlemek için elektrikli bisiklet almayı düşünüyorum. tern e link d7i diye bir bisiklet var. Bunun Hakkı'nda bilgisi olan var mı? Bir de geotech fold up 20.2 elektrikli. Son olarak goccia city zero. Bunlar Hakkı'nda bilgi verirseniz çok Mutlu olacağım teşekkürler şimdiden

Tavsiyem Goccia city zero olur.

Hem italyan menşeili hem kaliteli hemde katlanır olması büyük avantaj...

Merhaba ben 26" Dağ bisikletime elektrikli bisiklet seti taktım ,amacim aslında haftasonlari dağ bayır çayır gezmekti bu yüzden de çok dik yerlere de tırmanabilmek için 500W aldım .Simdi işe de neredeyse tamamen elektrikli bisiklet ile gitmeye başladım .Bana toplam 2100 liraya maloldu .Piyasadaki diger ürünlere gore fiyat kalite performansı oldukça iyi .link de paylaşayım (link)

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    85,7 KB · Okunma: 40
tembellik bence

@ATALAY16
Benim gibi bisiklet kullanmadığında işe arabayla veya servisle gidecekler için ebike lar oldukça spor demek

Geri