Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gerçekçi grafik görmek için binlerce lira harcayan ama sokağa çıkmayan pc bağımlıları

Gerçekten çok basite indirgemişsiniz. Grafik işlemcileri şu anda bir çok alanda Cpu'dan daha değerli konuma gelmiş durumda. VR teknolojisiyle yapılabilecek ameliyatlardan bahsediliyor. Şuanda VRın görüntü kalitesinin önündeki en büyük engel grafik kartlarının yetersizliği. Her geçen yıl geliştirmeleri gerekiyor. Eh bunun için kaynak gerekiyor tabii ki gamerlara hitap edecek ürünler sürmeleri lazım. Bu arada elektrik verimliliği de değişiyor. Yani 980ti tek başına 250w güç isterken ondan %40 daha iyi performans sergileyen 1080ti da 250w ile çalışıyor. 980ti ya yaklaşık performansı olan 1070ti yarı yarıya güç harcıyor neredeyse. Bu da çok daha fazla GPU'yu tek makinede çalıştırabilmek anlamına geliyor. Aynı enerji ile.

Oyun konusuna gelirsek oyunlardaki gelişim devam edecek. Öyle ki ben hala çok yetersiz buluyorum. Sinema gibi, gerçeklikle ayırt edilemiyecek derecede olana kadar da yetersiz olacak. Ben de evimde akşam filmimi izleyip, oyunumu oynuyorum; gündüz bisikletimi sürüyorum. Gerçek hayatta yapamayacağınız şeyler var. Gidip bi tane Ferrari alıp araba yarışı yapabilir misiniz? Bahsedilen teknoloji gerekli seviyeye eriştiğinde herkes neredeyse bu deneyimi evinde yaşayabiliyor olacak. Şu an bisikletçiler için kullanılan programlarda bile bu var. Napalım kışın buzda bisiklet mi sürelim? VR gözlüğü takıp trainerda bize rüzgar direncine kadar hissettiren ve tam anlamıyla bambaşka bir ülkede bisiklet tecrübesini yaşatan bir cihaz neden yapılmasın?

Diğer mimari, render vs. konulara değinmiyorum bile...

farcryy.jpg

8-630.946889288.jpg
 
Scudo
@Özhan Akgöğ
2B1B278A8DDB254FB5A78E36270C8BC77D162E49

1998 yılında çıkan moto racer 2 nin grafikteki güzelliğini ve hissini şu anki oyunlar ve sistemler vermiyor malesef.
4mb s3 virge ekran kartı ile paşa paşa oynanıyordu.
windows 98 de sistem açılışı, kapanışı, windows gezgini şimdiki ssd li sistemlerden yavaş kalırsa kendimi yakarım : D
Para tuzağı gözümde ve zevk alamaz olmuşum yeni oyunlardan.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
@Çağdaş78
Yukarıda bahsettiğim konuyu nick özetliyor,her şeyde bir ölçünün olması gerektiğini hatırlatıyor bana. Skynette çok güçlü bir askeri savunma kalkanı,yapay zekasıydı filmdi. Lakin insanlar çok fazla güvenip, her şeylerini onun eline tespit edince kötü şeyler olmuştu.(spoiler olmasın genede :) ) Sistemde,kin,haset,kibir vs yoktu. Tıpki Resident Evildeki kızıl kraliçe gibi,oda dünyayı en iyi hale getirmesi için tasarlanmıştı. Ama unutulan şey, dünyaya en çok zarar verenin yine insanın kendisi olduğu gerçeğiydi.Buda insanın kendi bacağına sıkmasına sebeb oldu. Kıscası teknoloji çok iyi bir şeydir,ölçü ve iyi niyette kullanılabildikleri sürece. :)

Bakın bu sitede VR ların kullanım alanlarından bahsetmişler.
Sanal%20Ger%C3%A7eklik_11.jpg

Başlarda,sadece eğlence gibi gözükmesine karşın bu teknoloji belkide ileri yıllarda hayatımızda cep telefonundan daha çok yararlı bir hale gelecektir. :)
(link)
 
1998 yılında odtü amatör bisiklet topluluğunu kurdum. İnternet daha facebookla tanışmamıştı. Gelenlere bisiklet mikrobunu aşılamaları amacım. Peki kimler geldi? Fırsatçılar. Abi bana 1000 dolarlık bisiklet ver tür yapayımcılar, yol bisikleti al yarışa katılayımcılar.
Ben mezun olup askere gittim topluluk dağıldı.
Okula bisiklet parkları, korunaklı bisiklet saklama çözümleri, tamir istasyonları, bisiklet mekaniği, giyimi, beslenmesi gibi konularda bilgi vermekti niyetim. Anlaşılamadık. Okul da sıcak bakmadı. Gece kondu dikmek istemiyoruz okula dediler teknokent adında değişik gecekondular diktiler. İnkışaf yanı ilerleme maalesef hamur istiyor.
 
Gerçekler gördüğümüz kadar malesef. Halbuki biz sadece duyu organlarının yeterlilik seviyesi kadar uzayı algılayabiliyoruz. Kartların insan seviyesine gelmesine az kaldı.

Asosyal falan olan yok. Benim işim bu mesela ama şu anda elime telefonu bile günde 1 kere alıyorum. O dediğini insanların kendi seçimi. İster oynamayı seçersin ister doğada olmayı...
 
Binlerce lirayı bisiklete vermekte birçok kişiye göre gereksiz. Aynı şeyleri sizin içinde söylüyorlar. Sen seviyor ve biniyorsun diye kimse bisiklete binmek zorunda değil. Ekran kartı, bilgisayar vs. de almak zorunda değil. Bir tarafınızdan laf uyduruyorsunuz.
 
Bilgisayar anakartları ile ilgili bir kitap okumuştum. Ram ne kadar fazla cpu ne kadar güçlü olursa olsun, board hızının üzerinde bir performansı yakalamak zor. İşlemciye veri taşıyan, işlenen veriyi gideceği yere götüren yol önemli. Bir ara veriyi ışıkla taşıyacak anakartlardan bahsettiler ama henüz piyasaya sürülmedi sanırım. Bunda da etken satabildikleri kadar üretimi ucuzlaştırdıkları karları en üste taşıdıkları kartları satabiliyorken satmak.
Kimsenin bilmediği bir bilgiyi geçeyim size, trt yayınları 1968 de başladı, trt yayına başladığında kameralar renkli çekim yapıyordu, verici istasyonları renkli yayın taşıyordu. Herşey renkli yayına uyumluydu. 1984 e kadar bize siyah beyaz tv satıldı. 1984 te sanki büyük bir hşzmetmiş gibi reklam yapılarak renkli yayına geçildi. Trt renkli yayın içşn altyapıya tek kuruş yatırım yapmadı. Neden peki 1984 e kadar bize siyah beyaz tv satıldı? 1984 te ne oldu peki? Neden 1981 de ya da 1988 de geçmediler. Çünkü artık, siyah beyaz tv üretim bantları eskidi ve stoklar eridi. Biz renkli yayına geçsek te afrikada 1998 yılına kadar siyah beyaz tv leri ikinci el olarak sattılar. Elbette en güzelini kullanmak hakkımız ama en pahalısına daha ucuzunu satan adam isteyene kadar kullanabileceğiniz en güzeli bu.

Alimünyum kadrolar da 1995lerde bisikletçilerde boy gösterdi. Alu kadro pahalı, toplama bisiklet yapılırdı. Çelik kadro kullanıyorduk. Sonra alu kadrolar bollaştı. Türkiye de 1995 te alu kaynak yapabilen 2 usta vardı ve bisanda çalışırdı.
Alu bollandı. Hepimiz alu kullanıyoruz ama karbon pahalı şimdi de. Bir zaman gelecek karbon kadrolar her yerde olacaklar. Alu kadrolar nostalji olacak ama o zamana biz karar veremiyoruz. Teknolojiye sahip olan veriyor. Ben 22. Yüzyıl teknolojisine sahip olmak istiyorum diyen için ha o mu şu kadar diyorlar. Yok demiyorlar. Var ama şimdilik bedeli fazla.
 
başlığı trollemek için açmışlar bence. şu anda binilecek doğru düzgün bi bisiklet alsan zaten oyun bilgisayarı parası.
 
Gerçekten hayata bu kadar sığ mı bakıyorsunuz ? Bence yeni grafik kartları ve onları kullananları yargılamadan önce at gözlüklerinizi bir çıkartın ve dünyaya bakın. Ekşi sözlük yazarıyım aynı anda, oranın meşhur bir tabiri vardır ''derdini silkeyim(!)' diye.
 
Türkiye deki en iyi üniversiteden mezun olan birinden daha fazla para kazanan 20-25 yaş aralığında oyuncu arkadaşlar var saygı duyarım dünyanın parasını ver sistem topla trek madone 9.9 kadar para harca günde 6-8 saatini ayır. 2 yılda x3 para olarak geri dönsün
 
@Harun Salcı yeni cikan rtx ler pahali degilki bizim ulkede doviz otv kdv satici kari eklenince 10.000 tl yi geciyor ama abd de en fazla 1000 dolardir
 
@violin Fiyatlar mining yüzünden evrensel olarak arttı.
 
Bunun bir benzeride bizim camiada var.

Adamın pisikleti 13 kilo geliyor, 2 kilo hafifletecem diye 3000 tl masraf ediyor sonra hayıflanıyor.

Halbuki 2 hafta yediğinin yarısını yese belkide 3 kilo verecek parasıda cebinde kalacak :)
 
  • Beğen
Tepkiler: efaruk
Maksat bisikletimi hafifletmek yoksa genel olarak hafifleyip daha yüksek veriler mi elde etmek? :)
 
Bilgisayarı çok seviyorum. Oyun oynamayı da aynı şekilde. Bazen oyun oynayasım gelmiyor bilgisayarı düzenlemeye başlıyorum, hoşuma gidiyor bir şeyler yapmak, değiştirmek.
Ancak dışarı çıkmak sandığınız kadar sürekli olabilecek bir aktivite değil ki. Bisiklet sürmek dışında dışarıya çıkmam ki dışarıya çıkınca kafeye gitmekten öte ne yapılabilir? Hadi deniz olan bir şehirde otursan ve denize yakın olsan çık yüz gel derim de onun dışında dışarıda yapılacak hiçbir şey yok benim için.
Ayrıca oyun oynamak yetenek isteyen bir olay, herkes iyi oyun oynayamaz. Fazla oynamanız iyi oynayacağınız anlamına gelmez. Oyun oynamak için de bu paylaştığınız grafik kartına ihtiyacınız yok ancak kesintisiz ve yüksek ayarda oynamak için var ki o da mükemmel bir deneyim yaşatacaktır.
 
Geri