Özhan Akgöğ
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 940
- Bisiklet
- Diğer
Gerçekten çok basite indirgemişsiniz. Grafik işlemcileri şu anda bir çok alanda Cpu'dan daha değerli konuma gelmiş durumda. VR teknolojisiyle yapılabilecek ameliyatlardan bahsediliyor. Şuanda VRın görüntü kalitesinin önündeki en büyük engel grafik kartlarının yetersizliği. Her geçen yıl geliştirmeleri gerekiyor. Eh bunun için kaynak gerekiyor tabii ki gamerlara hitap edecek ürünler sürmeleri lazım. Bu arada elektrik verimliliği de değişiyor. Yani 980ti tek başına 250w güç isterken ondan %40 daha iyi performans sergileyen 1080ti da 250w ile çalışıyor. 980ti ya yaklaşık performansı olan 1070ti yarı yarıya güç harcıyor neredeyse. Bu da çok daha fazla GPU'yu tek makinede çalıştırabilmek anlamına geliyor. Aynı enerji ile.
Oyun konusuna gelirsek oyunlardaki gelişim devam edecek. Öyle ki ben hala çok yetersiz buluyorum. Sinema gibi, gerçeklikle ayırt edilemiyecek derecede olana kadar da yetersiz olacak. Ben de evimde akşam filmimi izleyip, oyunumu oynuyorum; gündüz bisikletimi sürüyorum. Gerçek hayatta yapamayacağınız şeyler var. Gidip bi tane Ferrari alıp araba yarışı yapabilir misiniz? Bahsedilen teknoloji gerekli seviyeye eriştiğinde herkes neredeyse bu deneyimi evinde yaşayabiliyor olacak. Şu an bisikletçiler için kullanılan programlarda bile bu var. Napalım kışın buzda bisiklet mi sürelim? VR gözlüğü takıp trainerda bize rüzgar direncine kadar hissettiren ve tam anlamıyla bambaşka bir ülkede bisiklet tecrübesini yaşatan bir cihaz neden yapılmasın?
Diğer mimari, render vs. konulara değinmiyorum bile...
Oyun konusuna gelirsek oyunlardaki gelişim devam edecek. Öyle ki ben hala çok yetersiz buluyorum. Sinema gibi, gerçeklikle ayırt edilemiyecek derecede olana kadar da yetersiz olacak. Ben de evimde akşam filmimi izleyip, oyunumu oynuyorum; gündüz bisikletimi sürüyorum. Gerçek hayatta yapamayacağınız şeyler var. Gidip bi tane Ferrari alıp araba yarışı yapabilir misiniz? Bahsedilen teknoloji gerekli seviyeye eriştiğinde herkes neredeyse bu deneyimi evinde yaşayabiliyor olacak. Şu an bisikletçiler için kullanılan programlarda bile bu var. Napalım kışın buzda bisiklet mi sürelim? VR gözlüğü takıp trainerda bize rüzgar direncine kadar hissettiren ve tam anlamıyla bambaşka bir ülkede bisiklet tecrübesini yaşatan bir cihaz neden yapılmasın?
Diğer mimari, render vs. konulara değinmiyorum bile...