Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ghost Kato 7

Osman Yener

Forum Demirbaşı
Tepki
559
Bisiklet
Scott
Motobike Expo 2015 fuarına genel olarak bisikletleri toplu olarak incelemek için gitmiştim. Fuarda Ghost'un Kato 5 modelini beğendim ve fiyatıda uygun gelince yaz sonu gibi almayı planladığım dağ bisikletini fuardan alarak çıkmış oldum. Bayi(İleri bisiklet) bana bisikletin hafta içerisinde ulaşacağını söylesede daha sonradan stok olmadığı biraz beklemem gerekeceği gibi durumlar ortaya çıkınca farkını ödeyip siparişi bir üst model Kato 7'ye dönüştürtüm. Bu hafta sonuda 15 km'lik küçük bir sürüşle bisikleti genel olarak bir deneyeyim dedim. Yol olarak tarla ve orman içi patika karışımı bir güzergahtan Bilecik şehir merkezine yakın olan pelitözü göletini seçtim.

Bisikletin genel özellikleri şu şekilde;

Kadro : Kato 27.5 aluminium
Maşa : Rock Shox 30 Gold RL 120 mm
Arka aktarıcı : Shimano XT 10-Speed
Ön değiştirici : Shimano Deore
Vites kolları : Shimano Deore SL
Ayna kol : Shimano Deore 40-30-22
Ruble : Shimano CS-HG50 11-36
Frenler : Shimano 355 Disc 180/160 mm
Lastik : Schwalbe Rocket Ron 2.25
Jant : Ryde Rival 21(ghost'un kendi jantı Shimano Deore QR göbekli)

Bisiklet alırken en önem verdiğim konulardan biri sele altına çocuk taşıma koltuğunun aparatını takacağım için kabloların ya gövde içinden yada alt borunun altından gitmesi idi. Bu nedenle aklımdaki model Cube'un yine 27,5'luk acid modeliydi. Yakın bir donanımı uygun fiyata bu modelde bulmuş olmam rengininde hoşuma gitmesi işime geldi açıkcası. Bisiklet genel yapı itibariyle daha önce kullandığım 26" bisikletlerden doğal olarak heybetli duruyor. Bunda 2,25 kalınlığındaki lastiklerinde etkisi büyük. Vites geçiş kararlılığı ve hızı gayet iyi idi. Süspansiyonu ile ilgili şuan için bir yorum yapamıyacağım çünkü havasını ayarlamak için aldığım pompa henüz gelmedi. Kilit kısmındada bir sıkıntı var zannedersem kilitli
olmasına rağmen bir miktar maşada esneme oluyor.

Biraz daha deneme yaptıktan sonra geri kalan düşüncelerimi bu başlık altında dile getiririm.

Tarla yollarından orman içi patikaya ulaştım.

IMG_20150308_155747.jpg

IMG_20150308_155804.jpg
Orman içinde ağaç budama yapıldığından yolda bol bol dallar üzerinden geçmek gerekti. 27,5 jantında yardımıyla bir sıkıntı yaşamadım.

IMG_20150308_160557.jpg

Yol bu hale gelince bisiklet sürmenin mümkün olmayacağına karar verip paraleldeki asfalt yoldan gölete ulaştım.

IMG_20150308_161321.jpg
Gölet pozumuzuda verip geri dönüş yoluna koyulduk.

IMG_20150308_162919.jpg

Scudo
Güzel mekanlar güzel bisiklet kazasız belasız sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: Osman Yener
Renki çok hoş güzel bisiklet, tadını çıkartın :)

• Beğen
Hocam Hayırlı Olsun,İlçeden Gelmek Nasip Olursa Bi Tur Verir Misiniz :hihi:

• Beğen
@Ghost

Sağolun, tadını çıkarmaya çalışacağım.

@MustafaNR

Sen gel tur işi kolay :D

• Beğen
Tepkiler: MustafaNR
oncelikle hayirli olsun hocam kazasiz belasiz pedallamalar :) tora sl ve reba kullandim dediginiz esneme ikisindede vardi sanirim sebebi kilitli iken ani darbelerde kecelerin ve kilit sisteminin zarar gormemesini saglamak :)

• Beğen
@atikkerem

Çok teşekkür ederim. Maşayla ilgili yorumunuzda gayet mantıklı geldi, çünkü sürüş esnasında bu esneme darbe ve ani yüklenmeler olmadıktan sonra gerçekleşmiyor. Yüreğime su serptiniz.

Hayırlı olsun bisikletiniz, güzel model, iyi seçim olmuş bence. XC32 modelinde de yüklendiğinizde biraz esneme yapıyor. Çıkış yaparken eğer oturuyorsanız zaten onu hissetmiyorsunuz, taş gibi oluyor. Anca ayağa kalkıp yardıra yardıra sürekli çıkış yapmanız lazım ki rahatsız etsin.
Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla bisikletin hakkını vermeye başlamışsınız hemen. Yeni aldım bisikleti aman tozlanmasın dememişsiniz :harika:

• Beğen
@ratm teşekkür ederim. Dağ bisikletinin keyfi zaten bozuk zeminde çıkarılabiliyor, yoksa asfaltta bu bisikletle sürüşün bence hiçbir keyfi yok(bende yol bisikletide var, dağ bisikleti ne kadar iyi olursa olsun asfalta sürüş keyfi yolun yanına yaklaşamıyor). Tümsekleri, çukurları geçerken, arazide hızla ilerlerken hissettiğiniz hakimiyet duygusunun tadı çok başka. Benzerini yolla rampa çıkınca hissediyorum.

• Beğen
Tepkiler: ratm
Epeydir yol bisikleti kullanınca yeniden deneme fırsatım olmamıştı. Bu akşam ki sürüş sonucunda maşa gayet hoşuma gitti. Gerekli havayı basınca hem sertliği hemde kilitli halindeki rijitliği beni memnun etti. Hatta toprak yolda bayır aşağı köpekler kovalarken yüksek hıza çıktığımda çukur ve zemindeki bozuklukları kompanse etmesi bayağı iyiydi. Frenler açıkcası önceden kullandığım kardeşimin bisikletindeki deoreler kadar iyi değiller ama şu halleride gayet yeterli iş görüyor. Bugün ilk lastik patlamasını yaşadım, zaten o yüzdende gece turunu yarıda kestim. İç lastiği değiştirdikten sonra fren ayarının bozulmamış olmasıda beni mutlu etti.

hocam size özelden yazmıştım ama diğer arkadaşların görmesi için burdan da yazmak istedim.
arkadaşlar öncelikle ghost se 8000 bakıyorum. ancak anladığım kadarıyla bayilerde kalmamış. 2014 model olduğu için. stoklarda kalmış olup bilen gören arkadaşlar haber verse çok mutlu olurum.
gelelim asıl meseleye. se 8000 den ümidimi kestiğim için kato 7 bakmaya başladım. boyum 177. normalde m kadro benim için uygun olur diye düşünmüştüm. ancak az önce ghost bayiiden biriyle görüştüm. benim için s kadronun daha iyi olacağını söyledi. elinde de tek bi tane s kadro kato 7 var. acaba onu satmak için mi öyle dedi. emin olamadım. forumdaki arkadaşlara bi danışayım dedim.ben balıkesirdeyim. bisiklet bursa da. boşuna o kadar yol yapmak da istemiyorum. cevaplarınız için teşekkürler.

@dtfth32 Merhaba, S kadronun sana uygun olacağını sanmıyorum. Senin boyuna göre M kadro kullanman gerekiyor.

@saviourmole
bende öyle düşündüm. ama konuştuğum adam s kadro iyi deyince bi danışayım dedim.teşekkürler @saviourmole

Merhaba, bisikletin ağırlığını sorabilir miyim size, sitede 12.2 kg diye yazmakta ama bana hiç 12 kilo gibi gelmedi. Siz de aynı şeyi düşündünüz mü?

Geri