Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ghost speedline 7500 mü canyon roadlite 7.0 mı

serdargecu

Aktif Üye
Tepki
36
Bisiklet
Ghost
Arkadaşlar,
altta linklerini verdiğim iki bisiklet arasında kaldım

(link)

avantajları:
-marka daha güvenilir
-donanım
-ruble 11-32
-çok hafif

dezavantajları
-servis ağı yok, garanti yok
-renkleri çok beğenmedim

(link)

avantajları:
-renk ve tasarım
-servis ağı, garanti
-7005 Alu kadro

dezavantajları
-ruble 11-28

fiyat aşağı yukarı aynı, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim..

Scudo
Ne kadae canyon marka sevsemde garantii olmayışı almama nedenlerimden birisi gibi olucak.Ghost alın gitsin derim ben.

Bu tür bisikletlerden hiç anlamamakla beraber Ghost almanızı tavsiye ederim ;)

Servis ağı yoki renkleri hoşunuza gitmemiş bir markaya takılıp sadece marka için almak bu durumda saçmalık olsa gerek. Ghostta kötü bir marka değil ki, bir çok markadan üstün bir markadır. Speedline hem renk, hem servis ağı hem de kalite bakımından sizi tatmin edecek bir bisiklet. Benim tercihim Ghost olurdu. Speedline sahibi arkadaşlar da var konuya yazarlar elbet..

Ben Canyon alırdım ama beğendiğiniz bisikleti almanız daha önemli.

Ben olsam canyon urban serisi bakardım. Bu sene hakkımı doldurdum seneye almayı düşündüğüm modeldir.

Gerçekçi olmak lazım ağırlık bakımından Canyon daha iyi, 2,2 kilo daha az. Her ikisinin de avantajı ve dezavantajı var, sonuçta karar senin.

herkese teşekkürler,
aslında ben de speedline tarafındayım, canyon teslim süresi 3-6 hafta ama hafifliği beni cezbediyor..

Canyon'un rengini nasıl beğenmediniz ki? Bana kalırsa tam tersine Ghost hiç güzel değil, göreceli tabii.Bisiklette garanti çok önemli gelmiyor bana nedense, bunun için ben de yurtdışından almayı düşünüyorum.Canyon 8.5 kg ayrıca süpermiş, donanım da iyi daha ne olsun

canyonla ghost karsilastirilamaz bile :) canyonun hırcın yazi sitili yeter

Canyon hakkında bilgisi olan arkadaşlar, Türkiye'de bazı ithalatçılar var sipariş üzerine getiriyorlar, global web sitesindeki fiyatın aynısına artı bir kargo yansıtmıyorlar. Bu konuda tecrübesi olan var mı?

Arkadaşlar,)
(link) siparişini dün verdim, bu bisikletten benden önce sipariş eden oldu mu (2015 modelini) merak ediyorum doğrusu.
Siparişi Fourseasons şirketi üzerinden verdim, kargo veya vergi ödemeden ayağına kadar getiriyor, hatta kurulumu yaptırıyor.
ilan linki: (link)

gelişmeleri paylaşacağım, 2-3 Haziran gibi yeni bisikletim elimde olacak inşallah.

Saygılar

Hayırlı uğurlu olsun, benim de Canyon çok hoşuma gitti, hem donanım hem de ağarlık olarak çok başarılı, rengi de güzel bence. Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: serdargecu
@serdargecu

Bisikleti satınalma sürecinden ayrıntılı söz edebilir misiniz? ilanda hiç bir ayrıntı yok. parayı peşin mi ödediniz?

bir de aklıma takılan bu satıcı aynı fiyata nasıl satabiliyor? firmamanın outletinden mi alıp gönderiyor merak ettim.

ne zamandır canyonu inceliyorum almanya fiyatından buradan alabiliyorsak muhteşem olur valla..

Vay vay vay. En sevdiğim konu. Tam anlamıyla iki ağır siklet fitnes kapışıyor. Bende cazgırlık yapıyım bari. Bisiklettttt bisiklettttt geride kaldım diye yerinme öne geçtim diye sevinme....haydi allaaahh allaaaahhh. Hemen geometrilerden işe başlayalım.

MODEL VE KADRO BOYUREACHSTACKHEAD TUBE ANGLESEAT TUBE ANGLECHAIN STAYSHEAD TUBE LENGTHWHEELBASE
GHOST SPEEDLİNE 51 CM41558070.5734401751085
CANYON ROADLİTE AL 52 CM4095787373.54251451031
Kanyon direk kafadan bir sıfır galip. Dedikya fitnesta bisiklet-i kamil yol bisikleti geometrisine en çok benzeyense karşılaştırmadaki galibimiz kanyondur.

Donanımlarına geçtiğimizde Kanyon roadlite7.0 da ağırlıklı olarak 105 set kullanılmış. Ghost speedline 7500 ise tercihini Xt den yana kullanmış. frende ghost deore fren ile Kanyonun önünde. Kanyon karbon maşa kullanıyor, ghost un maşa ise göründüğü kadarıyla alü. Ghost 35 hacim schwalbe lastik tercih ederken, kanyonun tercihi büyük ihtimalle 28 hacim continentallerden yana olmuş. jantlarda ghost 32 delik alexrims kanyon 24 delik mavic leri kullanmış. Ağırlıklarda ise ghost 10.7 kg, kanyon 9.2 kg değerleri ile kanyon başlangıç yol bisikleti ağırlığında. Bu donanım özelliklerine bakarak şunu söyleyebilirim ki Ghost bir tur bisikleti olarak da işlev görsün diye tasarlanmış. Oysaki kanyon flatbar road bike dediğimiz bir antrenman bisikleti tarzında.
Fiyatlara gelince ghost speedline 1212 euro, canyon roadlite 840+200+? euro. Yani fiyatlar eğer kanyon kargo ile getirilecek olursa birbirine yakın.

Kıssadan Hisse: Fitnes yol bisikletine yakın ama asla yol bisikleti olmayan bir bisiklettir. Burada gördüğümüz kadarıyla üzerindeki komponentler, ağırlığı, geometrisi ile kanyon yol bisikletinden klonlanmıştır. Şahsen kanyonu tercih etmeye kalksam bir adım daha atar ve yol bisikleti alırdım. Ha bu kanyonun fitnesın diğer bir baskın özelliği olan turcu özelliğini taşımıyor anlamına gelmiyor. Kanyondaki bagaj başlıkları ve sitedeki açıklamalar kanyonunda gerektiğinde tur bisikleti olacağı yönünde. Ama bence yol bisikleti olmaya bir adım kala evrimini tamamlamamış bir bisiklet olan kanyon almaktansa daha fonksiyonel bir bisiklet olan ghost u tercih ederim.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
@mehmetsunu benden iyi incelemişsin teşekkürler ama ben 7.0 olanı tercih ettim ultegra setli olan. @Fourseasonstr den aldığım için de kargo veya vergi ödemedim yani sitedeki fiyatından aldım.

@İBRAHİM AKGÜL @Fourseasonstr den Efe Bey çaplı bir ithalatçı yukarıdaki linkden ilanlarına bakabilirsin, Canyon'la olan özel anlaşması ile aynı fiyata getirip satıyor.. Canyon veya Canondale düşünceniz varsa kendisi ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

efe beye kendisini sormaktansa sizi referans olarak görmek istemiştim. aynı ilanlar için açılmış başka bir başlık var : Sahibinden.com'da canyon bisikletleri - BisikletForum burada satıcıyla iletişime geçmeden yapılmış olumsuz yorumlar var, bunları şimdilik ciddiye almayalım, ama birisi iletişime geçmiş,satın alma süreci hakkında aşağıdaki bilgileri veriyor:

sizin satın alma süreciniz farklı işliyor galiba çünkü bisiklet ücreti hariç bir ücret ödediğinizden bahsetmemişsiniz, yardımcı olabilirseniz ben de sizin gibi faydalanmak isterim.

@Anıl Erdoğan

şimdi farkettim kendisi de foruma üyeymiş :) @Fourseasonstr valla açıkalama yaparsanız süper olur. hatta şunu da sorayım: ilanların haricinde farklı bir bisiklet (canyon marka) siparişi verebiliyor muyuz.

Canyon istesende alamazsın zaten. Hepsi satıştan kaldırılmış o modelin. Sadece xs modeli var.

Not: Arkadaş almış bile. Hayırlı olsun. Canyon çok iyidir. Benden söylemesi :)

Geri