Selam Arkadaşlar,
Anyroad u kullandıkça daha da çok sevmeye başlıyor insan
Yaz ayları için üzerindeki lastiği inceltmeyi düşünüyorum, sizce minimum kaçlık lastik takabilirim buna :
bende dış lastik arıyorum fakat istediğim lastik TR'de yok.
bence cyclocross için en ince 700x30c olmalı daha incesi ile cyclocross zevki yaşanmaz.
benim istediğim lastik SCHWALBE cx comp 700X30C cyclocross
TR'de pro olanı var. oda daha dişli. bunu bulursam alacağım. bulamazsam mecbur pro alacağım.
@ilker21 Konuya sonradan karisiyorum.. Cyclocross yarisi icin en iyi lastik ebadi budur veya sudur denilemez. Aslinda hic bir yaris tarzi icin udur veya budur denilemez. Tamamen arazinin ve yolun evsafina, bisikletcinin agirligina ve ne yarisi olduguna baglidir.
Cylocrossa dönersek, eger topragin üzeri cok ince camur tabakasi ile kapli isie en ideali dah ince 28 mm. lastiktir, ki camuru yarip kuru zemine dayanabilsin. Buna karsilik, baska örnek, cok camur ve otla karisik zemin ise, mümkün mertebe kalin kullanmak gerekir. Ayrica kullanilan dislerinde yarisin zeminine uymasi gerekir.
Tabii ki herkesin kendi tercihidir neticede...
@ihtiyar
tabi hocam sen daha iyi bilirsin elbette. fakat benim görüşüme göre 30mm'den sonrası yarış bisikleti standartına dönüyor gibi oluyor. yani korkusuzca her yere giremiyorsun. üstelik 28c lastiklerde dişli lastik bulmak ya zor ya da çok pahalı oluyor bulunanda. ben dediğim gibi 30c lastik almayı düşünüyorum. fakat henüz pro mu alayım yoksa diğeri mi karar veremedim.
bunun yanında arazi ve yarış koşullarına göre lastik seçilmesi gerekir sözünüze de kesin olarak katılıyorum. sonuç itibariyle lastikte sahaya göre krampon giymek gibi bir şey.
merhaba, be de anyroad1 almaya karar verdim pazartesi sipariş vereceğim. ilk olarak benim boyum da sizinle aynı s bedenin bana uyacağını söylediler, siz kadro boyundan memnun musunuz? uzun yol (100km üstü) deneyiminiz oldu mu? size göre bisikletin artı ve eksi yönlerini yazar mısınız?