@itsaboutyou Olmaz. 700c ebatında ve disk fren. Bu özelliklerde fazla set yok henüz piyasada. Mavic ve Fulcrum var ama onlar daha ağır. Zipp yapmış ama fiyat astronomik tabii. Bence bu set şu an bulunabilecek en mantıklı disk fren yol bisikleti seti.
Disk frende vidalı yada merkez kilitli şeklinde Ayrım var buna dikkat edin disk tipine göre göbekler farkli.
Disk jant @Berk Karaca dediği gibi pek yok ama yanlış hatırlamıyorsam bir de crankbrothers ta 700c vardı.
Ayrıca alternatif olsun diye söyle bir yol izlenebilir jant çemberini başka yerden telleri başka markadan ve göbeği mevcut yada daha üst Düzey olarak alıp toplatabilirsiniz. Çok daha iyi bir jantınız olur yol cantı kadar hafif ama disk merkezli bir jant.
Göbek konusunda şunu belirteyim; bu sette hem centerlock hem vidalı disk kullanılabiliyor. Centerlock diskleri direkt takabiliyorsunuz, vidalı olanlar için de bir adaptör geliyor setin yanında.
@itsaboutyou Kendi cyclocross bisikletimde kullanmak için setlerin hepsini araştırdım zamanında. Sizin gönderdiğiniz de seçeneklerden biri ama onu önermedim çünkü bazı kullanıcılar işçilik kalitesinden şikayet etmiş. Çemberlerin kaynak yerlerinin özensiz olduğu, göbeklerde bazı problemler olduğu gibi yorumlar var. Daha hafif olduğu için düşünülebilir belki ama jant konusunda DT Swiss seçeneği varken ben tercih etmezdim.
@itsaboutyou BENDE GİANT ANYROAD 2 İÇİN BU JANT SETİNİ DÜŞÜNÜYORUM ACABA AKIŞTA COK FARK OLUR MU TAVSİYE EDREMİSİNİZ.
(link) nlarbisiklet.com/yedek-parca/teker-sistemleri/jant-setleri-yol/mavic-aksium-disk-yol-jant-seti.html
Ben daha 1 ay önce Mavic Aksium 6 vida olanı pazar günü Erdoğanlar indirimden yararlanarak 9 taksit 800 tl ye satın aldım. Eski jantlarım Fuji bisikletimin üzerinde gelen bilyalı göbekli Vera Helios jantlardı. Ben akıcılığından çok memnun kaldım. Eski jantlarıma kıyasla akıcılığı çok çok iyi. Türkiye de disk uyumlu yol jantı bulmak sıkıntı açıkçası Ozan Bey'in dediği gibi gönül daha hafif jantlar almak isterdi ama ne yazık ki fiyatlar uçuyor.
@trainspotting35 bir gün Avrupa yakasına geçip sizin turlara katılmayı düşünüyorum, denk gelirsek Jantları değiştirip bir bakarız (dtswiss r 23 var) aksium giriş seviyesi olsa da ağırlığı dışında dergilerce beğenilen bir jant olmuş.