Scudo Sports

Giant AnyRoad

186773 dosyayı görüntüle

32 mm olan orijinal lastikleri 28'lik Schwalbe Marathon Green Guard ile değiştirdim ve kış sezonu için bu hafif çamurlukları taktım. 700x28 lastiklerle akıcılık hissedilir derecede arttı. Zaten bu mevsimde vıcık vıcık olan çamurlu zemine girmediğim için asfalttaki performansı arttırayım dedim. Çamurluklar da tam kapalı modeller kadar olmasa da baya iyi koruma sağlıyor.

Scudo
B3FBDD24-573F-471A-97E6-5A2294B6183F.jpeg0E172E3D-BF20-4E50-93B4-1F1AD4A12212.jpeg

Merhabalar 2016 Giant Anyroad 2 bisikletin jantlarını lastiklerini,tekerlerini ve vites sistemini gidon sargısı ve selesini değiştirdim.Ağırlığı 10 kg düştü pedallar dahil hafta sonları 100/200 km lik turlarda kullanıyorum. Çok memnunum değişiklikler sayesinde yol bisikleti performansında tur bisikleti rahatlığını yakaladım.

193186 dosyayı görüntüle

Ben de lastikleri 28 mm Schwalbe Marathon ile, sele ve gidon bandını da Brooks ile değiştirdim. Tabi benim yapyığım güncellemeler ağırlığı düşüren cinsten olmadı. Bu bisiklete yol lastiği, jantı ve hafif bir sele takılarak pekâlâ yol bisikleti performansı elde edilebilir.
Bir de kullanmaya başladıktan sonra anladığım, bu bisiklet ilk bakışta göründüğü kadar "mtb gibi" bir kadroya sahip değil. Üst boruya eğim verilerek böyle bir algı yaratılmaya çalışılmış, ticari bir hamle. Sele borusunun başladığı kısma bakılırsa bu anlaşılıyor.

@Haggard1963
Bu bir saykilkros hocam ne takarsan tak asla yol bisikleti performansi alinmaz.

Aynakolun yerden yuksekligine dikkat edersen yuksek oldugunu goreceksin. Bu şu demek : Agirlik merkezi daha yukarda yani yuksek hizlarda dengesi bozulan bir yapiya sahip.

Kafa karışıklığı belli oluyor Cumhur abi bu bir cyclocross değil. ?

Macera piskileti deyor buna gavurlar.

• Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
@trainspotting35
Kesinlikle saykilkross dostum. Giant bunu saykilkross olarak tanimladi satamayinca turkiyede gravel sinifina koydular.
"Ticari hamle " :D

Vallahi değil abi. Giant müdürlüğünde benim emmi oğlu baş mihendis. Bir akşam bunların tasarımcı içip içip mesaiye kalıyor. Sonra bu çizimi kimseye sormadan imalata veriyor. Sonuç bu abi. Adamlarda ne isim verelim derken ulan bu da bize bir macera oldu diyorlar ve adı adventura bike oluyor.

@trainspotting35
Ya baskan cok anlamam yol bisikletlerinden fakat kabak gbi saykilkros bu , sadece aynakolun yerden yuksekligini karsilastirin yol bisikleti ile yeterli

Yok Cumhur abi bisikletin cyclocross olması için genelde tamamen düz bir top tube den oluşmalı yeri geldiğinde sürücü bisikleti omzuna alsın ve engelleri aşsın diye. Kablolama kadro üst borusunun üzerinden geçmeli sürücü kadroyu omzuna aldığında ayar kaçmasın diye.

193195

Bu kadroyu omuzlayalım desek 193196Quasimodo gibi gezmemiz lazım abi.

• Hahaha
Biliyorum büyük yazmanıza gerek yok. Bu bisikletin cyclocross olmadığı gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki.

@trabzonlu ozan
"adventure" diye geçer kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
OLSUN OLMASIN ÖNEMLİ DEĞİL ANY ROAD HER YOL HER YOLA UYAR BU MAKİNA SIKINTI YOK.

Giant'ın saykokrosu şu: TCX SLR2 (link)

Anyroad 2 Alu ise şu: (link)

En büyük fark orta göbek ile gidon boğazı arasındaki yükseklik(stack)
Anyroad(L) 625mm iken TCX 589mm.
Arada 36mm fark var. anyroad daha dik bir sürüş sağlıyor. ve daha rahat.

Anyroadlara bagaj bile takılıyor. (link)

Dahası adının türünün ne olduğu önemli değil. Anyroadların görünüşü bile binmek için yeterli :D 193199

Peki efendim her yola uyan bisikletiniz ile size mutluluklar dilerken internet ortamında büyük harfle yazmanın bağırmak anlamına geldiğini hatırlatmak isterim.

Kimsenin bisiklete laf söylediği yok zaten macera adamı için biçilmiş kaftan ancak asla cyclocross değil onu belirtmek istedim. Tip olarak bana uygun bir bisiklette değil ama bazı arkadaşlar meramını büyük harfle yazarak anlatmaya çalışmış nedense.

Çok teşekkür ederim ancak bisiklete cyclocross demedim zaten sadece kablolar üsten geçer omuza alınır yazdınız için bu bisiklettede kablolar içten geçiyor ve omuzada alabilirsiniz çamurda binmekten zevk alan arkadaşlar çamurdada binebilir ben gibi daha çok asfaltta binenler asfaltta uzun hızlı turlar atabilirler orjinal haliyle hafif arazide zevkli sürüşler yapabilirler kesin şu dur budur demenin anlamı yok zaten bende benim gibi düşünen arkadaşlarda bu yüzden tercih ettik bu bisikleti yalnış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

Siz dediniz demedim ki Cumhur abi ye yazdım ben yazılanları keskin hatlarıyla cyclocross nasıl ayırt edilir manasında isteyen istediği yerde istediği bisiklete biner ama bisikleti aldıktan sonra yol bisikletine çevirmeye çalışmanın pek anlamı yok. Bana göre de saf kan bir tırmanış kadrosunun tadı hiçbirşeyde yok.

• Beğen
@trainspotting35
Kablo konusu biraz yanlis olmus cyclo croslarda hep üsten gecmiyor kablolar alttan gecenlerde var, mesela benim merida cyclo cross da altan geciyor kablolar. Ayrica bu bisikleti giant, Cyclo Cross/Gravel /Cross olarak satiyor yani ücü bir arada olan bir tasarim. Tabiki almanyada satilan kategorsine göre yorum yapiyorum.

• Hahaha
@Murat Cömez

E abi herseyden biraz ise bu demek ki bu hic bsey degil. Neyki abi bu bisiklet yav? Mtb gorunumlu ,gravel çipli, saykilkross duruşlu , harbi delikanli Necmi'nin bir numarali fedaisi mi ney bu abi xd

@mariokaldato
Advanced / Allrounder

Geri