Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant Contend SL 2

@soner canlı

Merhaba,

Bisikletiniz nedir, zira yol bisikleti gidonları daha kalın olmasına rağmen far kelepçesi yeterince büyük olduğu için kolayca takabildim. Kelepçenin içindeki lastikleri çıkartınca rahatça takılıyor.

@BisikletKolikK

Teşekkürler...
Bu soruya teknik olarak bir cevap vermem zor. Öncelikle bisikletin S bedeni yoktu ve Gürsel Akay bisiklete giderek orada denediğimde uygun olduğunu ilettiler. Her bisikletin bedeni herkes için aynı değil, öncelikle bunu okumuştum. Ayrıca bisikletin üstüne çıkınca kadronun üst kısmının size temas etmemesi gerektiği bilgisi de bir çok bisiklet uzmanı tarafından kabul görmüyor, bunun bir ölçü olmadığını söylüyorlar.

Bisikleti rahatça kullanabiliyorum. Oluşan ağrılar da (dirsek kemiği, kürek kemikleri arası, sırtın orta omuriliğe yakın bölümleri vs...) günden güne azalıyor ve üstünde kendimi daha rahat hissediyorum. Yine de zamana ihtiyacım olduğu muhakkak zira henüz 500 km bisiklet kullanmış birinin tüm sorunlarından kurtulmasını beklemek çokta doğru değil...

Scudo
tamam hocam hallettim ben de.Tşk ederim.Bu arada fener gayet başarılı. Hem kibar hem kaliteli hem de ışığı gayet yeterli.Fener almak isteyenler düşünmeden sipariş verebilirler.

• Beğen
Tepkiler: soulless
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün bisikletimle ilk uzun yolumu yaptım. Arkadaşlarla Beşiktaş-Sarıyer arası pedal çevirdik. Bir süre km sayacını kapalı unutmuşum, strava kaydı eksik oldu ama 40 km'nin üzerinde bir sürüş gerçekleştirdik ve 600m civarında da çıkış yapmış olduk. Yaşadığım keyfi ve aldığım zevki tarif edemem. Düz yolda bisikletimle maksimum süratimi de 40,7 ile geliştirmiş oldum. Daha hızlanabilecek olmanın ama klasik ifadesiyle "yol bitti" nin gerçeğe dönüştüğünü bilmek bile yeterince keyifliydi ve yüzümde oluşturduğu tebessümü kendim görsem sanırım bolca gülerdim.

Veledrom'da son dönemde yaptığım ortalama 24-25 km'lik antrenman sürüşleri (kendimce) etkisine de bolca gösterdi zira son 5 km hariç hiçbir yorgunluk hissetmedim. Sanırım doğru yoldayım ve geliştirmeye devam etmek istiyorum.

Katlanır bisikletli bir arkadaşımız da bizimle olduğu için fazla hız denemesi yapmadık veya uzun süreli performans sürüşlerini deneyemedik ama ilk fırsatta bunu da yapmak ve sınırlarımızın ne kadar geliştiğini görmek istiyoruz.

Bazı geliştirmeler yaptım son dönemde ve bunu da kısa sürede paylaşacağım.

Bu bisikleti aldığıma günden güne daha memnun oluyorum...

Bisikleti tanıma ve alışma sürecim devam ediyor. @BerkEvren den aldığım tavsiye ile ve kendi araştırmalarımın da etkisiyle spd ayakkabı ve pedal sürecini de tamamlamış oldum. Mtb ayakkabılarının gözüme daha estetik gelmesi nedeniyle tercihim bu yönde oldu. Ayrıca her daim spd ile kullanmak istemeyebileceğim düşüncesi de ağır basınca pedalı da yine aynı tavsiye ile çift taraflı olarak seçtim.

Bu hafta içi veledrom'da alışma denemelerine başlamayı istiyorum. Bakalım zaman ve süreç ne gösterecek.

İşte aldığım pedal ve spd ayakkabı... Ayakkabı'nın bisikletimle uyumuna da dikkat çekmek isterim.

(link)

(link)

Bugün Merlin'den Continental Gp 4000S 2 siparişini verdim. 2 adet iç lastiğiyle beraber kargo dahil toplam maliyet (Bir arkadaşımla beraber aldığımız için limitin üstüne çıkınca bedava kargo oldu) 255 TL...

Bu arada mesaj sayımın yükselmesi gibi bir derdim yok, forum kültürünü bilen biriyim ama mesajların hala günler öncesinde yazdığım mesajın devamı olarak görünmesini anlamıyorum.

Sıra jantlara geldi, yakın zamanda bu bilgiyi de paylaşacağım.

Çok teşekkürler en merak ettiğim bisikleti uzun uzun anlatıyorsun. Fırsat bulupta istanbul a gidebilsem :agla: merida scultura 200-300 yada bu bisikletten almak istiyorum :bsmagryr:

• Beğen
Merhaba arkadaşlar,

Bugün Bike24'ten beğendiğim jantların da siparişini verdim. DHL ile çalıştıkları için kısa sürede ulaşacağını tahmin ediyorum. Merakla bisikletin son görünüşünü bekliyorum. Umursadığım bir konu olmasa da jantlar ve lastiklerle yaklaşık 500gr bir hafifliğe de kavuşmuş olacağım.

(link)

@soulless Hayırlı olsun. Benim de takip ettiğim bir marka ve model. Geldiğinde bir kutu açılımı ve detaylı olmasa da inceleme konusu açarsanız merakımızı gidermiş oluruz. Bu arada vergi dahil fiyatı oldukça iyi. Güzel günlerde kullanın.

Orijinali kaç gramdı ?

@hydrocon Teşekkür ederim.

@Onur YCL Teşekkürler... Evet görünüm olarak çok hoşuma gittiği için aldım ve fiyatı da gayet uygun. Bu başlık altında ürün geldiği zaman fotoğraflı bir paylaşım yapacağım.

@burcinhan Sanırım orjinalleri 2050 gr

@soulless Sana şu linki atıp kaçayım o zaman ben :)
(link)
dsp-25-bartape-neon_1024x1024_1024x1024_66b2a322-dbfa-4be6-a784-014ccf75a41b.png

• Beğen
@soulless yeni jant setiniz hayırlı olsun;)
üzerindeki jant seti gayet iyiyken neden başka bir alüminyum janta geçtiğinizi anlamaya çalışıyorum. ben değiştirmeyi gerektirecek bir eksikliğini hissetmedim açıkçası :)

elbette, sizin zevkiniz ama 500gr hafifliğin size kazandıracağı pek birşey yok şu durumda.

ayrıca İrfan Türetgen geçtiğimiz gün bisikleti test etmiş. Umarım değerlendirmelerini okuma şansımız olur.

@kerem.erdogan

Teşekkürler,

Otomobil dünyasına olan ilgim ve ufak bir kulübün de üyesi olarak araçlarda aradığım estetiği bisiklette de arıyorum. Bu bisikleti alma nedenim de tamamen buydu. Estetik duruşuna ve rengine bayıldım. Aldığım jantları yine bir Giant bisikletin üzerinde görünce hayran kalmıştım. Jantı çevreleyen, fren pabuçlarının değdiği metal görünümlü bölüm gözümü çok rahatsız ediyor ve hiç estetik bulmuyorum. (Bu ifadeler bir çok bisiklet uzmanı ve kullanıcısına saçma gelebilir ve bu görüşlerine saygı duyarım ama bu da benim bakış açım) Bu jantların düz ve siyah dizaynı bisiklete bana göre ciddi anlamda agresiflik katıyor ve bu da benim çok hoşuma gidiyor.

Daha önce de belirtmeye çalıştığım gibi, ağırlık birimini sadece bilgi amaçlı ilettim. Hiçbir hafiflik kaygım veya beklentim yok. Fiyat olarakta bu kadar uygun olduğunu görünce almaya karar verdim. İrfan Türetgen kimdir maalesef tanımıyorum ve umarım bu büyük bir eksiklik değildir. Değerlendirmelerini yayınlarsa ve siz de nerede okuyabileceğimi iletirseniz memnun olurum.

@soulless
Anladım, teşekkür ederim ;)

Jantları değiştirdikten sonra fotoğraf paylaşırsınız diye umuyorum ve değerlendirmeleri bekliyorum :)

Bu arada dostça bir öneride bulunmak istiyorum. Bütçenizin bir kısımını da bike fit için ayırmanızı tavsiye ederim. Giant'in boyunuza göre önerdiğinden daha büyük bir kadroya biniyorsunuz. Bike fit yaptırmanız performansınızı sürüş konforunu arttıracaktır.

@kerem.erdogan

Rica ederim. Tavsiyelerinizin dostça olduğundan hiçbir şüphem yok. Her türlü öneri ve tavsiyeye de açığım zira teknik olarak bilgi sahibi olmadığımı bir çok kez belirttim. Sanırım kış döneminde bikefit yaptıracağım, bindiğim bisikletin kadrosu kendi ölçülerime göre sadece bir kaç santim farkettiği için olsa gerek bu bisiklette kullanım olarak bir sorun yaşamadım. Yaşadığım bazı bölgelerdeki ağrılar da zamanla azaldı hatta bir çoğu yok oldu. Yani boyum 2-3 cm daha yüksek olsa bu kadro bana uygun hale geliyor.

Son 2 yılda çok kilo aldım ve 91 kiloya kadar yükseldim. Bisiklet, biraz beslenme özeni, koşu (kış döneminde buna yüzme de eklenecek) ile şu an 79 kiloyum. 75 kiloya kadar inmeyi planlıyorum ve bu kiloya indiğimde de bikefit yaptırmayı düşünüyorum.

@BerkEvren

Hımm, nasıl durur merak ettim. Ufak bir photoshop çalışması yaptırsam iyi olacak. Siyah olan gidon bandı ön bölümde kontrast oluşturuyor, gidon da aynı renk olursa aşırıya kaçmış olur mu biraz düşündüm. Önce siparişler gelsin, sonra bunu ciddi olarak düşüneyim. :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Vauvvv,

Her ikisine de bayıldım. Elin değmişken ve ne zaman müsait olursan arka jantı da yaparsan çok memnun olurum. Fren kolları o bölgede hala siyah olduğu için konratstı bozmuyor. Link için teşekkürler, sanırım bu bantları da alacağım.

Jantları tek beğenme sebebim buydu zaten, agresif görünüyorlar. Ben agresif olduğumdan değil tabii :)

Yahu şu resimleri paylaşmayın lütfen arkadaşlar, içimdeki Contend arzusunu 2018 baharına atmıştım, kendi hakim olamayacam bu gidişle. :)

@soulless Beşiktaş - Sarıyer turlarınıza bende katılmak isterim. Yeni yol bisikleti aldım cesaret edemiyorum tek başıma turlamaya. Eski dağ bisikleti kullanıcısıyım. Katlanır bisikletli bir arkadaşınızında turda olması bana cesaret verdi. Akatlardda oturuyorum. Herhangi bir tura bisikleti taşıcıya atar yanınıza gelip katılabilirim.

@BerkEvren
İdare mi edeyim? Daha ne olsun orjinal gibi yapmışsın zaten. :) Heyecan kat sayım üst düzeyde artık. Harika görünüyor gerçekten. Bir kez daha eline sağlık

@zaferalm
Her hafta çıkamıyoruz maalesef ama bir daha çıktığımız zaman size de haber vereceğim mutlaka. Biz de acemi sayılırız...

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Geri