Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant Contend SL 2

Scudo
@MHA-KB Benim aldığım Ilgaz Bisiklet'te 8,9 yazıyordu.

Arkadaşlar yaza uzun tur düşünüyorum. Malzeme alacağım yalnız kamplı mı olacak yoksa öğretmenevi gibi yerlerde mi kalacağım karar veremedim.

Sizce bisikleti performansız en az düşürecek şekilde nasıl malzemeler almalıyım?

Örneğin bu çantayı beğendim:

(link)

@WishPhysics
Haklısınız dediğiniz gibi.Ben de bir ingiliz sitesinde 9,2 kg;bir alman sitesinde 8,8 kg olarak gördüm.
Hata bence Giant firmasında yazacak ağırlığı sitesinde olacak bitecek.
Bikepacking diye birşey var araştırın bence tam sizlik

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hamlet2006 @WishPhysics

Giant "her üretici olabilecek minimum ağırlığı yazar ama gerçek ağırlık boyuta donanıma ve aksesuarlara göre değişir. en iyi aldığınız yerde ölçtürün" demiş.
Bence ağırlıktan daha önemli şeyler de var. Mesela geometri, sağlamlık.. Ağırlığa bu kadar takılmayın. Aynı donanım seviyesindeki ve boyuttaki alüminyum yol bisikletlerinin arasında çok az bir ağırlık farkı var ve bu farkın bize etkisi, bizim gibi amatörler için sıfıra yakın.

"The most accurate way to determine any bike’s weight is to have your local dealer weigh it for you. Many brands strive to list the lowest possible weight, but in reality weight can vary based on size, finish, hardware and accessories. All Giant bikes are designed for best-in-class weight and ride quality."
(link)

Ingiltere de 2018 modeli 899 paund olduğuna göre bizde 2017 sl 1 fiyatı olacak sanırım

@burak09
Ülkemizdeki %20 vergi artırımı ve dolar kurundaki dengesizlikten dolayı herşey olabilir.Hazır kara cuma da varken uygun fiyata bisikleti bulabildiniz mi?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hamlet2006
Kara cuma bu sene bir çok sektörde beklenen şekilde yaşanmadı. Önceden zamlanan fiyatlar, indirimmiş gibi yansıtılanlar, üstüne bir de döviz kuru eklenince biraz sönük geçiyor.

Yine de kendi adıma hiçbir sitede 89 usd altında bulamadığım bu güzelliği amazon'da sadece 44 dolara bulmanın ve derhal almanın mutluluğunu yaşadığımı da belirtmeliyim.

giro-carbide-r-244681-16.jpg

@soulless Hocam ayakkabınızı güle güle eskitin.Şunu söylemeden geçemiyeceğim;bisikletiniz rengi,jantınızın rengi özellikle belirtiyorum suluğunuzun rengi ve ayakkabınızın rengi bir bütün oluşturacak.Güzel kombin:harika:Şimdiden maşallah.
Ayakkabınız gelince fotoğraf bekleriz.

• Beğen
Tepkiler: karanfill
bisiklet için 2018 giant ın fiyatları belirlemesini bekliyorum.Özellikle yol bisikletleri kış aylarının dezavantajları yol bisikletine geçiş düşüncemi biraz ertelemiş gibi görünüyor.Geçen gün contend sl 1 e binme fırsatım oldu hiç tanımadığım bir abi ile karşılaştık.Markaların aynı olması dolayısıyla karşılaşıp biraz bisiklet üzerine muhabbet ettik kendisiyle.Contend sl 1 çok hoşuma gitti.Bir miktar daha para biriktirip alsam mı diye düşünmedim değil valla:)

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
@burak09 sl 1 ile sl 2 arasında donanım farklı dışında bir fark yok. sl 2 de tiagra, sl 1 de 105 var. bence sl 1'in rengi daha güzel ama arada da çok ciddi bir fark var.
Önerim 2018 gelmeden almanız yönünde olur. Hem artan kur hem de gelecek ek %20 vergi bisiklet fiyatlarını çok yukarılara çekecek.

@soulless onun içine bu çorap yakışır.
(link)

• Beğen
Tepkiler: burak09
@kerem.erdogan
Ben de tam bu ürüne yönelmiştim ama bu çorabı decathlon'da hiç görmedim. Not alınmıştır, teşekkürler :)

(link)

Bir süredir gelişmeleri aktarmıyordum.

Öncelikle far konusunu ele aldım. Gidonun üstünde yer alan farlar hoşuma gitmiyordu. O bölgenin mümkün olduğu kadar sade olmasını istediğim için araştırmaya başladım.

Moon marka görünümü harika olan modeli bulana dek. Gidon boğazının altına çok şık bir şekilde yerleşiyor ve harika görünüyor. 200 lümen gibi düşük bir güce sahip ama gündüz görülme anlamında çok işe yarıyor.

IMG_20171125_202249827.jpg IMG_20171125_202324831.jpg

Daha sonra çanta konusunu ele aldım. Sele altı, kadro üstü ve altı çantalar denedim ama hiçbiri görünüm olarak gözüme tam hitap etmedi.

Berk ile o konuşurken bir matarayı bu iş için kullandığını öğrenince araştırmaya başladım yine...

Ve topeak marka bu harika çantayı buldum. Suluk görünümlü fermuarlı bu çanta bisikletin görünümünü hiç bozmuyor ve göze de çok hoş geliyor.

Almışken giant marka suluk kafesi ile de birleşince ortaya bu güzel manzara çıktı.

IMG_20171125_201941777.jpg IMG_20171125_202011163.jpg IMG_20171125_201909006.jpg IMG_20171125_202128188.jpg IMG_20171125_202158237.jpg

@soulless Bisikleti güzel diziyorsunuz ancak kendi deneyimime dayanarak bir yorum yapmak istiyorum: Bisikletin rengi özel bir renk o yüzden her yerde aynı tonda sarı bulunmuyor o yüzden ben eldivenim dışında sarı ürün almadım çünkü tam tutmuyor onun yerine özellikle gri ve siyahla kombinlemek daha hoş. Kırmızı tercihim değil yoksa severim ama sarıyla bir araya gelince hiç hoş olmuyor :D

• Beğen
Tepkiler: ekranci
@WishPhysics
Öncelikle düşüncenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Otomobil merakım ve ilgim bisikletin çok üzerinde olduğu için bisiklete de birşeyler yapmaya çalışırken estetiği göz önünde bulundurmaya çalışıyorum.

Aynı renk olması gerekmiyor ama düzgün bir görünüm ve kombin oluşturmak benim için de önemli. Mesela yeni jantlarla beraber gelen daha yoğun siyah görünüm olmasa, gidon bandını bu renkte tercih etmezdim. Zira orjinal jantlar geri planda kaldığı için aynı renge sahip bir bant göze batabilirdi.

Aynı renkte veya yakın tonları kullanmamın bir nedeni de kıyafet olarak genellikle koyu renkleri tercih ettiğim için ortaya çıkan sonucun da göze batmayacağını düşünmem. Mesela yeni aldığım ayakkabılar bisikletimle aynı renk adına sahip (lime). Ton olarak farklı olabilir ama bunun benim bakış açımla çokta önemi yok. Ayakkabıyı ve çorabı yakın renklerle tercih ettiysem de şort ve formayı siyah, kırmızı veya koyu tonlarda kullanarak açık renkte olan bisikletin görünümünü dengelemeye çalışıyorum.

Mesela aynı renkte veya yakın tonlarda harika rüzgarlık, forma veya farklı kıyafetler olmasına rağmen tercih etmedim, almadım. Bisikletin üzerinde yapılacak fazla bir değişiklikte yok zaten. Ayakkabı da geldiği zaman ortaya çıkarmaya çalıştığım kombin sonlanmış olacak. Sarı ile Kırmızı yanyana bazen benim de hoşuma gitmez ama kullandığım aracım kırmızı renge ve altın sarısı jantlara sahip. Konu renkler olunca bu renklerin kim veya kimlere ait olduğunu çok önemsemem. :)

IMG_1376.JPG @Sterx

2016 Speedster 20 (105) bisikletimde Karbon sele borusu var.Yeni modellerde yok sanırım.

@Yusufmnts
Scott modellerinde değil Giant yol bisikletlerinde bahsettiğim sele borusu şekli.

@Sterx
Bisiklette olan sele borusunun şekli değişime engel oluyor bu konuda haklısınız ama sele borusu değişiminin kişisel gelişim ve binme düzeyimize artısının ne kadar olacağını da merak ediyorum?

Bu benim düşüncem tabii ama önce bisiklete düzenli olarak binmeli, kullanmalı, tabir yerinde ise hakkını vermeli... Zaman geçtikçe eğer bisiklet artık bana yetmiyor, hafif kalıyor, daha iyisine geçmeliyim diyorsak zaten her türlü arayışın içine girebiliriz. Şimdilik binme, keyif alma, güçlenme zamanı...

Haklısınız, vurgulamak istediğim nokta kaza sonucu oluşabilecek bir durumdu aslında. Yeterince açık yazmamışım. Sele borusunu sıkıştırırken dikkatli olmak lazım. Herhangi bir şekilde zarar gördüğünde en basitinden geçici bir alüminyum sele borusu bile takamazsınız, Giant parçayı getirinceye kadar sele borusuz kalırsınız. Bu arada bu durum sadece Giant'larda değil hemen her markanın Aero modellerinde de var.

Bu ay Cyclist Türkiye’de Contend SL incelemesi var. Son iki aya ait dergide, iki turda SL2 kullanıldı ve kısa incelemeler geldi. Bu sefer SL hakkında daha detaylı bir inceleme bekliyorum :)
EA13358F-E9C0-40F0-A9B9-8440EC0C6C3C.jpeg

yol bisikleti çamurluk kullananlar var mı ? çok rastlanmasa da takılabileceğini öğrendim.Marka önerisi ve kullanım yorumlarınızı alabilir miyim?

Geri