Merhaba arkadaşlar,
Bisiklet serüvenimiz devam ediyor. Daha önce de bahsetmiştim, yılın ilk 4 ayında sakatlığım nedeniyle bisiklete binememiş olmama rağmen şu an 2100 km'yi tamamlamak üzereyim ve bu da bana keyif veriyor. Bir çokları için bu km'ler çok az olabilir ama bisiklet serüveni toplamda aktif olarak 1.5 sene bile olmayan biri için güzel gelişmeler...
Bu arada hazır wiggle çılgınlığı da başlamışken bazı harcamaları da yapmaya karar verdim.
Öncelik trainer oldu. Yeni bir tiagra ruble alıp, ikinci el çok uygun bir fiyata jant alarak trainer'da kullanmak için yeni bir jant setim olmuş oldu. Böylelikle orjinal lastiğe zarar vermemiş olacak, ilerleyen dönemlerde tiagra rublem eskidiği zaman da trainer jantında takılı olan yenisi ile değişterebilme imkanım olacaktı.
Bu arada 2 hafta önce trainer'ı kurdum ve haftada 3 gün idman yapmaya devam ediyorum. 80 kadans ortalama ile 5 dakika ısınma 30 dakika sürüş (Ortalama 110 nabız) ve 5 dakika soğuma ile idmanı sonlandırıyor. 1 gün ise interval yani yüksek kadans ile dinlenerek antrenman yapıyorum. 2 haftadır bu süreç devam ediyor ve kış boyunca da devam edecek. Tabii bu arada hafta sonu sürüşlerimiz de devam ediyor.
Daha sonrasında bir süredir düşündüğüm bir planı da hayata geçirdim. Daha kapsamlı bir cihaz alma düşüncem zaten vardı ve yine bryton'da karar vererek Bryton 530 modelini aldım. Şu an için kullanımından son derece memnunum. Wifi, hotspot kullanabilme gibi özellikleri, rota yükleme ve takip etme gibi yeni nesil bir çok özelliğe sahip bir cihaz.
@BerkEvren 'in tavsiyesi ile bir süredir takip ettiğim siroko gözlük, black friday zamanında %50 ve sepette artı %15 gibi süper ötesi bir indirime girince onu da hemen almaya karar verdim zira gözlük vergiler dahil sadece 250 TL gibi bir rakama alınmış oldu. Gözlüğü son 3 sürüşte kullandım, açısı, rahatlığı ve kalitesi ile beni fazlasıyla memnun etti.
Ve gelelim en büyük projeye. Aslında böyle bir planım hiç yoktu zira fiyatları aşırı derecede pahalı ve bir çok kez niyetlenmiş olmama rağmen de Aliexpress ürünlerine de güvenemediğim için bu planı devre dışı bırakmıştım. Yine wiggle' da bu harika ürünü ve fiyatını görünce kendime engel olamayarak bu harika karbon gidonun siparişini verdim. Bu gidona koyu kahve gidon bandı yakışacağını düşünerek brooks marka gidon bandıyla da değiştirince ortaya böyle harika bir sonuç çıktı.
Bu da eski ile yeni arasında oluşan fark;
Hazır wiggle'da fiyatlar bu halde iken son siparişim olan swisstop fren pabuçlarını da alacak seriyi sonlandırmış olduk.
Son üvezli turumuzdan bir kaç fotoğraf ile seriyi sonlandırmış olalım.
Biraz fazla harcama yaptım. Normal şartlarda 1 sene içine yaymayı düşündüğüm bu harcamaları yapılan süper indirimleri de düşününce önceye almaya karar verdim. Aslında bu kadar fazla ve yüksek miktarda harcama yapmam ama aracım için bir kenara ayırdığım aksesuar tutarlarını bisiklete aktarmaya karar verince süreçte hızlı gelişmiş oldu.
Bu arada gelişmeye devam ediyorum. Özellikle trainer bu konuda çok yardımcı oluyor. Yine bir çoklarımız için pek büyük bir aşama olmasa da Bostancı Tuzla tt rotasını, yarısını da kendim çekerek ve sadece 3 kişi ile 30 ortalamanın üstünde bitirebiliyor, 1200 ve daha üst irtifa sahibi 80-100 km'lik rotalarda da sürüş yapabiliyorum. Bunlar benim için son derece keyif verici ve değerli gelişim örnekleri. Özellikle yaş grubumda olanlar için son derece önemli ve dikkate alınmasını düşündüğüm için sizlerle de paylaşıyorum. Eğer bisiklete binmek istiyorsanız ve buna zaman ayırıyorsanız, dikkat ediyor, özen gösteriyorsanız gelişim muhakkak gelecektir.