Scudo Sports

giant escape 1 mi specialized sirrus elite af mi ?

Uğur Ç.

Üye
Tepki
1
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Merida
Evet arkadaşlar günlük 15-20 km ve günübirlik turlar için hangi bisiklet daha uygundur? bisikletlein +,- yönleri nelerdir?
ESCAPE 1250 ,SİRRUS 1500 TL

ESCAPE 1
Frame ALUXX-Grade Aluminum
Fork Carbon Composite, Aluminium Steerer
Shifters Shimano Alivio
Front Derailleur Shimano Acera
Rear Derailleur Shimano Alivio
Brakes Tektro Alloy
Brake Levers Tektro Alloy
Cassette Shimano HG30 11x34, 9-Speed
Chain KMC X9
Crankset XCR 26/36/48
Bottom Bracket Shimano, Sealed Cartridge
Wheels
Rims Giant Alloy, Double Wall
Hubs Alloy, 32h
Spokes Stainless Steel, 14g
Tires Giant S-X2, Puncture Protect, 700x32

SİRRUS ELİTE AF
KADRO Specialized E5 aluminum, fully manipulated butted tubing, smooth weld, internal cable routing, tapered/integrated headset, fender/rack eyelets
ÇATAL Alloy legs/crown, Cr-Mo steerer, fender/rack eyelets
ÖN ARTTIRICI Shimano Acera, 31.8mm, top swing
ARKA ARTTIRICI Shimano Deore
VİTES KOLLARI Shimano Acera Rapidfire, 9-speed
RUBLE Shimano HG-30, 9-speed, 11-32t
ZİNCİR KMC X9 nickel plate, reusable Missing Link
AYNAKOL Shimano Alivio triple, w/chainguard
ÖN DİŞLİLER 48/36/26, w/ chainguard
JANTLAR Sirrus DRX270, alloy double-wall, pinned, CNC machined, 32h
ÖN GÖBEK Forged alloy, sealed, alloy quick release, 32h
ARKA GÖBEK Forged alloy, sealed, cassette, alloy quick release, 32h
ÖN LASTİK Specialized Nimbus w/ Flak Jacket, 26 TPI, 700x28c
ARKA LASTİK Specialized Nimbus w/ Flak Jacket, 26 TPI, 700x28c

Scudo
Sirrus kesınlıkle.

İkiside sıkıntı yaratmayacak zevkle sürülecek cinstendir, ikisini de tavsiye ederim, en çok hangisi içinize sindiyse yada beğendiyseniz onu alın derim.

Sırf jantları daha ince lastik (23c veya 25c gibi) kullanmaya olanaklı olduğu için SSE AF tercih sebebim olabilir. Maşalar farklı, karbon çatala sahip maşa ile bu konuda Giant Escape 1 daha önde; arka aktarıcılar farklı, Shimano Deore ile bu konuda SSE AF daha önde. Fiyatlar farklı, Giant Escape 1 bu konuda daha önde :) Benim görebildiklerim bunlar, göbekler ile ilgili bilgim yok. Kolay gelsin :)

Arkadasim aktif pedaldan alacaksan AF modeli 2011 model haberin olsun bende elite aldim bi kac gun once bisikletci kodundan 2011 model oldugunu soyledi AF nin

@Yakup Kesenel

Satılan AF'nin 2011 olduğuna dair bisikletçinin dediği dışında bir kanıtınız var mı?

@ahmetcan44
Yok arkadasim ben bisikletcinin ki kendisi specialized bayisi konyada onun bana dedigini yazdim arkadasin aklinda bulunsun diye yanlis bilgi olabilir bisikletci bisikletin kodunun 2011 kodu oldugunu soyledi ayrica elite bakarsaniz uzerinde 2013 yaziyor zaten ancak AF de model yili yazmiyor aktifpedal icin konusuyorum

Kesin olmayan bilgi için not düşmek lazım. Merak edenler en azından bayiyi arasınlar ya da gidip görsünler.

@ahmetcan44

Haklisin ben kesin 2011 demedim zaten bisikletcinin bana soyledigini yazdim oraya zaten benim bisikletimde aktifpedaldan siparisle konyaya geldi. Bisikletci aktifpedalin bayisi yani yanlislik varsa affola yinede sormak lazim tabi. Ben aklinda olsun diye yazdim.

Rahmi Bey'in de dediği gibi Sirrus'un 2011 kadrosu Aktifpedal'da satılan SSE AF'den farklı. Jant ve lastikler de farklı yanlış görmüyorsam. 2013'ten itibaren de SSE'de MTB donanımı (Deore ve Acera) yerine yol donanımı (Sora ve Tiagra) var. Dolayısıyla söz konusu bisiklet 2012 model olmalı.

@Murat B.

(link)

Şurada SSE'de Alivio (arka) ve Acera (ön) aktarıcılar olduğu belirtilmiş. Keza 2014'te de değişen bir şey yok;

(link)

Sanırım başka bir modelle karıştırdınız.

Galiba Specialized farklı ülkeler için farklı donanımlı modeller üretiyor, ancak karıştıran ben miyim yoksa Specialized mı anlamadım.

2013:
(link)

2014:
(link)

Adresteki specialized.com/ dan sonra gelen "tr" yerine "us" yazıp Amerika'da satılan modellere bakınca sizin dediğiniz gibi aktarıcılar Alivio (arka) ve Acera (ön) oluyor...

Geri