Scudo Sports

Giant Kullanıcıları Kulübü

mail atın, bu boya kalkması garanti kapsamına girmez diye cevap yazacaklardır.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Scudo
@Ekincan Siz bu bisikleti çok paylaştınız kesin nazar değdi :D Ama yaşadıklarınız gerçekten tatsız olaylar hele ki önceden de aynı tarzda bir boya hatası olan bisiklet olunca akla direk fabrika hatası geliyor. Bence 2 kişi iletişime geçip Giant'ı meşgul edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
Giant Escape 1 bulabilirsek bende aranıza katılmak isterim ama ne yazık ki yok

Giant Contend Sl 2 2017 modeli hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim? Mosso 735 Tca Tiagra modeli veya 105 setli modeli aynı paraya alınabilirken(Mosso'da Shimano jant seti var) Giant tercih edilebilir mi?

Biliyorum geometrileri ve kullanım alanları farklı. Ben hem hızlı antrenmanlar yapıyorum, hem tırmanış hem de uzun turlar hedefliyorum. Beni sapasağlam uzun süre götürebilecek bisiklet hangisidir?

@M.İhsan Ben olsam Giant derim uzun turlar için çok daha ideal bir bisiklet. Mosso TCA eski modelse gerçekten hafiflik konusunda çok güzel bir bisiklet olmasına rağmen sanki geometri olarak sizi üzer gibi. Uzun tur için bagaj deliği olan modellere yönelmeniz sizin için çok daha iyi olacaktır.

@trainspotting35 Uzun tur derken öyle bagajlı falan değil. Bikepacking tarzı çantalarla yapmayı düşünüyorum. 5500 tl ye Giant alınabiliyor ve 5000 tl ye de Tca'nın 105 li modeli alınabiliyor bu benim kafamı karıştıran. Hani Giant markadır falan diyeceğim, garanti konusunda üzmez diyeceğim ama ikinci elde garanti olmuyor. Hem de yaşananlar malum Giant ile.

Beni düşündüren diğer taraf da renk. Tca benim "dream bike"ım renklerine tasarımına her şeyine hayranım. Diğer yandan geçen gün bisikletçide Giant'ı gördüm ve çok daha hafif ve güzel görünüyordu rengi. Ama yine de renk konusunda kendimi ikna etmeye çalışıyorum bunu anladım. Yani tam da içime sinen bir renk değil galiba sarı renk.

Şunu da belirteyim, Giant tanıdığım bir kişinin ve şimdi gitsem ulaşabileceğim bir bisiklet. Bisiklet 4 yıllık olmasına rağmen sadece 1000 km kullanılmış ve mağazada incelediğim kadarıyla üzerinde çizik bile yok. Mosso'nun ise temiz, çiziksiz ve az kullanılmışı denk gelir mi bilemiyorum.

Merhaba, 2020 Giant TCR Advanced 2 KOM almayı düşünüyorum bu bisiklet ile ilgili görüşeriniz nelerdir acaba ? Özellikle kadrosunun yerli biskletlerin karbon kadrolarıyla örneğin carraro fire arasında tespit edilebilir bir fark var mı ? Yardımlarınız için çok teşekkürler.

@futurama512 Kırmızı renginden alacaksanız sanki boyasında sıkıntı var gibi. Önceden kullandığım Lapierre Sensium 300 le ancak kıyaslayabilirim daha sert ve rijit bir kadro olduğunu söyleyebilirim. Eğer yeterince kondisyonunuz varsa KOM modeline yönelmenize gerek yok. 50-34 / 11-34 biraz sıkıcı geliyor zamanla. Ben de 2019 modeli mevcut. Başka aklınıza gelen bir soru olursa yardımcı olmaya çalışırım. Jantları epeyi ağır ama Tubuless lastikler gerçekten konforlu.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Görüşleriniz için çok teşekkürler. Siyah mavi rengini düşünüyordum. Arka dişlileri daha sonradan değiştirmeyi düşünüyorum. Aslında sorum daha iyi grup set ve bitiriş kitine sahip carraro fire modelleri ile Giant TCR Advanced 2'nin kadrosu arasında neredeyse 10 bin TL'lik bir fark olup olmadığı yardımlarınız için çok teşekkürler.

@futurama512 Açıkça söylemem gerekirse yurtiçinden bu paraları verip bisiklet alacak olsam Giant değil bu paralara daha üst grup-jant setleri sunan bisikletler almayı tercih ederdim. Bisan'ın yeni ürünlerini bekleyebilirsiniz mesela. Ben indirimden faydalanıp yurtdışından aldığım için bana şimdinin alüminyum sora setli bisikleti fiyatına geldi.

• Beğen
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Şu an ultegra setli disk frenli fire c3.2 15.500- 16.500 TL civarında fakat Bisan yeni serisi biraz daha tuzlu olacak gibi bu konudaki görüşünüz nedir acaba bir önceki sezon bisikleti ile yeni sezon arasında büyük bir fark var mıdır

@futurama512 Göbekli yapım itibari ile Carraro Fire serisine şahsen bakmazdım. TCR bile Defy'e oranla göbeği zorlayacağına kanaat getirdim ve kilo vermeye başladım. Bisan'ın eğer ellerinde yeterince bisiklet varsa güzel pazarlık imkanıyla piyasayı domine etmeye çalışacağını düşünüyorum.

• Beğen
@ucgokhan @mavi silgi

Ben garanti başvurusu yaptım. Cevap gelmesi 1 ayı geçti. Kullanıcı hatası dediler.

Merhaba, konu ile ilgili olarak faturanızla birlikte Tüketici mahkemesinde dava açabilirsiniz önce arabuluculuğa başvurarak yüksek ihtimalle kazanırsınız.

@Ekincan

Geçmiş olsun. Benim bir kaç sayfa gerideki mesajımda benzer bir sorun var. Bu boya ya da boya işinde hata olduğunu düşünüyorum. Malesef Giant sorumluluk kabul etmiyor, boya tüpü de göndermiyor. Hatta boya kodunu bile paylaşmıyorlar.
Kron'un sevdiğim nadir yanlarından birisi. Boya kodunu mail yoluyla sorduğumda 1 gün sonra cevaplamışlardı. Giant Taiwan'a sormayı deneyin belki onlar yardımcı olur.

Merhaba, konu ile ilgili olarak faturanızla birlikte Tüketici mahkemesinde dava açabilirsiniz önce arabuluculuğa başvurarak yüksek ihtimalle kazanırsınız.

Aklıma geldi ama malesef kendimde bu süreçle uğraşacak enerjiyi bulamadım. Aslında yapmak lazım, biz boşverdikçe firmalarda bu şekilde davranabiliyor.

Bisikletlere gelince, bence yerli seçeneklerin en büyük dezavantajı haklarında bulabileceğiniz bilginin azlığı. Nedir, ne değildir ben şahsen bilemiyorum. O yüzden karşılaştırma yapamıyorum. Forumda Carraro Fire ile ilgili bir başlık var, orayı okuyup bir fikir edinebilirsiniz.
Bunun aksine TCR ise dünyada muhtemelen hakkında en çok yazılıp çizilen, en çok satan yarış kadrosu. Ne olduğu çok net belli yani. Bilerek alıyorsanız, pişman olmazsınız. Tabi yukarıdaki boya işi/garanti süreci durumu okumuşsunuzdur. O da ayrı bir konu, akılda tutmak lazım.
Kron'un sevdiğim nadir yanlarından birisi. Boya kodunu mail yoluyla sorduğumda 1 gün sonra cevaplamışlardı. Giant Taiwan'a sormayı deneyin belki onlar yardımcı olur.

Oraya soruldu zaten. Paylaşamıyorlarmış.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@trainspotting35 Uzun tur derken öyle bagajlı falan değil. Bikepacking tarzı çantalarla yapmayı düşünüyorum. 5500 tl ye Giant alınabiliyor ve 5000 tl ye de Tca'nın 105 li modeli alınabiliyor bu benim kafamı karıştıran. Hani Giant markadır falan diyeceğim, garanti konusunda üzmez diyeceğim ama ikinci elde garanti olmuyor. Hem de yaşananlar malum Giant ile.

Beni düşündüren diğer taraf da renk. Tca benim "dream bike"ım renklerine tasarımına her şeyine hayranım. Diğer yandan geçen gün bisikletçide Giant'ı gördüm ve çok daha hafif ve güzel görünüyordu rengi. Ama yine de renk konusunda kendimi ikna etmeye çalışıyorum bunu anladım. Yani tam da içime sinen bir renk değil galiba sarı renk.

Şunu da belirteyim, Giant tanıdığım bir kişinin ve şimdi gitsem ulaşabileceğim bir bisiklet. Bisiklet 4 yıllık olmasına rağmen sadece 1000 km kullanılmış ve mağazada incelediğim kadarıyla üzerinde çizik bile yok. Mosso'nun ise temiz, çiziksiz ve az kullanılmışı denk gelir mi bilemiyorum.
5000 tl ye alacağın mosso da 53/39 11 28 ruble var.
Racing kadro kısacık alın borusu ile pekte tur bisikleti değil. Aradığınız bisiklet. Scott speedster, cube attain , giant defy , bisan tour , tarzı bisikletler uygun olur

Geri