Herkese merhaba arkadaşlar henüz aranızda çok yeniyim ve yardiminiza ihtiyacım var.Butcem 2000tl civariydı %70 şehir %30 köy ve patika yollarda kullanabilcegim bir bisiklet almaya karar verdim öncelikle mosso legarda 2121 alacaktim- trabzon da yaşadığım için yokuslarda sıkıntı olacagindan- sonra legarda 2127 daha sonra arazide de gidebilme açısından mosso gvl 270 ve daha sonra deore donanımdan dolayı legarda 2130 a karar verdim ve butcem 4900 TL te kadar çıktı. Daha sonra kadro kalitesinden ve uzun yillar kullacak olmam dolayı ise giant roam 1 e karar verdim ve butcem 7000 e kadar çıkmış oldu ve daha sonra forumda roam serisinin Türkiye ye gore uyarlandagini ya da Türkiye de uyarlandığını ve birtakım komponentlerinin değiştiğini kimisininde markasının yazmadığını soyleniyordu.bende buna binayen giant in sitesinden bu kiyaslamayı yaptım ve değişikleri farkettim. Ancak bu değişiklerin değerlendirmesini yeterli birikimin olmadığı için yapamadim ne kadar bir kalite kaybı var yinede almaya değer mi bilmiyorum.dahasında ise roam 2 5300 TL ve giant in kadınlara özel liv markasinin rove 2 6000tl serisi dikkatimi çekti ki bu seri yurtdışındaki roam 2 serisiyle aynı kompenentlere sahip bi nevi orijinal roam 2 tabi kadın ergonomisine uygun sorun olurmu bilmiyorum.Kısacası
roam 1
Liv rove 2
roam 2
Mosso legarda 2130?(son tercih)
Arasında kaldım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.